য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা ঙসি রাইপুরদা NCB গী জোনেল য়ুনিত ওফিস ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে অমসুং ছত্তিসগরগী নার্কোতিক্কী ওইরিবা ফীভমমগী মরমদা য়েংশিন মীফম অমসু পাঙথোকখি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী দ্রগ-ফ্রী ভারত অমগী ফিরেপ হৌজিক্তি লৈবাকসিগী মীপুম খুদিংগী ফিরেপ ওইরক্লি
মোদী লৈঙাক্না স্তেত খুদিংদা NCBগী ওফিসশিং লিংখৎকনি অমসুং স্তেত লৈঙাকশিংগী মতেঙগা লোয়ননা দ্রগ লল্লোনবা মুত্থৎকনি
দ্রগ—ফ্রী ভারত অমগী ফিরেপ অসি নুংঙাই য়াইফবা, শাফবা অমসুং অথোইবা ভারত অমা শেমগৎপদা য়াম্না মরু ওই
অরান্বা মওংদা দ্রগ লল্লোন্বদগী লাকপা শেনফম্না তেরোরিজম, নক্সলিজম য়োকখৎলি অমসুং লৈবাকসিগী শেন্মিৎলোন মপাঙ্গল শোন্থহল্লি
দ্রগনা লৈবাকসিগী নহা মীরোলবু মাঙহন্বতা নত্তনা লৈবাকসিগী ঙাকশেল থৌরাংবুসু মপাঙ্গল শোন্থহল্লি
পুম্নমক্না নার্কোতিক্সকী মায়োক্তা জিরো তোলোরেন্সকী পোলিসী মাঙদা পুখৎকদবনি অমসুং দ্রগ-ফ্রী ভারত অমগী মোদী জীগী ফিরেপ্পু মপুং ফাহনগদবনি
দ্রগকা মরী লৈনবা কেসশিংদা হেক য়ারিবমখৈ সাইন্তিফিক ওইবা থৌওংশিং শীজিন্নগদবনি
ঐখোয়না থেংনরিবা লান্থেং অসি দ্রগ থিদোকপা, নেতৱর্ক থুগাইবা, মরাল লৈবা মীওইশিং ফাজিন্বা অমসুং ভিক্তিমশিং রিহেবিলিতেত তৌবা হায়রিবা পরম মরি অসি ইল্লবা মতমদতা মায় পাকপা ঙমগনি
নার্কোতিক নেতৱর্ক পুম্বা মতোন্দগী মখোঙ ফাওবা অমসুং মখোঙদগী মতোন ফা
25 AUG 2024 3:33PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা ঙসি রাইপুরদা নার্কোতিক্স কন্ত্রোল বৃউরো (NCB) গী জোনেল য়ুনিত ওফিস ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে‍। শ্রী অমিত সাহনা ছত্তিসগরগী নার্কোতিক্কী ওইরিবা ফীভমমগী মরমদা য়েংশিন মীফম অমসু পাঙথোকখি‍। ছত্তিসগরগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিষ্ণুদেব সাই, কেন্দ্রগী গৃহ রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দ রাই, ছত্তিসগরগী উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিজয় শর্ম, কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরী, দাইরেক্তর, ইন্তলিজেন্স ব্যুরো, দাইরেক্তর জেনেরেল NCB, ছত্তিসগরগী চীফ সেক্রেতরী অমসুং দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ পুলিসসু থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।
মহাক্কী ৱারোলদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা, ভারতকী নীংতম্বগী চহি চাম্মশুবা, ২০৪৭ ফাওবদা দ্রগ-ফ্রী ভারত অমা পুরক্নবগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ফিরেপ ঙসিদি লৈবাকসিগী মীপুম খুদিংমক্কী ফিরেপ ওইরক্লে হায়খি‍। দ্রগ—ফ্রী ভারত অমগী ফিরেপ অসি নুংঙাই য়াইফবা, শাফবা অমসুং অথোইবা ভারত অমা শেমগৎপদা য়াম্না মরু ওই হায়না মহাক্না হায়খি‍। দ্রগ অসি ভারতখক্তগী নত্তনা মালেমগী ওইবা অচৌবা খুদোংথিবা অমনি হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍।
করিগুম্বা ঐখোয়না দ্রগকী মায়োক্তা থেংনরিবা লান্থেং অসি ইচঙ থৌনা, লুম্না লৌদুনা অমসুং মপুং ফাবা লাল্লোং অমগা লোয়ননা চঙশিল্লবদি লান্থেং অসি ঐখোয়না মায় পাকপা ঙমগনি‍। ভারত্তা নার্কোতিক্সকী ইলিসিত ত্রাফিক্কিংনা নেস্নেল সিক্যুরিতীদা শাথিনা শোকহল্লি হায়না মহাক্না হায়খি‍। অরান্বা মওংদা দ্রগ লল্লোন্বদগী লাকপা শেনফম্না তেরোরিজম অমসুং লেফ্ত ৱিং এক্সত্রিমিজম য়োকখৎলি অমসুং লৈবাকসিগী শেন্মিৎলোন মপাঙ্গল শোন্থহল্লি‍। দ্রগনা লৈবাকসিগী নহা মীরোলবু মাঙহন্বতা নত্তনা লৈবাকসিগী ঙাকশেল থৌরাংবুসু মপাঙ্গল শোন্থহল্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
পুম্নমক্না নার্কোতিক্সকী মায়োক্তা জিরো তোলোরেন্সকী পোলিসী মাঙদা পুখৎকদবনি অমসুং দ্রগ-ফ্রী ভারত অমগী মোদী জীগী ফিরেপ্পু মপুং ফাহনগদবনি হায়না কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি‍।
