Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Food and Consumer Affairs Minister Shri Pralhad Joshi flags off mobile vans selling onion at Rs 35 per kg
Onion buffer stock available is 4.7 lakh tonnes from the Rabi Crop: Shri Joshi
Retail sale through outlets and mobile vans of National Cooperative Consumer’s Federation of India Ltd. (NCCF) and National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd. (NAFED), e-commerce platforms and outlets of Kendriya Bhandar and SAFAL
05 SEP 2024 3:08PM by PIB Delhi
Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution & New and Renewable Energy, Shri Pralhad Venkatesh Joshi launched the retail sale of onion at Rs.35 per kg by flagging off mobile vans of National Cooperative Consumer’s Federation of India Ltd. (NCCF) and National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd. (NAFED) deployed for the sale here, today. The event marked the commencement of calibrated and targeted release of onion from the government buffer to make the essential vegetable available to consumers at affordable prices.
While addressing the media, Shri Joshi said that keeping food inflation under control is a priority of Government of India and several direct interventions through price stabilisation measures have played important role in bringing down inflation rate in recent month.
“The onion buffer stock available with us is 4.7 lakh tonnes from the rabi crop. The Price Stabilisation Fund which was started under the guidance of Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi aims at intervening in the market when price of essential commodities increase,” Shri Joshi said adding on that the retail sale of onion will provide relief to the consumers across the country.
The targeted disposal of onion from the buffer is an integral part of centre government’s efforts to control food inflation and maintain stable price regime.
The targeted disposal of onion is being started with retail sale through outlets and mobile vans of NCCF and NAFED, e-commerce platforms and outlets of Kendriya Bhandar and SAFAL in major consumption centres. The quantity and disposal channels for onion will be enhanced, deepened, intensified and diversified as per the trend in onion prices. The Department of Consumer Affairs, Government of India, is monitoring the daily prices of 38 commodities, including onion, reported from 550 centres across the country. The daily price data and the comparative trends constitute key inputs for decisions on the quantum and destinations for release of onion from the buffer.
Pertinently, compared to last year’s onion procurement of 3.0 lakh tonnes, this year the procurement is of 4.7 lakh tonnes for price stabilisation buffer through NCCF and NAFED from the rabi crop. The onion was procured from farmers/farmer’s federations in major rabi onion producing areas in Maharashtra and Madhya Pradesh, and payments for the onion have been made through direct transfer to the farmers accounts. An integrated system for monitoring of procurement, storage and disposal has been adopted in onion operation this year by deploying technology capture all the stages of the activities.
Price realization by onion farmers during this rabi season has been better compared to last year as mandi modal prices remain remained in the range of Rs.1,230 – Rs.2,578 per quintal as compared to Rs.693 – Rs.1,205 per quintal last year. On the same line, the average buffer procurement price this year was Rs.2,833 per quintal as against Rs.1,724 per quintal last year. As store-worthy onion are procured for the buffer, the procurement prices of onion have always been higher than the prevailing modal price.
The outlook for onion availability and prices in coming months remain positive as kharif sowing area has seen an increase of 102% till 26th August, 2024, over last year. As per data compiled by Department of Agriculture, 2.90 lakh hectares have been covered under kharif onion till 26th August, 2024 as against 1.94 lakh hectares during corresponding period last year. Further, about 38 lakh tonnes of onion are reported to be still in storage with farmers and traders.
The Department of Consumer Affairs is keeping a close watch on the onion crop availability and prices to take necessary measures in the interest of both the consumers and the farmers. In this regard, the government will take necessary measures to ensure remunerative prices to farmers while making onion available to consumers at affordable prices.
