নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ভারতকী মেদাল তেল্লী মখা চত্থরি!
শরদ কুমারনা পেরা এথলেতিক্সতা ৱাংনা কাখৎলক্লি
07 SEP 2024 2:04PM by PIB Imphal
ভারতকী পেরা এথলেত শরদ কুমারনা পেরিস পেরালিম্পিক্স ২০২৪গী নুপাগী হায় জম্প তি ৬৩দা লুপাগী তক্মান অমা লৌদুনা মহাক্কী তুপিদা লৈতেং অমসু হাপচিনখ্রে। মহাক্কী পার্ফোরমেন্স অসি লৈবাক অসিগী ওইনদি অচৌবা ইনোৎ অমনি, মসিনা মখা তারদুনা ভারতকী মকোক থোগবা পেরা-এথলেত অমগী থাক অদু হেন্না ৱাংখৎহনখ্রে।
অঙনবা পুন্সি অমসুং হৌরকপগী ৱারী
শরদ কুমারগী পুন্সি খোংচৎ অসি খাঙবা কনবগী মশক থোকপা ৱারী অমনি। মার্চ ১, ১৯৯২দা বিহারগী মোতিপুরদা পোকখিবা শরদ চহি অনিতা ঙাইরিঙৈদা পোলিওনা নাখি। মহাক্কী অঙনবা পুন্সিগী তাঙ্কক অসি হকচাং নুংঙাইতবনা হোস্পিতালদা তোইনা চৎপা তঙাইফদবা লৈখিবা অমসুং মহাকপু ফনবগীদমক তৌবা য়াবা থবক কয়া তৌদুনা অৱাবা ফিভম অমদা লাকখি।
চহি মরি শুরকপদা, শরদ বোর্দিং স্কুল অমদা থাখি, মসিদসু অমুক অৱাবা কয়া মাইয়োক্নখি – শান্নখোৎনবদা য়াওবা ফংখিদে। অতৈ অতোপ্পশিংনা শানবা মতমদা শরদপু ফান্দতা ফমহনখি, মসিনা মহাক্কী মফমদা শাথিনা নুংঙাইতবা পোকহনখি। অসিগুম্বা নুংঙাইতবশিং অসিদগী ঙাকথোক্নবা হোৎনবনা মহাক্কী শান্নখোৎনবগী ইনোৎ পীরকখি, মরুওইনা হায় জম্পতা। স্কুলগী রেকোর্দ পায়খিবা মহাক্কী ময়াম্বনা ইথিল পীদুনা শরদনা হায় জম্পতা মীৎয়েং চঙখি অমসুং মসিদগী মমাই লৈরকখিদে।
অন্তর্জাতিগী থাক্তা ৱাংখৎলকপা
শরদ কুমারগী এথলেতিক কেরিয়র অসি মহাক্না ৬শুবা জুনিয়র নেসনেল পেরা এথলেতিক্স চেম্পিয়নশিপ ২০০৯দা শনাগী তক্মান অমা লৌখিবদুনা হৌদোকখি, মসিনা মহাক্কী অন্তর্জাতিগী থাক্তা খোঙ থাংজিল্লকপগী হৌরকফম ওইখি। অসিগুম্বা অঙনবা মতমদগী হৌদুনা মায় পাকপা অসিনা ইন্তর্নেসনেলদা ২০১০ এসিয়ন পেরা গেম্স চাইনাগী গুৱাংঝৌদা থোকখি। চহি কয়া অসিদা শরদনা মশাগী অমসুং হকচাংগী ফিভম্না চাদ্রবসু মহাক্কী স্কিলশিং হেন্না থৌহনখি। মহাক্কী মরুওইবা মায় পাকপা খরদি তোকিয়ো পেরালিম্পিক্স ২০২০দা নুপাগী হায় জম্প তি ৪২দা শেঞ্জেংগী তক্মান লৌখিবা, ৱার্ল্দ পেরা এথলেতিক্স চেম্পিয়নশিপ ২০১৯ অমসুং ২০১৭ দা লুপাগী তক্মান অমসুং এসিয়ন পেরা গেম্স ২০১৮ অমসুং ২০১৪ দা শনাগী তক্মান লৌখিবসিনি। মসিগী মথক্তা, মহাক্না মলেসিয়া ওপন পেরা এথলেতিক্স চেম্পিয়নশিপতা শনাগী তক্মান অমা লৌদুনা ভারতকী মকোক থোংবা পেরা এথলেত অমা ওইবগী থাক অদু হেন্না চেৎশিনহনখি।
লৈঙাক্কী মতেং: শরদকী মায় পাকপগী মরুওইবা অমা
শরদ কুমারগী পেরা এথলেতিক্সতা মায় পাকপা অসি ভারত সরকারনা তোঙান-তোঙানবা স্কিম কয়াগী খুত্থাংদা চাউনা মতেং তৌদুনা হেন্না পাঙ্গল লৈহনখি। শেলগী তেংবাং কয়াসু মহাকপু মপুং ফাহনবদা য়াম্না মরুওইরিবা মহাক্কী ত্রেনিং, কম্পিতিসন, অমসুং এক্সপর্ত কোচিংগীদমক পেখি। পঞ্চকুলাদা লৈবা তাউ দেবী লাল স্তেদিয়মদা মতীক চাবা ত্রেনিং ফেসিলিতী লৈবনা মহাক্না শেম হানবা হোৎনবদা হেন্না মতেং ওইখি। মসিগী মথক্তা, তার্গেত ওলিম্পিক পোদিয়ম স্কিম (তোপ্স)না শরদপু মপুং ফাবা মতেং অমসুং রিসোর্সশিং পীখি। হায়রিবা থৌরাংশিং অসিনা শরদপু অৱাংবা থাক্তা অথোই অহেন তান্নবদা শরুক য়াবা ঙমহন্দুনা মায় পাকপা পুরকপদা মতেং ওইখি।
ৱারোইশিন
শরদ কুমারগী ৱারী অসি অৱাবা কয়া মাইয়োক্নদুনা মায় পাক্লকপগী ৱারী অমনি। পোলিয়োগী খুদোংচাদবা লান্থেংনবদগী হৌদুনা তোকিয়ো অমসুং পেরিস পেরালিম্পিক্সকী পোদিয়ম ফাওবগী খোঙচৎ অসি এথলেত ওইজনিংবশিংগী মফমদদি অদুকী মতীক ইনোৎ হাপ্নিংঙাই ওই। মহাক্কী মমিংদা মিংচৎ কয়া পুরক্লদুনা শরদনা খুদোংচাদবা কয়া থেংনদুনা লৈবাক অসিগী মিংচৎ পুরক্লি।
রিফরেন্সেস
ইন্দিয়ন এথেলতসঃ পেরিস পেরালিম্পিক্স ২০২৪ পিদিএফ
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2051582#:~:text=The%20Prime%20Minister%2C%20Shri%20Narendra,for%20his%20consistency%20and%20excellence.
পিদিএফ দাউনলোদ তৌনবা মফম অসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Youth Affairs and Sports
Indian Medal Tally continues!
