কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
IEPFAনা ফাইনান্সিএল লিতরেসী অমসুং ইনভেস্তর এৱের্নেস থৌগৎনবা চহিগী ওইবা হাফ মরাথোন ‘নিভেশক মশাল’ পাংথোকখ্রে
স্কুল 45 হেনবদগী মহৈরোয়শিং অমসুং লোকেল কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিং য়াওনা মীওই 4500 হেনবনা মরাথোন অসিদা শরুক য়াখি
8শুবা মপোক কুমওন থৌরমগী শরুক ওইনা IEPFAনসু স্কুলগী অঙাংশিংগা লোয়ননা ‘রোল ওফ ফাইনান্সিএল এজুকেসন ইন প্রমোতিং ইনভেস্তর এৱের্নেস এন্দ প্রোতেক্সন’ হায়বা অসিদা কনফরেন্স অমসু পাংথোকখি
09 SEP 2024 1:41PM by PIB Imphal
ঙরাং উত্তর প্রদেশকী অনুপশহরদা লৈবা PPES কেম্পসতা নেস্নেল কাউন্সিল ওফ এপ্লাইদ ইকনোমিক রিসর্চ (NCAER) অমসুং পরদাদা পরদাদি এজুকেস্নেল সোসাইতী (PPES)না ইনভেস্তর এজুকেসন এন্দ প্রোতেক্সন ফন্দ ওথোরিতী (IEPFA)গা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা ফাইনান্সিএল লিতরেসী অমসুং ইনভেস্তর এৱের্নেস থৌগৎনবা চহিগী ওইবা হাফ মরাথোন “নিভেশক মশাল” পাংথোকখ্রে।
স্কুল 45 হেনবদগী মহৈরোয়শিং অমসুং লোকেল কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিং য়াওনা মীওই 4500 হেনবনা মরাথোন অসিদা শরুক য়াবা উবা ফংখি।
WhatsApp Image 2024-09-08 at 6.55.36 AM
IEPFA গী CEO অমসুং MCA গী জোইন্ত সেক্রেতরী কুমারি অনিতা শাহ একেলানা লমথাখিবা ইভেন্ত অদুদা হাফ মেরাথোন, 10 km, অমসুং 5 km গী রেস কেতগোরী কয়া অমা য়াওখি। মসিনা ফাইনান্সিএল এজুকেসনগী পাউজেল শন্দোকপদা পুন্না চৎমিন্ননবা মীওইশিংগীদমক ইনক্লুসিব প্লেৎফোর্ম অমা শেমখি। মসিগী খোঙথাং অসিনা তোঙান তোঙানবা কম্ম্যুনিতীশিংদা য়ৌহন্নবা অমসুং ইন্নোবেতিব মেথদশিংগী খুত্থাংদা ফাইনান্সিএল লিতরেসী প্রমোৎ তৌনবা, ভারত শিনবা থুংনা ইনফোর্ম ফাইনান্সিএল দিসিজনমেকিংগী কলচর অমা ফগৎহন্নবা IEPFAগী হৌজিক লেপ্পী ফিরেপ অদু উৎলি।
WhatsApp Image 2024-09-08 at 12.32.11 PM
WhatsApp Image 2024-09-08 at 9.36.01 PM (1)
WhatsApp Image 2024-09-08 at 9.36.02 PM
মেরাথোন অসিগা লোয়ননা, IEPFA না সেপ্তেম্বর 7, 2024দা পরদাদা এজুকেসন সোসাইতী কেম্পস্তা ‘রোল ওফ ফাইনান্সিএল এজুকেসন ইন প্রমোতিং ইনভেস্তর এৱের্নেস এন্দ প্রোতেক্সন’ হায়বা অসিদা কনফরেন্স অমা ইনভেস্তর এজুকেসন এন্দ প্রোতেক্সন কনফরেন্স অমা পাংথোকখি।
কনফরেন্স অসি NCAER গী IEPF চেয়র প্রোফেসর দা. সি.এস. মোহাপাত্রানা মোদরেৎ তৌখি অমসুং IEPFAগী দিপুতি জেনরেল মেনেজর, কুমারি সমিখা লাম্বা; SBIগী এসিস্তেন্ত জেনরেল মেনেজর শ্রী আর.পি. সিংহ; ভর্মা তুশার এন্দ কোগী সি.এ. তুশার ভর্মা; জয়পি য়ুনিভর্সিতীগী এসিস্তেন্ত প্রোফেসর দা. রাহুল কুমার; অমসুং চার্তর ফাইনান্সিএল এনালাইসিস্ত অমসুং দি. রেজিস্তার, জেপি য়ুনিভর্সিতী. শ্রী পরাস গৌরয়াওখি।
কনফরেন্স অদুগী মনুংদা পীখিবা ই-পাউ অদুদা খুঙ্গংগী অমসুং সেমি-অর্বান এরিয়াশিংদা ফাইনান্সিএল এজুকেসনগী মরুওইবা, য়ৌশিন্দ্রিবা মীশিং য়ৌহনবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা ফাইনান্সিএল লিতরেসি হেনগৎহন্নবা থৌরাংশিংদা মীৎয়েং থমখি। কনফরেন্স অসিনা ইনভেস্তরশিংগী প্রোতেক্সন অমসুং ইকনোমিক এম্পাৱরমেন্তদা মতেং পাংদুনা হেন্না খঙবা অমসুং সেক্যুর ওইবা ইনভেস্তর বেজ অমা শেমগৎপদা ফাইনান্সিএল লিতরেসীনা লৌরিবা মরুওইবা থৌদাং অদুদা মীৎয়েং থমখি।
IEPFA গী 8শুবা মপোক কুমওনগী থৌরমগী শরুক অমা ওইনা পাংথোকপা থৌরাংশিং অসিনা IEPFAনা ফাইনান্সিএল লিতরেসী অমসুং খুন্নাইগী থাক খুদিংমক্তা ইনভেস্তর এৱের্নেস পীনবা হোৎনবদা লেপ্পা লৈতনা হোৎনবগী খুদম অমনি।