Retail disposal of onion are starting from today in Delhi NCR and Mumbai. Thereafter in the next one-week Agencies will cover Kolkata, Guwahati, Hyderabad, Chennai, Bangalore, Ahmedabad, Raipur and Bhubaneshwar. By the 3rd week of September there will be pan India distribution. Agencies are also also tying up with other Cooperatives and big retail chains across India. Locations of Delhi NCR and Mumbai are as follows:
1. South Extension
21.Nehru place
2. CGO
22. Rajiv Chowk Metro Station
3.Krishi Bhawan
23. Patel Chowk Metro Station
4.NCUI Complex
24. NCCF Office Sector 4
5. Dwarka Sector 1
25. Filmcity Noida
6. Rohini Sector 2
26. Gaur City Noida
7.Gurugram Civil line
27. Sector 1 , Greater Noida
8. R. K Puram Sector 10
28. Ashok Nagar
9. Jasola
29. Sector 62 , Noida
10. Nandnagri Block B
30. Botanical Garden
11. Yamuna Vihar
31. Golf Course Noida
12. Model Town
32.Sector 50, Noida
13. Laxmi Nagar
33. Vasundhara, Ghaziabad
14. Chattarpur
34. Indirapuram, Ghaziabad
15. Mehrauli
35. Sahibabad
16.Trilokpuri
36. Sector 19 Noida
17. Britania Chowk
37. Sector 58 Noida
18. Najafgarh
38. Amrapali Sector 45
19. Mayapuri
39. Lower Parel , Mumbai
20. Lodhi Colony
40. Malad , Mumbai

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ফুদ অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স মন্ত্রী, শ্রী প্রল্হাদ জোশিনা তিলহৌ কে.জি.দা লুপা ৩৫দা য়োনবা মোবাইল ভান লমথাখ্রে
রবি ক্রোপতগী লৈরিবা তিলহৌগী বফর স্তোক অসি তন লাখ ৪.৭নি: শ্রী জোশি
নেস্নেল কোওপরেতিব কঞ্জুমর’স ফেদরেশন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (NCCF) অমসুং নেস্নেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিব মার্কেতিং ফেদরেশন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (NAFED)গী আউৎলেতশিংগী আউৎলেতশিং অমসুং মোবাইল ভানশিং, ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিং অমসুং কেন্দ্রিয়া ভন্দার অমসুং SAFAL খুত্থাংদা রিতেল সেল তৌবা
05 SEP 2024 3:08PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুশন অমসুং ন্যু অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জী মন্ত্রী, শ্রী প্রল্হাদ ভেন্কতেশ জোশিনা ঙসি নেস্নেল কোওপরেতিব কঞ্জুমর’স ফেদরেশন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (NCCF) অমসুং নেস্নেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিব মার্কেতিং ফেদরেশন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (NAFED)গী ভানশিংদা তিলহৌ কে.জি.দা লুপা ৩৫দা রিতেল সেল তৌনবা মোবাইল ভানশিং লমথাদুনা য়োন্নবগীদমক্তা থাদোকখ্রে। থৌরম অদুনা কঞ্জুমরশিংদা অহোংবা মমলদা তঙাইফদবা মনা-মশিংশিং ফংহন্নবা সরকারগী বফর স্তোক্তগী নিংথিনা শেন্নদুনা অমসুং তার্গেত তৌদুনা তিলহৌ থাদোকপা হৌখ্রে।
