আয়ুশ
আয়ুশ মন্ত্রালয়না স্পেসিয়েল কেমপেন ৩.০গী মখাদা পব্লিক গ্রীভান্স ১৩৪৬ ৱারোইশিন পুরকখ্রে
12 SEP 2024 1:41PM by PIB Imphal
আয়ুশ মন্ত্রালয়না থবক শুফমদা লু-নানবা হেনগৎহন্নবা অমসুং নিংথিনা লু-নান্না থম্নবগী পান্দমদা তৌখিবা স্পেসিয়েল কেমপেন ৩.০ মাইপাকখিবগা লোইননা য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা খুমাং চাউশিনখ্রে। লৈবাক পুম্বগী ওইনা পাংথোক্কদবা অনৌবা থৌরাং অসিগী শেম-শাবা ওইনা, ২০২৩গী নবেম্বরদগী ২০২৪গী ওগস্ত ফাওবদা মন্ত্রালয় অসিনা পন্দুনা লৈরম্বা ইশুশিং মশক খঙদোকখ্রে অমসুং অদুবু লোইশিনখ্রে, মসিদা মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্তকী রিফরেন্স ৩৩, পার্লিয়ামেন্তরী এসয়ুরেন্স ১৮, পব্লিক গ্রীভান্স ১৩৪৬, পব্লিক গ্রীভান্স অপীল ১৮৭, ফাইল মেনেজমেন্ত তাস্ক ৭৬৫ অমসুং লু-নানবগী কেমপেন ১১ য়াওরি।
মসিগী অনৌবা থৌরাং অসিগী পান্দম অসি ৱার্কিং এনভাইরনমেন্ত ফগৎহনবা অমসুং রিফরেন্স দিসপোজল নিংথিনা তৌদুনা থবক শুবগী এক্সপরিয়েন্স অদুবু হেন্না ফগৎহনবা। ক েমপেন অসিনা মন্ত্রালয়গী ওফিসকী মনুংদা দিক্লতরিং তৌবা অমসুং অরু-অনান ঙাক্না থম্বদা য়াম্না মরু ওইবা থমখি। মসিগী অনৌবা থৌরাং অসি হেন্না ফবা ৱার্ক আতমোসফিয়র অমা লৈহন্নবা অমসুং এমপ্লোয়ীগী প্রোদক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা শেমখিবনি।
মন্ত্রালয় অসিনা স্পেসিয়েল কেমপেন ৪.০গীদমক্তা শেম-শারি, লোইননা মখোয়গী ওফিসিয়েলশিংদা লৌহনখিবা ৱারেপশিং অদুগী খুত্থাংদা য়াম্না লু-নানবা অমসুং ৱেস্ত-ফ্রী ওইবা ভারত অমা শেমগৎনবগী অচেৎপা ফিরেপ লৌরি। সেক্রেতরী ভৈদ্য রাজেশ কোতেচানা সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংদা মসিগী কেমপেন অসিগী মনুংদা থম্লিবা তার্গেতশিং অদুবু মাইপাক্না ফংবা ঙম্নবগীদমক্তা হোৎনগদবনি হায়খি। মসিগীদমক্তা অখন্নবা তীম অমনা নোংমগী ওইনা কয়া য়াম্না খুমাং চাউশিল্লবগে হায়বদু য়েংশিন্নবা থম্লি। ইনস্তিত্যুতশিং, ওর্গনাইজেশনশিং, অমসুং কাউন্সিলশিংনা মখোয়গী কেমপসশিং অমসুং বস স্তেশনশিং, পার্কশিং, হর্বল গার্দেনশিং, অমসুং ৱাতর বোদীশিং য়াওনা পব্লিক এরিয়াশিংদা শেংদোক্নবগী থবক-থৌরমশিং পাইখৎখ্রে। মসিগী অনৌবা থৌরাং অসিগী শরুক অমা ওইনা আয়ুশ কম্যুনিতীগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অমসুং মেম্বরশিংনা আয়ুশ ভাৱন অমসুং মদুগী অকোইবদা লৈবা মফমশিংবু শেংদোকপদা শরুক য়াখি। স্বচ্ছতা কেমপেনগা চপ মান্ননা , আয়ুশ মন্ত্রালয়না রিসর্চ কাউন্সিলশিং অমসুং নেস্নেল ইনস্তিত্যুতশিংদা মসিগী লৈবাক পুম্বগী ওইবা কেমপেন অসিদা শরুক য়ানবশু হায়খ্রে।

AYUSH
Ministry of Ayush resolves 1346 Public Grievances under the Special Campaign 3.0
12 SEP 2024 1:41PM by PIB Delhi
The Ministry of Ayush has made significant progress with the accomplishments of Special Campaign 3.0, aimed at improving and maintaining cleanliness in the workplace. In preparation for this nationwide initiative. From November, 2023 to August 2024 the Ministry identified and disposed various pending issues, including 33 references from Members of Parliament, 18 Parliamentary Assurances, 1346 public grievances, 187 public grievance appeals, 765 file management tasks, and 11 cleanliness campaigns.
The objective of this initiative is to enhance the working environment and improve the overall workplace experience while effectively addressing reference disposals. The campaign places a strong emphasis on decluttering and maintaining cleanliness within the Ministry's offices. These initiatives are designed to foster a better work atmosphere and boost employee productivity.
The Ministry, now gearing up for the Special Campaign 4.0, has committed to promoting a clean and waste-free India through a pledge administered to all its officials. Secretary Vaidya Rajesh Kotecha has urged senior officials to strive for the successful attainment of targets during the campaign. A dedicated team is responsible for monitoring daily progress. Various institutes, organizations, and councils have undertaken cleaning efforts in their campuses and public areas, including bus stations, parks, herbal gardens, and water bodies. Senior officials and members of the Ayush community participated in cleaning Ayush Bhawan and its vicinity as part of this initiative. Similar to the Swachhata Campaign, the Ministry of Ayush has also instructed all research councils, and national institutes for active participation in this nationwide campaign.