Ministry of Corporate Affairs
IEPFA organised ‘Niveshak Mashal’ annual half marathon to promote financial literacy and investor awareness
More than 4,500 individuals, including students from more than 45 schools and local community members, participated in the marathon
As part of the 8th Foundation Day, IEPFA also hosted a conference on ‘Role of Financial Education in Promoting Investor Awareness and Protection’ with school children
09 SEP 2024 1:41PM by PIB Delhi
The Investor Education and Protection Fund Authority (IEPFA), in collaboration with the National Council of Applied Economic Research (NCAER) and Pardada Pardadi Educational Society (PPES), organised the annual half marathon “Niveshak Mashal” to promote financial literacy and investor awareness at the PPES Campus in Anupshahr, Uttar Pradesh, yesterday.
The marathon saw enthusiastic participation from over 4,500 individuals, including students from more than 45 schools and local community members.
WhatsApp Image 2024-09-08 at 6.55.36 AM
The event, flagged off by Ms. Anita Shah Akella, CEO of IEPFA and Joint Secretary, MCA, featured multiple race categories of Half Marathon, 10 km, and 5 km —creating an inclusive platform for people from all walks of life to unite in spreading the message of financial education. This initiative highlights IEPFA’s ongoing commitment to reaching diverse communities and promoting financial literacy through innovative methods, fostering a culture of informed financial decision-making across India.
WhatsApp Image 2024-09-08 at 12.32.11 PM
WhatsApp Image 2024-09-08 at 9.36.01 PM (1)
WhatsApp Image 2024-09-08 at 9.36.02 PM
In conjunction with the marathon, IEPFA also hosted an Investor Education and Protection Conference on ‘Role of Financial Education in Promoting Investor Awareness and Protection’ on September 7, 2024 at the Pardada Pardadi Education Society Campus.
The conference, moderated by Dr. C.S. Mohapatra, IEPF Chair Professor at NCAER, featured prominent speakers including Ms. Samiksha Lamba, Deputy General Manager, IEPFA; Mr. R.P. Singh, Assistant General Manager, SBI; CA Tushar Verma, Verma Tushar & Co.; Dr. Rahul Kumar, Assistant Professor, Jaypee University; and Mr. Paras Gaur, Chartered Financial Analyst & Dy. Registrar, Jaypee University.
The information dissemination during the conference focused on the importance of financial education in rural and semi-urban areas, challenges in reaching underserved populations, and strategies to bolster financial literacy across the nation. The conference underscored the crucial role that financial literacy plays in building a more informed and secure investor base, ultimately contributing to investor protection and economic empowerment.
These initiatives, organised as part of the 8th Foundation Day celebrations of IEPFA, exemplify the IEPFA’s unwavering commitment to spreading financial literacy and ensuring investor awareness at every level of society.