মীদিয়াদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী জোশিনা হায়খি মদুদি ফুদ ইনফ্লেশন অসি নিংথিনা শেন্নদুনা থম্বা হায়বসি ভারত সরকারগী খ্বাইদগী হেন্না মরু ওইবশিংগী মনুংদা অমনি অমসুং মমলগী অৱাং-অনেম লৈহন্দনবা পাম্বৈশিং শিজিন্নদুনা হকথেংননা খুৎ থিংজিন্দুনা হন্দক্কী থা খরা অসিদা ইনফ্লেশনগী চাং হন্থহনবদা য়াম্না চাউবা থৌদাং লৌখি।
“রবি ক্রোপতগী ঐখোয়দা লৈরিবা তিলহৌগী বফর স্তোক অসি তন লাখ ৪.৭নি। ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং-লমতাক মখাদা হৌদোকখিবা প্রাইস স্তেবিলাইজেশন ফন্দ অসিনা ইসেন্সিয়েল কমোদিতীশিংগী মমল হেনগৎপা মতমদা মার্কেত্তা খুৎ থিংজিন্নবগী পান্দম থম্লি,” শ্রী জোশিনা হায়খি মদুদি তিলহৌগী রিতেল সেল তৌবা অসিনা লৈবাক শিনথুংনা লৈরিবা কঞ্জুমরশিংদা খরমখৈদি অৱাবা কোকহল্লগনি।
বফরদগী তার্গেত তৌদুনা থাদোকপা অসি ফুদ ইনফ্লেশন কন্ত্রোল তৌনবা অমসুং পোৎ-চৈগী মমলদা অহোংবা নাইদবা রেজিম অমা থম্নবা কেন্দ্র সরকারনা পাইখৎলিবা থবকশিং মরু ওইবা শরুক অমনি।
তিলহৌশিং তার্গেত তৌদুনা থাদোকপগী থবক অসি NCCF অমসুং NAFEDকী অউৎলেতশিং অমসুং মোবাইল ভানশিং, ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিং অমসুং কেন্দ্রিয়া ভন্দার অমসুং SAFALগী খুত্থাংদা মী য়াম্না লৈবা খরা হেন্না শিজিন্নবা মফমশিংদা রিতেল সেল তৌদুনা হৌদোকখ্রে। তিলহৌশিং অসিগী খ্বান্তিতী অমসুং দিস্পোজল চেনেলশিং অদু তিলহৌগী হৌজিক হৌজিক লৈরিবা মমলশিংগী অনেম-অৱাং অদুগী মতুং ইন্না হেন্না হেনগৎহল্লগনি, ফগৎহল্লগনি, চাউথোকহল্লগনি অমসুং মমলদা অহোংবা লৈগনি। ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ কঞ্জুমর এফিয়র্সনা তিলহৌ য়াওনা কমোদিতী ৩৮গী মমল নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিল্লি, হায়রিবশিং অসি ভারত শিনথুংনা লৈবা সেন্তর ৫৫০ য়াংখৈনা মসিগী রিপোর্ত থাগৎলি। নুমিৎ খুদিংগী লৈরিবা মমলগী দেতা অমসুং কমপারেতিব ত্রেন্দশিং অদুনা বফরদগী তিলহৌশিং থাদোকপগী চাং অমসুং মফম অদু লেপ্নবগীদমক্তা মরু ওইবা ইনপুৎশিং পী।
মসিগা মরি লৈননা, রবি ক্রোপতগী NCCF অমসুং NAFEDকী খুত্থাংদা প্রাইস স্তেবিলাইজেশনগীদমক্তা মমাং চহিদা লৈশিনখিবা তিলহৌ তন লাখ ৩.০ অদুগা চাংদম্নবদা হন্দক্কী চহি অসিদা লৈশিনখিবা তিলহোগী চাং অসি তন লাখ ৪.৭ ওইখি। তিলহৌশিং অসি মহারাস্ত্র অমসুং মধ্য প্রদেশতা খ্বাইদগী য়াম্না রবি তিলহৌ পুথোকপা লৌমীশিং/লৌমীশিংগী ফেদরেশনদগী লৈখি, অমসুং তিলহৌশিং অসিগী পেমেন্তশিং অদু লৌমীশিংগী একাউন্তশিংদা দাইরেক্ত ত্রান্সফরগী খুত্থাংদা তৌখি। লৈশিনবা, লিদুনা থম্ব অমসুং থাদোকপদা য়েংশিন্নবগীদমক্তা ইন্তিগ্রেতেদ সিস্তেম অমা হন্দক্কী চহি অসিদগী তিলহৌগী থবকশিংদা শিজিন্নখ্রে, মসিদা তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা থবক-থৌরমশিং অদুগী তাঙ্ককশিং অদুবু কুপ্না য়েংশিল্লি।
