প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ৪৪শুবা প্রগতি ইন্তরেক্সন্দা ময়াই তাংবল লৌখি
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১১দা লুপা করোর ৭৬,৫০০ হেন্না চঙনা পায়খৎলিবা মরুওইবা প্রোজেক্ত তরেত প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে
প্রোজেক্তশিং থিন্থহনবনা মমল তাঙখৎলকপদা নত্তনা মীয়ামদা প্রোজেক্ত অদুনা পীগদবা কান্নবা পীবা ঙমদেঃ প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি "এক পেদ মা কে নাম" কেম্পেন অসিনা প্রোজেক্ত শেমগৎ শাগৎপগা লোইননা অকোইবগী ফিভম্বুসু ঙাক্তুনা থম্বা ঙম্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অম্রুত ২.০ হন্না য়েংশিনখ্রে অমসুং চীফ সেক্রেতরীশিংদা স্কিম অসিগী মখাদা লৈবা থবকশিং মশা মক্না য়েংশিন্নবা পাউতাক পীখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি রাজ্যশিংনা চাউখৎপগী শক্তি লৈবা অমসুং শহরশিংগী তুংগী তঙাইফদবশিং য়েংদুনা থৌরাং য়াৎকদবনি
প্রধান মন্ত্রীনা জল জীবন মিসনগা মরী লৈনবা মীয়ামগী ৱাকৎশিং হন্না য়েংশিনখ্রে অমসুং মিসন অমৃত সরোভরদা মখা তানা থবক পায়খৎনবা খন্নখি
28 AUG 2024 6:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা আই.সি.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং য়াওবা মলতি মোদাল প্লেৎফোর্ম ফোর প্রো এক্তিব গবর্নান্স এন্দ তাইম্লী ইমপ্লিমেন্তেসন, প্রগতিগী ৪৪শুবা তাংকক্কী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। মসিনা অহুমশুবা তার্মগী অহানবা মীফম্নি।
মীফম অদুদা, মরুওইবা প্রোজেক্ত তরেত হন্না য়েংশিনখি, মসিদা লম্বী থোংগী প্রোজেক্ত অনি, রেল প্রোজেক্ত অনি অমসুং কোল, পাৱর অমসুং ৱাতর রিসোর্স সেক্তরশিংগী প্রোজেক্ত অমা য়াওরি। প্রোজেক্তশিং অসিগী অপুনবা অচঙবা শেনফম অসি লুপা করোর ৭৬,৫০০ হেল্লি অমসুং রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১১ হায়বদি উত্তর প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, ঝার্খন্দ, মহারাস্ত্রা, রাজস্থান, গুজরাত, ওরিশা, গোৱা, কর্নাতাকা, ছতিশগর, অমসুং দিল্লীগা মরী লৈনৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা ৱাফম থমদুনা ফোংদোকখি মদুদি কেন্দ্র নৎত্রগা রাজ্যগী থাক্তা লৈরিবা ওফিসিএল খুদিংমক্না প্রোজেক্তশিং থিন্থহনবনা মমল তাঙখৎলকপদা নত্তনা মীয়ামদা প্রোজেক্ত অদুনা পীগদবা কান্নবা পীবা ঙমদে হায়বসি খঙগদবনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি "এক পেদ মা কে নাম" কেম্পেন অসিনা প্রোজেক্ত শেমগৎ শাগৎপগা লোইননা অকোইবগী ফিভম্বুসু ঙাক্তুনা থম্বা ঙম্লগনি।
ৱারী ৱাতাই অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা অম্রুত ২.০ অমসুং জল জীবন মিসনগা মরী লৈনবা মীয়ামগী ৱাকতশিং হন্না য়েংশিনখি। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা অমত্তা ওইনা শহর অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা ঈশিংগী ৱাকৎশিং কোকহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি মদুদি ঈশিং হায়বসিনা মীওইবগী তঙাইফদবা মচাক অমনি অমসুং রাজ্য সরকারনা জিলা অমসুং রাজ্যগী থাক্তগী নীংথিনা ৱাকৎশিং লোইশিনগদবনি। জল জীবন প্রোজেক্তকী মতীক চাবা ওপরেসন অমসুং মেন্তেনেন্স মেকানিজমশিং অসি মায় পাক্নবা হোৎনবদা য়াম্না মরুওই অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা য়ারিবা মখৈ নুপী শেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং য়াওহন্নবা অমসুং নহাশিংবু ওপরেসন অমসুং মেন্তেনেন্সকী থবক্তা স্কিল হেনগৎহন্নবা পাউতাক পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা ৱাতর রিসোর্স সর্ভেশিং জিলাগী থাক্তা পায়খৎনবা অমসুং হৌরকফম অদুবু তুং কোইনা থম্নবা খঙহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা চীফ সেক্রেতরীশিংদা অম্রুত ২.০গী মখাদা লৈবা থবকশিং মশা মক্না য়েংশিন্নবা পাউতাক পীখি অমসুং রাজ্যশিংনা চাউখৎপগী শক্তি লৈবা অমসুং শহরশিংগী তুংগী তঙাইফদবশিং য়েংদুনা থৌরাং য়াৎকদবনি হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি শহরগী ঈশিংগী প্লান য়াৎপা মতমদা মনাক নকপদা লৈবা মফমশিংসু ৱাখলদা থমগদবনি মরমদি মতমগী মতুং ইন্না, হায়রিবা মফমশিং অসিসু শহরগী লিমিত্তা লাক্লগদবনি। অর্বান গবর্নান্সকী রিফোর্মশিং, মপুং ওইবা অর্বান প্লান্নিং, অর্বান ত্রান্সপোর্ত প্লান্নিং, অমসুং ম্যুনিসিপাল ফাইনান্স হায়বসি লৈবাক অসিদা খোঙজেল য়াঙনা চঙশিল্লক্লিবা অর্বানাইজেসন অসি য়েংলবদি মীকুপ অসিগী ওইনদি য়াম্না তঙাইফদবা অমনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি কনাগুম্বা অমনা পি.এম. সুর্য়া ঘর মুফ বিজলি য়োজাগী কান্নবশিং লৌদুনা শহরগী এনর্জীগী তঙাইফদবা লাক্লিবসি ফংহন্নবা হোৎনগদবনি। প্রধান মন্ত্রীনা মসিমসু নীংশিংখি মদুদি অর্বানাইজেসন অমসুং থক্নবা ঈশিংগী হীরমশিং অসি চীফ সেক্রেতরীশিংগী কনফরেন্সতা খন্নখ্রে অমসুং মদুগী ৱারেপ অদু চীফ সেক্রেতরী মশামক্না হন্না য়েংশিনফম থোকই।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা ভারত সরকারগী চীফ সেক্রেতরী অমসুং সেক্রেতরীশিংদা মিসন অমৃত সরোভর প্রোগ্রাম মখা তানা চত্থনবা পাউতাক পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি অমৃত সরোভরগী ঈশিং তুংফমশিং অসি লু নানা থমগদবনি অমসুং ঈশিং তুংফমশিং অসিগী দিসিলতিংগী থবকসু খুঙ্গংগী কম্মিতীশিংগা লোইননা তঙাইফদবগী মতুং ইন্না লৌখৎকদবনি।