ঙসি NCB গী রাইপুর জোনেল ওফিস শঙ্গারে হায়না শ্রী অমিত সাহনা হায়খি‍। ওফিস অসিনা স্তেত অসিদা খক্তা নত্তনা মায়কৈ অসোমদা নার্কোতিক লাকশিন্বদা মরুওইবা থৌদাং অমা য়াগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍। ঐখোয়গী পান্দমদি লৈবাকসিগী স্তেত খুদিংদা NCB লৈহন্বদুনি হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍। মোদী লৈঙাক্না স্তেত খুদিংদা NCBগী ওফিসশিং লিংখৎকনি অমসুং স্তেত লৈঙাকশিংগী মতেঙগা লোয়ননা দ্রগ লল্লোনবা মুত্থৎকনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা ঙসিদি দ্রক ত্রাফিক্কিংগী মওং মতৌ হোংলক্লি অমসুং মহৌশাগী ওইবা দ্রগতগী খুৎশেমগী দ্রগতা মায় ওনশিল্লক্লি হায়খি‍। ছত্তিসগরদা সিদেতিব শীজিন্নবগী চাং অসি চাদা ১.৪৫নি, মসি লৈবাক্কী ওইবা চাংচত্তগী হেল্লি অমসুং গঞ্জা শীজিন্নগী চাংনা চাদা ৪.৯৮নি, মসিসু লৈবাক্কী ওইবা চাংচত্তগী হেল্লিবনি‍ হায়না মহাক্না হায়খি‍।
শ্রী অমিত সাহনা দ্রগ ত্রাফিক্কিং কেসশিংদা সাইন্তিফিক ওইবা থৌওংশিং শীজিন্নবগী ৱাফম থমখি‍। ঐখোয়না ‘মতোন্দগী মখোঙ ফাওবা অমসুং মখোঙদগী মতোন ফাওবা’ হায়রিবা থৌওংসিদা চঙশিন্দুনা নেতৱর্ক পুম্বা মীনুংশি লৈতনা থুগাইবা মথৌ তাই হায়না মহাক্না হায়খি‍। ঐখোয়না নেতৱর্ক পুম্বদা লান্দাদ্রবদি, ঐখোয়না দ্রগ-ফ্রী ভারতকী পান্দম ফংবা ঙম্লোই হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা দ্রগ শীজিন্নরিবা মীওইদু ভিক্তিম অমনি অদুগা মসিবু লল্লোল্লিবা মীওইদুনা ক্রিমিনেলনি হায়খি‍। ঐখোয়না থেংনরিবা লান্থেং অসি দ্রগ থিদোকপা, নেতৱর্ক থুগাইবা, মরাল লৈবা মীওইশিং ফাজিন্বা অমসুং ভিক্তিমশিং রিহেবিলিতেত তৌবা হায়রিবা পরম মরি অসি ইল্লবা মতমদতা মায় পাকপা ঙমগনি হায়না মহাক্না হায়খি‍। দ্রগকী মায়োক্তা থেংনরিবা লান্থেং অসিদা লৈঙাক্না মপুং ফানা চঙশিন্বগী থৌওং পায়খৎলবতদা ঐখোয়না মপুং ফানা মায় পাকপা ঙমগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
NCB গী পর্ফোর্মেন্স হৌখিবা চহি ১০সিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা য়াম্না ফরি হায়না শ্রী অমিত সাহনা হায়খি‍। ২০০৪ দগী ২০১৪ ফাওবগী চহি ১০সিদা অপুন্বা কেস ১২৫০ রেজিস্তর তৌখি অদুগা ২০১৪ দগী ২০২৪ ফাওবদনা কেস ৪১৫০ লৌখত্তুনা ২৩০% হেনগৎলক্লে‍। ২০০৪ দগী ২০১৪ ফাওবদা মীওই ১,৩৬০ ফাখি, অদুগা হৌজিক্না মীওই ৬,৩০০ ফাখ্রে‍। মতৌ অসুম্না, ২০০৪ দগী ২০১৪ ফাওবদা দ্রগ কেজি লাখ ১ লিশিং ৫২ ফাগৎখি অদুগা ২০১৪ দগী ২০২৪ ফাওবদনা কেজি লাখ ৫, লিশিং ৪৩ ফাগত্তুনা ২৫৭% হেনগৎখি‍। ২০০৪ দগী ২০১৪ ফাওবদা ফাগৎখিবা দ্রগকী মমল লুপা করোর ৫,৯০০ ওইখি অদুগা ২০১৪ দগী ২০০২৪ ফাওবদা ফাগৎখিবা দ্রগকী মমল লুপা করোর ২২,০০০ ওইখি‍ হায়না মহাক্না হায়খি‍। প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিং মখাদা, ঐখোয়না দ্রগকী মায়োক্তা থেংনরিবা লান্থেং অসি মওং মরিল নাইনা চহি ১০সিদা মপুং ফাবা থাক অমদা পুরকপা ঙম্লে হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍। প্রধান মন্ত্রী মোদীগী দ্রগ-ফ্রী ভারত অমগী পান্দম ফংবা ঙম্নবগীদমক, থেংনরিবা লান্থেং অসি লৈবাকসিগী নহা অমসুং মীচম মীয়ামগী মরক্তা এৱ্যারনেস হেনগৎহন্দুনা ‘জন অন্দোলন’ অমা ওইহন্বা তাই হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা NCORD মেকানিজমগী মখাদা থাক ৪ মক্তা চাং নাইনা মীফম পাঙথোকপা মথৌ তাই হায়খি‍। হন্দক্তা হৌদোকখিবা MANAS পোর্তেল অসি পুম্নমক্না শীজিন্নগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি‍। শ্রী সাহনা স্তেত পুম্নমক্তা দ্রগ ফাইনান্সিংগী মরমদা থিজিন্বদা লৈঙাক্কী এজেন্সী পুম্নমক্কী মতেঙ লৌগদবনি হায়খি‍। শ্রী সাহনা জোইন্ত কোওর্দিনেসন কম্মিতীবু চাং নাইনা শীজিন্নবগী মথৌ তাই হায়বা ৱাফমসু মহাক্না থমখি‍। দ্রগকী নেতৱর্ক পুম্বা থুগাইনবগীদমক ইন্তর-স্তেত কেসশিং NCB শিন্নগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি‍।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today virtually inaugurates Zonal Unit Office of NCB in Raipur and also chairs a review meeting on the narcotics scenario in Chhattisgarh