Sharad Kumar Soars High in Para Athletics
07 SEP 2024 2:04PM by PIB Delhi
India’s para-athelete Sharad Kumar added another feather to his cap by securing the silver medal in Men’s High Jump T63 at the Paris Paralympics 2024. His performance was a source of immense pride for the nation, further solidifying his status as one of India’s premier para-athletes.
Early Life and Background
Sharad Kumar’s journey has been one of remarkable courage and perseverance. Born on March 1, 1992, in Motipur, Bihar, Sharad contracted polio at the tender age of two. His early life was fraught with health complications, requiring visits to hospitals as well as spiritual rituals in a desperate attempt to heal him.
At the age of four, Sharad was sent to a boarding school where he faced yet another challenge—being excluded from sports activities. While others participated, Sharad was confined to the bench, a situation that deeply frustrated him. The desire to break free from these limitations sparked his interest in sports, specifically the high jump. Inspired by his older brother, who was a school record holder, Sharad set his sights on high jump and never looked back.
The Rise to International Competition
Sharad Kumar’s athletic career took off when he won gold at the 6th Junior National Para-Athletics Championship in 2009, marking the start of a journey that would see him excel on the international stage. This early victory led to his international debut at the 2010 Asian Para Games in Guangzhou, China. Over the years, Sharad refined his skills, overcoming both personal and physical hurdles. Some of his key achievements include a bronze medal at the Tokyo Paralympics 2020 in Men’s High Jump T42, silver medals at the World Para Athletics Championships in 2019 and 2017, and gold medals at the Asian Para Games in 2018 and 2014. Additionally, he secured a gold medal at the Malaysia Open Para Athletics Championship, solidifying his status as one of India’s premier para-athletes.
Government Support: A Key to Sharad’s Success
Sharad Kumar's success in para-athletics has been greatly bolstered by the Indian government's robust support through various schemes. Financial assistance has been provided for his training, competitions, and expert coaching, which has been essential for his development and performance. The availability of top-notch training facilities at Tau Devi Lal Stadium in Panchkula has further contributed to his preparation. Additionally, the Target Olympic Podium Scheme (TOPS) has ensured that Sharad received comprehensive support and resources needed to excel. These interventions have been instrumental in Sharad’s achievements, enabling him to compete at the highest levels and achieve remarkable success in his sport.
Conclusion
Sharad Kumar’s story is one of triumph against all odds. From battling the effects of polio to standing on the podium at the Tokyo and Paris Paralympics, his journey is an inspiration to aspiring athletes. With numerous accolades to his name and more to come, Sharad continues to break barriers and bring pride to the nation.
References
INDIAN ATHLETES: PARIS PARALYMPICS 2024 pdf
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2051582#:~:text=The%20Prime%20Minister%2C%20Shri%20Narendra,for%20his%20consistency%20and%20excellence.
Click here to download PDF