থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
NCGG য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমা পুরকখ্রে – লেতিন অমেরিকন অমসুং কেরিবিয়ন লৈবাকশিংগীদমক্তা পব্লিক পোলিসী অমসুং গোবর্নেন্সকী মতাংদা অহানবা এদভান্স লীদরশিপ দেবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম হৌখ্রে। লৈবাক ১০দগী সিভিল সর্ভেন্ত ২২ মল্তি-কন্ত্রী প্রোগ্রামদা শরুক য়াখ্রে।
ভারতকী “মেক্সিমম গোবর্নেন্স – মিনিম বোবর্নমেন্ত”কী গোবর্নেন্স মোদেল, দিজিতেল ইন্দিয়া, পি.এম. গতিশক্তি, GeMগী খুত্থাংদা, জিরো তোলেরেন্স তু কোরপশন হায়বা খোংথাং, মিসন কর্ময়োগীগী খুত্থাংদা কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রামশিং উৎখি
06 SEP 2024 11:12AM by PIB Imphal
নেস্নেল সেন্তর ফোর গুদ গোবর্নেন্স (NCGG)না লেতিন অমেরিকন অমসুং কেরিবিয়ন লৈবাকশিংগীদমক্তা অখন্ননা শেম্লবা পব্লিক পোলিসী অমসুং গোবর্নেন্সকী মতাংদা অহানবা এদভান্স লীদরশিপ দেবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম হৌখ্রে। চয়োল অনিগী থৌরম অসি ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ২দগী ১৩ ফাওবা পাংথোক্লগনি, মসিদা লৈবাক ১০দগী সিভিল সর্ভেন্ত ২২না শরুক য়াখি, শরুক য়াখিবা লৈবাকশিং অদুদা আর্জেন্তিনা, কোস্তা রিকা, এল সালভাদোর, গুয়ানা, হোন্দুরাস, জামাইকা, পারাগ্বে, পেরু, সৈন্ত কিতস অমসুং নেভিস অমসুং সুরিনামশু য়াওখি।
ঙসি, DARPG অমসুং DG NCGGগী সেক্রেতরী, শ্রী ভি. স্রিনিভাসনা লেতিন অমেরিকাগী লৈবাক ১০দগী লাকপা ওফিসিয়েল ২২গা ৱারি-ৱাতাই তৌখি৮। লেতিন অমেরিকাগী লৈবাকশিং অমসুং ভারতকী গোবর্নেন্স মোদেলশিং অদুগি মরক্তা মান্নবশিং অদুগী মতাংদা খন্নখি। মরু ওইবা সেক্তর স্কীমশিংগী সেচুরেশন এপ্রোচ অসিনা সরকারগী ময়াম পুম্নমক্কী ওইবা, পুম্নমকপু কোনশিনবা অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা দেবেলপমেন্ত মোদেল অদুনা সরকারগী মরু ওইবা পান্দমনি। “অমৃত কালগী পাঞ্চ প্রান” – চাউখৎপা ভারতকী পান্দম, লোইনম সাশনগী ৱাখল্লোন খুদিংমক লৌথোকপা, ঐখোয়গী হৌরকফমদা চাউথোকচবা অমসুং ময়াম অমত্তা ওইবা অমসুং লৈবাক মীয়ামগী মরক্তা ইশাগী ইথৌদাং মশক খংবা হায়বসিনা অমৃত কাল মতমদা অফবা গোবর্নেন্সকী ফাউন্দেস্নেল প্রিন্সিপলশিং অদুবু মশক তাকই। জাতি অসিনা মথংগী জেনরেশনগী রিফোর্মশিং পুরকপদা অখন্নবা মিৎয়েং থম্বগা লোইননা নাগ্রিকশিংবু এমপাৱর তৌবা অমসুং পন্থুংফম ফাওবা য়ৌবা হায়বসিনা ভিক্সিত ভারত@2047গী খ্বাইদগী মরু ওইবা পান্দম্নি। তানলিবা পান্দম অসি মথংগী মীরোলগী ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, মালেমগী থাক্তা লৈবা মেন্যুফেকচরিং, ময়ামদগী খ্বাইদগী নৌবা ইনোভেশন অমসুং মতম অসিগী ওইবা অনৌবা তেক্নোলোজীগীদমক্তা পান্দম থম্লি। ইনফোর্মেশন তেক্নোলজীনা লম্বা তৌবদা মরু ওইবা খুদোংচাবা অমা পী, সরকারগী ব্রাঞ্চ খুদিংমক্তা থবক তৌবগী থৌওং খুদংদা অওনবা পুরকপা অমসুং সরকারগা নগ্রিকশিংগী মরক্তা পাউ ফাওনবা মতেং পাংবা।
