କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା, ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନରେ କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ବିଭାଗ ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଛି
ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା, ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନ ସମୟରେ ବିଭାଗ ପକ୍ଷରୁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଥିବା ଏହାର ଅଧୀନସ୍ଥ/ ସଂଯୁକ୍ତ/ ସ୍ୱୟଂଶାସିତ ସଂସ୍ଥା/ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ଉଦ୍ୟୋଗ/ କ୍ଷେତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ସହିତ ପ୍ରାୟ ୬୦୦ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହାତକୁ ନିଆଯିବ
କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ବିଭାଗ ପକ୍ଷରୁ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ କୃଷି ଭବନଠାରେ ସଫେଇମିତ୍ରଙ୍କ ସନ୍ତାନମାନଙ୍କ ପାଇଁ "ସ୍ୱଚ୍ଛତା" ଶୀର୍ଷକ ଚିତ୍ରାଙ୍କନ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି
21 SEP 2024 1:47PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା, ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନରେ କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ବିଭାଗ ବ୍ୟାପକ ଭାବେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରୁଛି। ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା, ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନ ସମୟରେ ବିଭାଗ ପକ୍ଷରୁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଥିବା ଏହାର ଅଧୀନସ୍ଥ/ ସଂଯୁକ୍ତ/ ସ୍ୱୟଂଶାସିତ ସଂସ୍ଥା/ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ଉଦ୍ୟୋଗ/ କ୍ଷେତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ସହିତ ପ୍ରାୟ ୬୦୦ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହାତକୁ ନିଆଯିବ ।
କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ବିଭାଗ ପକ୍ଷରୁ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ କୃଷି ଭବନରେ ସଫେଇମିତ୍ରଙ୍କ ସନ୍ତାନମାନଙ୍କ ପାଇଁ 'ସ୍ୱଚ୍ଛତା' ଶୀର୍ଷକ ଚିତ୍ରାଙ୍କନ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ବିଭାଗ ସଚିବ ଡ. ଦେବେଶ ଚତୁର୍ବେଦୀ ଓ ବିଭାଗର ଅତିରିକ୍ତ ସଚିବ ଶୁଭା ଠାକୁର ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ଉକ୍ତ ଚିତ୍ରାଙ୍କନ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ୬୦ରୁ ଅଧିକ ପିଲା ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ।
ପାନୀୟ ଜଳ ଓ ପରିମଳ ବିଭାଗ ଏବଂ ଗୃହ ନିର୍ମାଣ ଓ ସହରାଞ୍ଚଳ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନେତୃତ୍ୱରେ ଚାଲିଥିବା ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା, ୨୦୨୪ (ଏସଏଚଏସ, ୨୦୨୪) ଅଭିଯାନର ନେତୃତ୍ୱରେ ପାନୀୟ ଜଳ ଓ ପରିମଳ ବିଭାଗ ଏବଂ ଗୃହ ନିର୍ମାଣ ଓ ସହରାଞ୍ଚଳ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନେତୃତ୍ୱରେ ଚାଲିଥିବା ଅଭିଯାନ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୭ରୁ ୧ ଅକ୍ଟୋବର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପାଳିତ ହେଉଛି ଯାହାର ବିଷୟବସ୍ତୁ ରହିଛି 'ସ୍ୱଭାବ ସ୍ୱଚ୍ଛତା - ସଂସ୍କାର ସ୍ୱଚ୍ଛତା' ଏବଂ ତା'ପରେ ଅକ୍ଟୋବର ୨, ୨୦୨୪ରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ ଦିବସ ପାଳନ କରାଯିବ।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Department of Agriculture and Farmers’ Welfare participates vigorously in the Swachhata Hi Seva, 2024 Campaign
Around 600 swachhata related activities are to be undertaken by the Department with all its subordinate/ attached/ autonomous bodies/Public Sector Undertaking/field offices spread all over the country during the Swachhata Hi Seva, 2024 campaign
Drawing competition with theme of “Swachhata” for the wards of the Safaimitra was organised today by the Department of Agriculture & Farmers’ Welfare in Krishi Bhawan, New Delhi
21 SEP 2024 1:47PM by PIB Delhi
The Department of Agriculture and Farmers‘ Welfare is participating vigorously in the Swachhata Hi Seva, 2024 Campaign. Around 600 swachhata related activities are to be undertaken by the Department with all its subordinate/ attached/ autonomous bodies/Public Sector Undertaking/field offices spread all over the country during the Swachhata Hi Seva, 2024 campaign.
A drawing competition with theme of “Swachhata” for the wards of the Safaimitra was organised today by the Department of Agriculture & Farmers’ Welfare in the Krishi Bhawan, New Delhi. The event was graced by Secretary, Department of Agriculture & Farmers’ Welfare Dr. Devesh Chaturvedi and Additional Secretary in the Department Ms. Shubha Thakur.
In the said drawing competition, more than 60 children participated.
Swachhata Hi Seva, 2024 (SHS, 2024) campaign being spearheaded by the Department of Drinking Water & Sanitation and the Ministry of Housing & Urban Affairs, is being observed from 17th September to 1st October with the Theme of ‘Swabhav Swachhata – Sanskaar Swachhata’ and thereafter Swachh Bharat Diwas will be celebrated on the 2nd October, 2024.