Ministry of Home Affairs
Central Government approves release of Rs.675 crore to flood-affected States of Gujarat, Manipur and Tripura, as Central share from State Disaster Response Fund (SDRF) and an advance from National Disaster Response Fund (NDRF)
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, Central Government is fully committed to provide all possible assistance to flood-affected states
Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) deputed in flood-affected Assam, Mizoram, Kerala, Tripura, Nagaland, Gujarat, Andhra Pradesh, Telangana and Manipur for an on-the-spot assessment of the damages
IMCTs will be sent shortly for making an on-the-spot assessment of damage in states of Bihar and West Bengal which have also recently been affected by floods
This year, GoI has released Rs. 9044.80 crore from SDRF to 21 States, Rs. 4528.66 crore from NDRF to 15 States and Rs. 1385.45 crore from State Disaster Mitigation Fund (SDMF) to 11 States.
Central Government has also provided all logistic assistance, including deployment of requisite NDRF teams, Army teams and Air Force support to all the flood affected States.
30 SEP 2024 7:45PM by PIB Delhi
Central Government has approved the release of Rs.600 crore to Gujarat, Rs.50 crore to Manipur and Rs.25 crore to Tripura as Central share from State Disaster Response Fund (SDRF) and an advance from National Disaster Response Fund (NDRF). These states have been affected due to extremely heavy rainfall, floods and landslides during the south-west monsoon this year.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, Central Government is fully committed to provide all possible assistance to flood-affected states.
During this year, States of Assam, Mizoram, Kerala, Tripura, Nagaland, Gujarat, Andhra Pradesh, Telangana and Manipur were affected due to extremely heavy rainfall, floods and landslides. Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) have been deputed in all these affected States to make an on-the-spot assessment of the damages. The additional financial assistance to remaining States will be decided after the receipt of IMCT reports.
Further, recently, States of Bihar and West Bengal have also been affected by floods and IMCTs will be sent shortly to these states for making an on-the-spot assessment of damage.
During this year, the Central Government has released an amount of Rs. 9044.80 crore from SDRF to 21 States, Rs. 4528.66 crore from NDRF to 15 States and Rs. 1385.45 crore from State Disaster Mitigation Fund (SDMF) to 11 States. In addition to financial assistance, Central Government has provided all logistic assistance, including deployment of requisite NDRF teams, Army teams and Air Force support to all the flood-affected States.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
