কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
মেক ইন ইন্দিয়াবু হেন্না কনখৎহন্নবা বিজনেস রিফোর্মস এক্সন প্লান ২০২৪; ভারত শিনথুংনা অথিংবা অপনবা লৈতবা রেগুলেতরী ফ্রেমৱার্ক অমা পুরকপা
30 SEP 2024 12:32PM by PIB Imphal
মেক ইন ইন্দিয়াগী থৌরাং অসিবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক্তা য়াম্না কনবা শাফু অমা ওইনা, বিজনেস রিফোর্মস এক্সন প্লান (BRAP) ২০২৪ অসিনা লৈবাক শিনথুংনা অথিংবা অপনবা লৈতবা রেগুলেতরী ফ্রেমৱার্ক অমা পুরক্লগনি, মসিনা ইজ ওফ দুইং বিজনেসপু হেন্না ফগৎহল্লগনি। দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোশন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (DPIIT)না লুচিংদুনা, BRAP ২০২৪না মথংগী মীরোলগী ওইবা রিফোর্মস কয়া অমা হৌদোরকখ্রে, মসিনা বিজনেস আমসুং নাগ্রিকশিং অনিমক্কী তঙাইফদবশিং অদুবু মনিং থুংহল্লগনি। মমাংগী এদিশন অদুগী মাইপাকপা অদুদা য়ুমফম ওইরগা, BRAP ২০২৪না সরকারগী মরু ওইবা থৌরাংশিং খুদম ওইনা রেদ্যুসিং কমপ্লায়েন্স বর্দন (RCB) অমসুং দিক্রিমিনেলাইজেশন হায়রিবশিং অসিগা মরি লৈনৈ, অদুগা ৱার্লদ বেঙ্ককী লাক্কদৌরিবা B-READY প্রোগ্রাম এলিমেন্তশিংশু মসিদা য়াওগনি। মসিগী পুনশিন্নবা অসিনা রেগুলেতরী প্রোসেসশিংবু অথিংবা অপনবা অমত্তা লৈহল্লরোই, শেন্মিৎলোন চাউখৎপা হেনগৎহল্লগনি, অমসুং ভারতকী বিজনেসকী ওইরিবা লেন্দস্কেপ অসিদা ইনভেস্তরশিংনা হেন্না থাজবা হেনগৎহল্লগনি।
লাক্কদৌরিবা BRAP ২০২৪ ফ্রেমৱার্ক অসিনা ইনোভেতিব ওইবা এসেমেন্ত মেথোদোলোজী অমা হৌদোক্লগনি, মসিনা হেন্না কমপ্রেহেন্সিব ওইবা অমসুং দাইনামিক ওইবা এপ্রোচ অমগীদমক্তা এভিদেন্স অমসুং ফীদবেক্তা য়ুমফম ওইবা ইভাল্যুৱেশনশিং অদুবু পুনশিনহল্লগনি। এপ্রোভল তাইম হন্থহনবদা অকন্নবা মিৎয়েং থমদুনা, ওনলাইন সর্বিস দেলিভরীগা পুনশিন্দুনা অমসুং অনৌবা থৌরাংশিং খুদম নেস্নেল সিঙ্গল ৱিন্দো সিস্তেম অমসুং পি.এম গতি শক্তিগী মতেং লৌদুনা, BRAP ২০২৪না হেন্না ত্রান্সপরেন্ত ওইবা, এফিসিয়েন্ত ওইবা অমসুং দাইনামিক ওইবা রেগুলেতরী এনভাইরনমেন্ত অমা শেম্নবগী থাজবা পীরি।
BRAP ২০২৪না ভারতপু ময়াম্না খ্বাইদগী হেন্না পাম্নবা গ্লোবল ইনভেস্তমেন্ত হব অমা ওইহন্নবা প্রোসেসশিং অদুবু লেপ্তনা স্ত্রীমলাইন তৌরি, কমপ্লায়েন্স বর্দন হন্থহল্লি অমসুং দিজিতেল সোল্যুশনশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। BRAPনা হৌরকপা মতমদা থকখিবা স্কোপ অদুদগী হেন্না চাউথোরক্লি, অমসুং য়াম্না মরু ওইবা সেক্তরশিং খুদম ওইনা লেবর, এনভাইরনমেন্ত, তেক্স, লেন্দ এদমিনিস্ত্রেশন, য়ুতিলিতী পর্মিতশিং, ইনস্পেক্সন অমসুং কনস্ত্রক্সবু মসিগী মনুং চনহল্লি লোইননা হেন্না য়াংবা অমসুং হেন্না এফিসিয়েন্ত ওইবা গোবর্নমেন্ত-তু-বিজনেস সর্বিস দেলিভরী লৈহন্নবা তাইম এন্দ দোক্যুমেন্ত স্তদী (TDS) কী খুত্থাংদা ICT এদোপ্সন অমসুং প্রোসেস রিইঞ্জিনীয়রিংগুম্বা অনৌবা হিরমশিং অসি য়াওহল্লি।
২০১৪-১৫দা হৌদোকখিবা, BRAP অসিনা ভারতকী বিজনেস লেন্দস্কেপতা য়াম্না চাউনা অহোংবা অমা পুরক্নবগী অকনবা শাফু অমা ওইখি, মসিনা কমপেতিতিব ফেদরেলিজমগী ৱাখল্লোন আদুবু ঙক্না চত্তুনা, মসিনা এদিসন তুরক মাইপাক্না মপুং ফাখ্রে। BRAPকী তোপ-তোপ্পা খোংথাং অসিদা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংবু রিফোর্ম ইমপ্লিমেন্তেশনদা য়ুমফম ওইরগা ইভাল্যুৱেত তৌবা অসি লৈবাক কয়াগী মনুংদা য়াম্না তাংনা থোকই। মসিনা সেক্তরদা থেংনরিবা শিংনবশিং অদুবু হন্থহনবা অমসুং হেন্না খুদোংচাগদবা বিজনেস এনভাইরনমেন্তশিং শেমদুনা লৈবাক শিনথুংনা ইনভেস্তমেন্ত হব কয়া অমা শাগৎপদা অখন্নবা মিৎয়েং থম্লি।