চয়োল অনিগী থৌরম অসিনা হিরম কয়া অমগী মতাংদা খন্নরগনি খুদম ওইনা অফবা গোবর্নেন্সকীদমক্তা আধার কার্দপু খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নবা, স্কিল ইন্দিয়া: পোলিসী অমসুং প্রক্তিসশিং, ভিজিলেন্স এদমিনিস্ত্রেশন, গোবর্নেন্সতা লীদরশীপ অমসুং মোতিভেশন, ভারতকী ফিস্কেল অমসুং মোনিতরী পোলিসী, দাইসপোরা অমসুং মাইগ্রেশনগী ইশুশিং, ২০৩০ ফাওবদা SDGশিং ফংনবা খোংথাংশিং, ভারতকী কলচর অমসুং সস্তেনেবল তুরিজম, গোবর্নেন্সকী পেরাদাইম, দিজিতেল ইকোনোমী অমসুং ইনোভেশন, অর্বান গোবর্নেন্স অমসুং সস্তেনেবল সিতীশিং, ফুদ সেক্যুরিতী অমসুং এগ্রিকলচর, হোলিস্তিক হেল্থকিয়র: অয়ুরভেদা, পি.এম. গতি সক্তি, দিজাস্তর মেনেজমেন্ত অমসুং হ্যুমেনিতরিয়ন রিলীফ, লোকল গোবর্নেন্স অমসুং দিসেন্ত্রেলাইজেশন, এদমিনিস্ত্রেতরশিংগীদমক্তা ইমোস্নেল ইন্তেলিজেন্স, ভিজন@2047, GeM: সরকারগী প্রোক্যোরমেন্ততা ত্রান্সপরেন্সী পুরকপা, ই-গোবর্নেন্স অমসুং দিজিতেল পব্লিক সর্বিস দেলিভরী হায়রিবশিং অসি য়াওখি। পার্তিসিপেন্তশিং অদুবু স্তদী তুরশিং অমসুং ফোরেস্ত রিসর্চ ইনস্তিত্যুত (FRI), দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেশন, গৌতম বুদ্ধা নাগর, উত্তর প্রদেশ, ইন্তর্নেস্নেল সোলার এলাইন্স, নেস্নেল িনস্তইত্যুত ওফ সোলার ইনর্জীদা এক্সপোজর ভিজিৎশিং, ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল ইন্স্তইত্যুত ওফ দেমোক্রেসী অমসুং ইলেক্সন মেনেজমেন্ততা চৎপা অমসুং আগ্রাগী তাজ মহলদা হেরিতেজকী ওইবা খোংচৎ অমা চৎলগনি।
কেপাসিতি বিল্দিং প্রোগ্রাম পুম্বা কোর্স কোওর্দিনেতর অমসুং এসোসিয়েত প্রোফেসর, দা. হিমান্সি রাস্তোগি, এসোসিয়েত কোর্স কোওর্দিনেতর, দা. মুকেশ ভন্দারি অমসুং প্রোগ্রাম এসিস্তেন্ত, শ্রী সঞ্জয় দত পন্ত, NCGGগী কন্সলতেন্ত, দা. জাইদ ফাখার অমসুং NCGGগী কেপাসিতী বিল্দিং তীম পুম্নক্কা লোইননা NCGGগী নহা ওইরিবা প্রোফেস্নেল, শুকুমারি মেঘা তোমার, NCGGগী চীফ এদমিনিস্ত্রেতিব ওফিসর অমসুং কন্সলতেন্ত, শ্রীমতি প্রিস্কা পোলী মেথ্যু, NCGGগী এসোসিয়েত প্রোফেসর, দা. এ. পি. সিং অমসুং DARPGগী দাইরেক্তর, এস. কে. পান্দেশু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
NCGG achieves a significant milestone - 1st Advanced Leadership Development Program on Public Policy and Governance for Latin American & Caribbean Countries commenced. 22 Civil Servants from 10 Nations participate in the Multi-Country program
India’s Governance models of “Maximum Governance – Minimum Government”, Digital India, PM Gatishakti, Procurement Reforms through GeM, Zero Tolerance to corruption approach, Capacity Building Programs through Mission Karmayogi presented
06 SEP 2024 11:12AM by PIB Delhi
The National Centre for Good Governance (NCGG) commenced its 1st Advanced Leadership Development Programme on Public Policy and Governance specifically designed for Latin American and Caribbean nations. This two-week program is being organized from 2nd to 13th September 2024 bringing 22 Civil Servants from 10 countries, including Civil Servants from Argentina, Costa Rica, El Salvador, Guyana, Honduras, Jamaica, Paraguay, Peru, St. Kitts & Nevis, and Suriname.