স্তেৎ দিজাস্তর রেন্সপোন্স ফন্দ(এস দি আর এফ)গী কেন্দ্রগী শরুক ওইনা অমসুং নেসনেল দিজাস্তর রেন্সপোন্স ফন্দ(এন দি আর এফ)গী এদভান্স অমা ওইনা, ঈশিং ইচাউগী অৱাবা মায়োক্নখ্রবা গুজরাত, মনিপুর অমসুং ত্রিপুরাগী লুপা করোর ৬৭৫ পীবদা কেন্দ্র সরকারনা অয়াবা পীখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী পাউতাক মখাদা, ঈশিং ইচাউনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা পাংবা য়াবা মতেং পীনবা কেন্দ্র সরকারনা মপুংফানা থাজবা পীরে
অমাং-অতা থোকখ্রবশিং মফমদা চৎতুনা য়েংশিন্নবা ইচাউনা শোকহল্লবা অসাম, মিজোরম, কেরলা, ত্রিপুরা, নাগালেন্দ, গুজরাত, অন্ধ্র প্রদেস, তেলঙ্গানা অমসুং মনিপুরদা ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল সেন্ত্রেল তিম(আই এম সি তি) থারে
হন্দক ঈশিং ইচাউনা শোকহনখ্রবা বিহার অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল রাজ্যশিংগী অমাং-অতাগী ফিবমশিং য়েংশিন্নবা অথুবা মতমদা ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল সেন্ত্রেল তিমশিং থারগনি
চহি অসিদা, ভারত সরকারনা রাজ্য ২১ দা এস.দি.আর.এফতগী লুপা করোর ৯০৪৪.৮০, রাজ্য ১৫ দা এন.দি.আআর.এফতগী লুপা করোর ৪৫২৮.৬৬ অমসুং স্তেৎ দিজাস্তর মিতিগেসন ফন্দ(এস দি এম এফ)দগী রাজ্য ১১ দা লুপা করোর ১৩৮৫.৪৫ পীখ্রে
কেন্দ্র সরকারনা ইচাউনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা এন.দি.আর.এফ তিমশিং, লান্মী তিমশিং অমসুং এয়রফোর্স থম্বা য়াওনা মতেং কয়া পীরে
30 SEP 2024 7:45PM by PIB Imphal
স্তেৎ দিজাস্তর রেন্সপোন্স ফন্দ(এস দি আর এফ)গী কেন্দ্রগী শরুক ওইনা অমসুং নেসনেল দিজাস্তর রেন্সপোন্স ফন্দ(এন দি আর এফ)গী এদভান্স অমা ওইনা, ঈশিং ইচাউগী অৱাবা মায়োক্নখ্রবা গুজরাত্তা লুপা করোর ৬০০, মনিপুরদা লুপা করোর ৫০ অমসুং ত্রিপুরাদা লুপা করোর ২৫ পীবদা কেন্দ্র সরকারনা অয়াবা পীখ্রে। চহি অসিগী কুমগী নোংচুবা মনুংদা অকনবা নোং চুবা, ঈশিং ইচাউ অমসুং লৈবাক নিংখায়বদগী হায়রিবা রাজ্যশিং অসি অৱাবা মায়োক্নখ্রবনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী পাউতাক মখাদা, ঈশিং ইচাউনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা পাংবা য়াবা মতেং পীনবা কেন্দ্র সরকারনা মপুংফানা থাজবা পীরে।
চহি অসিদা অসাম, মিজোরম, কেরলা, ত্রিপুরা, নাগালেন্দ, গুজরাত, অন্ধ্র প্রদেস, তেলঙ্গানা অমসুং মনিপুর অকনবা নোং চুবা, ঈশিং ইচাউ অমসুং লৈবাক নিংখায়বদগী শোকহনখ্রে। অমাং-অতা থোকখ্রবা রাজ্যশিংদা চৎতুনা য়েংশিন্নবা অৱাবা তারবা রাজ্যশিংদা ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল সেন্ত্রেল তিম(আই এম সি তি) থারে। ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল সেন্ত্রেল তিমগী রিপোর্তশিং ফংলবা মতুংদা লেমহৌরিবা রাজ্যশিংদা অহেনবা শেন্থং পীবগী মতাংদা ৱারেপ লৌগনি।
মখা তানা, হন্দক ঈশিং ইচাউনা শোকহনখ্রবা বিহার অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল রাজ্যশিংগী অমাং-অতাগী ফিবমশিং য়েংশিন্নবা অথুবা মতমদা ইন্তর-মিনিস্তরিয়েল সেন্ত্রেল তিমশিং থারগনি।
চহি অসিদা, ভারত সরকারনা রাজ্য ২১ দা এস.দি.আর.এফতগী লুপা করোর ৯০৪৪.৮০, রাজ্য ১৫ দা এন.দি.আআর.এফতগী লুপা করোর ৪৫২৮.৬৬ অমসুং স্তেৎ দিজাস্তর মিতিগেসন ফন্দ(এস দি এম এফ)দগী রাজ্য ১১ দা লুপা করোর ১৩৮৫.৪৫ পীখ্রে। শেন্থংগী মথক্তা, কেন্দ্র সরকারনা ইচাউনা শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা এন.দি.আর.এফ তিমশিং, লান্মী তিমশিং অমসুং এয়রফোর্স থম্বা য়াওনা মতেং কয়া পীরে।