তিলহৌ থাবা লৌমীশিংনা রবি পন্থাদা মমল লেপ্পগী চাং অদু মমাং চহিগা চাদম্নবদা হেন্না ফবা ওই, মরমদিমন্দি মোদলগী মমল অদু মমাং চহিগী ক্বিন্তল অমদা লুপা ৬৯৩দগী লুপা ১,২০৫ ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা হন্দক্কী চহি অসিগী মমলগী চাং অদু ক্বিন্তল অমদা লুপা ১২৩০দগীনা লুপা ২,৫৭৮ ওইখি। অসিগা চপ মান্ননা, হন্দক্কী চহিগী বফর প্রোক্যোরমেন্তকী মমল অদু চাংচত্তা ক্বিন্তল অমদা লুপা ২,৮৩৩ ওইখি অদুগা মমাংগী চহিদনা ক্বিন্তল অমদা লুপা ১,৭২৪ ওইখি। বফরগীদমক্তা নিংথিনা লিদুনা থম্বা য়াবা তিলহৌ লৈশিনখি, তিলহৌ লৈশিনবগী মমল অদু অনম্বনা লৈরিবা মোদল প্রাইস অদুদগী হেনবা ওইখি।
লাক্কদবা থাশিংদা তিলহৌ ফংবগী চাং অমসুং তিলহৌগী মমল অসি থোইদোক্না মীপাইনিংঙাই ওইদে মরমদি মমাং চহিগা চাংদম্নবদা ২০২৪গী ওগস্ত ২৬ ফাওবদা খারিফকী মরু হুন্নবগী মফমশিং অদু ১০২% ফাওবা হেনগৎলকপা টেংনখ্রে। দিপার্তমেন্ত ওফ এগ্রিকলচরনা কমপাইল তৌবা দেতাগী মতুং ইন্না, ২০২৪গী ওগস্ত ২৬ ফাওবদা হেক্তর লাখ ২.৯০দি খারিফকী তিলহৌ থারগনি অদুগা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদা হেক্তর লাখ ১.৯৪ খক্তমক ওইখি। মসিদা নত্তনা চাউরাক্না তিলহৌ তন লাখ ৩৮দি লৌমীশিং অমসুং ত্রেদরশিংনা স্তোর তৌদুনা থম্লি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি।
কঞ্জুমর এফিয়র্সকী দিপার্তমেন্তনা কঞ্জুমরশিং অমসুং লৌমীশিং অনিমক্কী ইন্তরেস্ততা তঙাইফদনা মথৌ তাবা পাম্বৈশিং লৌখৎনবা ফংলিবা তিলহৌগী চাং অমসুং মমলগী মতাংদা য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লি। মসিগী মতাংদা, সরকারনা কঞ্জুমরশিংদা অওংবামমলদা তিলহৌশিং ফংহনবগা লোইননা লৌমীশিংদা মতিক চাবা তোংজগদা মমল ফংহন্নবা মথৌ তাবা পাম্বৈশিং লৌখৎলগনি।
তিলহৌশিং রিতেলদা থাদোকপা অদু ঙসিদগী দিল্লী NCR অমসুং মুম্বাইদগী হৌরগনি। মসিগী মতুংদা, মথংগী চয়োল অমদা এজেন্সিশিংনা কোলকাতা, গুৱাহাতি, হাইদ্রবাদ, চেন্নাই, বেঙ্গলোর, এহ্মদবাদ, রায়পুর অমসুং ভুবনেস্বরদা থবক তৌরগনি। সেপ্তেম্বরগী ৩শুবা চয়োলদা ভারত পুম্বগী ওইনা য়েন্থোকপা হৌরগনি। এজেন্সীশিং অসিনা ভারত শিন্থুংনা লৈরিবা অতোপ্পা কোওপরেতিবশিং অমসুং অচৌবা রিতেল চেনশিংগশু খুৎশম্নদুনা থবক তৌরগনি। দিল্লী NCR অমসুং মুম্বাইগী মফমশিং অদু মখাদা পীরি:
1. সাউথ এক্সতেন্সন
21. নেহরু প্লেস
2. CGO
22. রাজিব চোক মেত্রো স্তেসন
3. কৃষি ভাৱন
23. পতেল চোক মেত্রো স্তেসন
4. NCUI কমপ্লেক্স
24. NCCF ওফিস সেক্তর4
5. দ্বার্কা সেক্তর 1
25. ফিলমসিতী নোইদা
6. রোহিনি সেক্তর 2
26. গৌর সিতী নোইদা
7. গুরুগ্রাম সিভিল লাইন
27. সেক্তর 1 , গ্রেতর নোইদা
8. R. K পুরম সেক্তর 10
28. অশোক নাগর
9. জাসোলা
29. সেক্তর 62 , নোইদা
10. নন্দনাগ্রি ব্লোক B
30. বোতানিকেল গার্দেন
11. য়মুনা ৱিহার
31. গোল্ফ কোর্স নোইদা
12. মোদেল তাউন
32. সেক্তর 50, নোইদা
13. লক্সমি নাগর
33. ৱাসুন্ধারা, ঘাজিয়াবাদ
14. ছত্তরপুর
34. ইন্দিরাপুরম, ঘাজিয়াবাদ
15. মেহরোলি
35. সাহিবাবাদ
16. ত্রিলোকপুরি
36. সেক্তর 19 নোইদা
17. ব্রিতানিয়া চোক
37. সেক্তর 58 নোইদা
18. নাজফগর্হ
38. অমরাপলি সেক্তর 45
19. মায়াপুরি
39. লোৱর পরেল, মুম্বাই
20. লোধি কোলোনী
40. মালাদ , মুম্বাই