Today, Secretary DARPG and DG NCGG Shri V. Srinivas, interacted with the 22 Officials of 10 Latin American countries. The commonalities in governance models across the Latin American countries and India were discussed. Saturation approach of priority sector schemes has been the defining goal of Government’s all-round, all-pervasive and all-inclusive development model. The “Panch Pran of Amrit Kaal” – goal of developed India, to remove any trace of colonial mindset, take pride in our roots and unity and sense of duty among citizens represent the foundational principles of Good Governance in Amrit Kaal period. The Nation has focused attention on adoption of Next Generation Reforms, while empowering citizens and reaching the last mile as the priorities for Viksit Bharat@2047. The quest is for next generation infrastructure, for world class manufacturing, for cutting edge innovation and for New Age Technology. Information technology enabled a key competitive advantage, transforming work processes in every branch of government and facilitating citizens interactions with the government.
The two-week program will cover a wide array of topics such as the Aadhar Card a tool for Good Governance, Skill India: Policy and Practices, Vigilance Administration, Leadership and Motivation in Governance, India’s Fiscal and Monetary Policy, Diaspora and Migration Issues, Approach to Achieve SDGs by 2030, Indian Culture and Sustainable Tourism, Paradigm of Governance, Digital Economy & Innovation, Urban Governance & Sustainable Cities, Food Security & Agriculture, Holistic Healthcare: Ayurveda, PM Gati Shakti, Disaster Management & Humanitarian Relief, Local Governance and Decentralization, Emotional Intelligence for Administrators, Vision@2047, GeM: Bringing Transparency in Government Procurement, E-Governance and Digital Public Service Delivery, among others. Participants will also be taken for study tours and exposure visits to the Forest Research Institute (FRI), District Administration Gautuam Buddha Nagar, Uttar Pradesh, International Solar alliance, National Institute of Solar Energy, Visit to India International Institute of Democracy and Election Management and a heritage visit to Taj Mahal, Agra.
The entire capacity building program is being supervised by Dr. Himanshi Rastogi, Course Coordinator and Associate Professor, Dr. Mukesh Bhandari, Associate Course Coordinator & Shri Sanjay Dutt Pant, Program Assistant, Dr. Zaid Fakhar, Consultant NCGG and Ms. Megha Tomar, Young Professional, NCGG with the entire NCGG capacity building team. Smt. Prisca Poly Mathew, Chief Administrative Officer & Consultant, NCGG, Dr. A. P. Singh, Associate Professor, NCGG and Shri. S. K. Pandey, Director, DARPG were also present during the occasion.