প্রগতি মীফমগী ৪৪শুং তাংকক ফাওবদা লুপা করোর লাখ ১৮.১২ গী অপুনবা অচঙবা শেনফম ওইগদবা প্রোজেক্ত ৩৫৫ হন্না য়েংশিনখ্রে।

Prime Minister's Office
PM chairs 44th PRAGATI Interaction
PM reviews seven key projects spread across 11 states and UTs worth more than Rs. 76,500 crore
Delay in projects not only leads to cost escalation but also deprives public of the intended benefits of the project: PM
PM said that “Ek ped Maa ke Naam” campaign can help safeguard the environment while undertaking project development
PM reviewed AMRUT 2.0 and advised Chief Secretaries to personally monitor the works under the scheme
PM said that States should make plans keeping in mind the growth potential and future needs of cities
PM reviewed public grievances related to Jal Jeevan Mission and also discussed about continuing working on the Mission Amrit Sarovar
28 AUG 2024 6:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi earlier today chaired the meeting of the 44th edition of PRAGATI, the ICT-based multi-modal platform for Pro-Active Governance and Timely Implementation, involving Centre and State governments. This was the first meeting in the third term.
In the meeting, seven significant projects were reviewed, which included two projects relating to road connectivity, two rail projects and one project each of the Coal, Power and Water Resources sectors. The cost of these projects totalled more than Rs. 76,500 crore and relate to 11 States and UTs viz., Uttar Pradesh, Uttarakhand, Jharkhand, Maharashtra, Rajasthan, Gujarat, Odisha, Goa, Karnataka, Chhattisgarh and Delhi.
Prime Minister emphasized the fact that every official in the government, at Central or State level, must be sensitized about the fact that delay in projects not only leads to cost escalation but also deprives the public of the intended benefits of the project.
Prime Minister said that the “Ek ped Maa ke Naam” campaign can help safeguard the environment while undertaking project development.
During the interaction, Prime Minister also reviewed AMRUT 2.0 and public grievances related to Jal Jeevan Mission. These projects together inter-alia address water issues in urban and rural areas. Prime Minister emphasised that water is a basic human need and quality disposal of grievances at district level as well as state level must be ensured by the state governments. Adequate Operation and Maintenance mechanism of Jal Jeevan projects is critical for its success and Prime Minister suggested involvement of women self help groups where possible and skilling of youth in Operation and Maintenance works. The Prime Minister reiterated conduct of the Water Resource Survey at district level and emphasised source sustainability.
Prime Minister advised Chief Secretaries to personally monitor the works under AMRUT 2.0 and States should make plans keeping in mind the growth potential and future needs of cities. He said that while making drinking water plans for cities, peri-urban areas should also be kept in mind because with time these areas also get incorporated into the city limits. Reforms in urban governance, comprehensive urban planning, urban transport planning, and municipal finance are critical needs of the hour, given the rapid urbanization in the country. He added that one needs to take benefit of initiatives such as PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana to meet the growing energy needs of cities. Prime Minister also recalled that many of these aspects of urbanization and drinking water had been discussed in the Chief Secretaries Conference and the commitments given must be reviewed by Chief Secretaries themselves.
Prime Minister further asked the Chief Secretaries and Secretaries of Government of India to continue working on the Mission Amrit Sarovar programme. He said that water catchment area of Amrit Sarovars should be kept clean and desilting of these water bodies should be taken up as per requirement with the involvement of Village Committee.
Up to the 44th edition of PRAGATI meetings, 355 projects having a total cost of Rs. 18.12 lakh crore have been reviewed.