ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এয়র মার্শল অশুতোস দিক্সিতনা AOC-IN-C সেন্ত্রেল এয়র কম্মান্দগী থৌ পুখ্রে
01 SEP 2024 1:49PM by PIB Imphal
এয়র মার্শল অশুতোস দিক্সিতনা ০১ সেপ্তেম্বর ২০২৪দা এয়র ওফিসর কম্মান্দিং ইন চ্চীফ ওব সেন্ত্রেল এয়র কম্মান্দগী থৌ পুখ্রে।
এয়র মার্শল অশুতোস দিক্সিত আই.এ.এফ.কী ফাইতর স্ত্রীমদা ০৬ দিসেম্বর ১৯৮৬ তা কম্মিসন তৌখি। এয়র ওফিসর অসি এক্সপরিমেন্তেল তেস্ত পাইলত অমনি অমসুং আই.এ.এফ. ইনভেন্তরীদা লৈবা তোঙান-তোঙানবা এয়রক্রাফ কয়া পুং ৩৩০০ হেন্না পাইবগী এক্সপরিএন্স লৈরবা ক্বালিফাই ফ্লাইং ইন্সত্রক্তর অমনি। মহাক মমিং লৈরবা নেসনেল দিফেন্স একাদেমী, দিফেন্স সর্ভিসেস স্তাফ কোলেজ (বঙ্গলাদেশ) অমসুং নেসনেল দিফেন্স কোলেজগী এলুম্নস অমসুনি। মহাক্না তোঙান-তোঙানবা ওপরেসনশিং অমসুং ওপ-সেফেদ সাগর অমসুং ওপ রক্সক্কুম্বা এক্সর্সাইজ কয়াদা শরুক য়াখ্রে।
চহি ৩৭ হেন্না মশক থোক্না থবক তৌরকপদা এয়র ওফিসর অসিনা তোঙান-তোঙানবা ফীল্দ অমসুং স্তাফ এপোইন্মেন্ত কয়া পাঙথোকখি। কম্মান্দিং ওফিসর অমা ওইনা, মহাক্না আই.এ.এফ.কী স্ক্বাদ্রোনশিংগী মরক্তা অমবু অনৌবা মিরাজ এয়রক্রাফকা লোইননা নৌনা ইক্বিপ তৌখি অমসুং তুংদা ৱেস্তর্ন সেক্তরদা ফ্রন্ত লাইন ফাইতর এয়র বেজ অমসুং সাদর্ন সেক্তরদা ফাইতর ত্রেনিং বেজ অমা কম্মান্দ তৌখি। মহাক এয়র ফোর্স তেস্ত পাইলত স্কুলদা দিরেক্তিং স্তাফ ওইনা থৌ পুরম্মি অমসুং এয়র হেদক্বার্তরদা প্রিন্সিপাল দিরেক্তর এয়র স্তাফ রিক্বায়রমেন্তকী স্তাফ এপোইন্তমেন্ত লৌরম্মি। এয়র ওফিসর অসিনা সাদর্ন এয়র কম্মান্দগী এয়র দিফেন্স কম্মান্দরগী এপোন্তমেন্ত লৌরম্মি অমসুং এসিস্তেন্ত চীফ তু দি এয়র স্তাফ (প্রোজেক্তস) & এসিস্তেন্ত চীফ ওব দি এয়র স্তাফ (প্লান্স) এয়র হেদক্বার্তরকী এপোইন্তমেন্ত লৌরম্মি। এয়র ওফিসরম্মান্দিং ইন চীফ ওব সেন্ত্রেল এয়র কম্মান্দগী ফম পুদ্রিঙৈদা মহাক এয়র স্তাফকী দিপুতী চীফকী এপোইন্তমেন্তকী তিনেন্ত তৌরম্মি। এয়র ওফিসর অসিনা মশক নাইবা প্রোজেক্ত কয়া মহাক্না মমাংদা পুরিঙৈ মতমদা লুচিংবীখি, মসিদা আই.এ.এফ.পু 'আত্মনির্ভর শেল্ফ রিলাইএন্স'তা মীৎয়েং থম্বগা লোইননা মতমগা চুনহন্নবা হোৎনবগা লোইননা তুংগী তেক্নোলোজী কয়া পায়খৎপদসু দাইত্য পুরম্মি। হীরম খুদিংদা সেন্ত্রেল এয়র কম্মান্দগী ওপরেসনেল রেদিনেসনা আই.এ.এফ.পু পান্দম ফংহন্নবগীদমক এয়র ওফিসর কম্মান্দিং ইন চীফকী খ্বাইদগী চাউবা এজেন্দা ওইগদবনি।
মহাক্কী মশক নাইরবা সর্ভিস কয়াবু শকখঙবীবা ওইনা মহাকপু ইকাইখুম্নজরিবা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা অতি ভিশিস্ত সেবা মেদাল, বায়ু সেনা মেদাল অমসুং বিশিস্ত এবা মেদাল পীখি।
N74J.jpeg)
7W18.jpeg)

Ministry of Defence
AIR MARSHAL ASHUTOSH DIXIT TAKES OVER AS AOC-IN-C CENTRAL AIR COMMAND
01 SEP 2024 1:49PM by PIB Delhi
Air Marshal Ashutosh Dixit assumed the appointment of Air Officer Commanding-in-Chief of Central Air Command on 01 September 2024.
Air Marshal Ashutosh Dixit was commissioned into the fighter stream of IAF on 06 December 1986. The Air Officer is an Experimental Test Pilot and a Qualified Flying Instructor with more than 3300 hours of flying experience on a variety of aircraft in the IAF inventory. He is an alumnus of the prestigious National Defence Academy, Defence Services Staff College (Bangladesh) and National Defence College. He has actively participated in numerous operations and exercises such as Op-Safed Sagar and Op-Rakshak.
During his illustrious career spanning more than 37 years, the Air Officer has held several significant field and staff appointments. As a Commanding Officer, he re-equipped one of the Squadrons of lAF with the state-of-the-art Mirage aircraft and later commanded a front-line fighter air base in the Western Sector and a premiere fighter training base in the Southern Sector. He has served as a Directing Staff at the Air Force Test Pilots School and held the staff appointment of Principal Director Air Staff Requirement at Air Headquarters. The Air Officer held the appointment of Air Defence Commander of Southern Air Command and also tenanted the appointments of Assistant Chief of the Air Staff (Projects) & Assistant Chief of the Air Staff (Plans) at Air Headquarters. Before taking over as the Air Officer Commanding-in-Chief of Central Air Command, he was tenanting the appointment of Deputy Chief of the Air Staff. The Air Officer headed many path-breaking projects during his previous tenure with the adoption of future technologies and ensured that the IAF achieves modernization while maintaining a steady focus on 'Atmanirbharta-Self Reliance'. Operational readiness of Central Air Command in all scenarios shall be the top most agenda of the Air Officer Commanding-in-Chief to ensure IAF achieves its goal successfully.
In recognition of his meritorious services, he has been awarded the Ati Vishisht Seva Medal, Vayu Sena Medal, and Vishisht Seva Medal, by the Hon'ble President of India.
N74J.jpeg)
7W18.jpeg)