নাগ্রিকশিংগীদমক্তা ওইবা অহোংবা অমা পুরক্নবগী শরুক অমা ওইনা BRAPনা ত্রান্সপরেন্ত সর্বিস দেলিভরীদা য়াম্না মরু ওইবা থমখি, মসিনা বিজনেস অমসুং নাগ্রিকশিংদা প্রোসিজরশিং, ফীশিং, অমসুং তাইমলাইনশিংগী মতাংদা ই-পাউশিং ময়েক শেংনা খঙবা ঙমহলই। মসিগী অনৌবা থৌরাং অসি ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী বিজনেসতা চাউখৎপা অমসুং নাগ্রিকশিংনা হেন্না এফিসিয়েন্ত ওইবা অমসুং রেসপোন্সিব ওইবা গোবর্নেন্স সিস্তেম অমা লৈবা অদুগুম্বা ইকোসিস্তেম অমা শেম্নবগী ভিজন অদুগা মরি লৈনৈ।

Ministry of Commerce & Industry
Business Reforms Action Plan 2024 to further strengthen Make in India; bring seamless business regulatory framework across India
30 SEP 2024 12:32PM by PIB Delhi
In a major push to further strengthen the Make in India initiative, the Business Reforms Action Plan (BRAP) 2024 is set to establish a seamless business regulatory framework across the country, enhancing the ease of doing business. Led by the Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), BRAP 2024 introduces next-generation reforms that address the needs of both businesses and citizens. Building on the successes of previous editions, BRAP 2024 aligns with key government initiatives such as the Reducing Compliance Burden (RCB) and Decriminalisation, while also integrating elements from the World Bank’s upcoming B-READY program. This convergence will streamline regulatory processes, bolster economic growth, and foster greater investor confidence in India’s business landscape.
The upcoming BRAP 2024 framework introduces an innovative assessment methodology, blending evidence and feedback-based evaluations for a more comprehensive and dynamic approach. With a focus on reducing approval times, integrating online service delivery, and leveraging initiatives like the National Single Window System and PM Gati Shakti, BRAP 2024 promises to create a more transparent, efficient, and dynamic regulatory environment.
BRAP 2024 continues to streamline processes, reduce compliance burdens, and implement digital solutions to make India a preferred global investment hub. BRAP has expanded beyond its initial scope, covering critical sectors such as Labour, Environment, Taxes, Land Administration, Utility Permits, Inspection and Construction while also incorporating new areas like ICT adoption and process reengineering through the Time and Document Study (TDS) to ensure faster and more efficient Government-to-Business service delivery.
Launched in 2014-2015, BRAP has been a transformative force in reshaping India's business landscape, embodying the spirit of competitive federalism, with six successful editions already completed.BRAP's unique approach, which involves evaluating States and UTs based on reform implementation, is rare among countries. The focus has been on easing sectoral challenges and building multiple investment hubs nationwide by creating a favourable business environment.
As part of its citizen-centric reforms, BRAP has emphasised transparent service delivery, ensuring that both businesses and citizens have access to clear information on procedures, fees, and timelines. This initiative aligns with the Honourable Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of creating an ecosystem where businesses can thrive, and citizens experience a more efficient and responsive governance system.