Prime Minister Shri Narendra Modi's resolve of a drug-free India is now becoming the resolve of every citizen of the country
Modi government will establish NCB offices in every state and end the drug trade with the cooperation of state governments
Resolution of a drug-free India is very important for building a prosperous, safe and glorious India
Money earned from illicit drug trade promotes terrorism, Naxalism and weakens country's economy
Drugs not only ruin the country's young generation but also weaken the country's security
All should move forward on the policy of zero tolerance against narcotics and fulfill Modi ji's resolution of a drug-free India
Scientific methods should be used as much as possible in the investigation of drug related cases
We can be successful in this fight only by following the four principles of detection of drugs, destruction of the network, detention of the culprit and rehabilitation of the victim
Entire narcotics network needs to be dismantled in a ruthless manner with a Top to Bottom and Bottom to Top approach.
Union Home Minister stressed the need to hold regular meetings at all 4 levels under the NCORD mechanism
25 AUG 2024 3:33PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today virtually inaugurated the Zonal Unit Office of the Narcotics Control Bureau (NCB) in Raipur, Chhattisgarh. Shri Amit Shah also chaired a review meeting on the Narcotics scenario in Chhattisgarh. Many dignitaries including the Chief Minister of Chhattisgarh Shri Vishnudev Sai, Union Minister of State for Home Affairs Shri Nityanand Rai, Deputy Chief Minister of Chhattisgarh Shri Vijay Sharma, Union Home Secretary, Director, Intelligence Bureau, Director General, NCB, Chief Secretary of Chhattisgarh and Director General of Police were present on the occasion.
In his address, Union Home Minister said that Prime Minister Shri Narendra Modi’s resolve of a drug-free India by 2047, the centenary year of India's independence, is today becoming the resolve of every citizen of the country. He said that the resolution of a drug-free India is significant for building a prosperous, safe and glorious India. Shri Shah said that drugs are not just India's problem but a global menace.
Shri Amit Shah underlined that if we fight the battle against drugs in India with intensity, seriousness and a comprehensive strategy, we can win this battle. He added that illicit trafficking of narcotics in India severely impairs national security. Shri Shah said that money earned from illicit drug trade promotes terrorism and left-wing extremism and weakens the country's economy. He said that drugs not only ruin the country's young generation but also weaken the country's national security.
Union Home and Cooperation Minister said that everyone should move forward together on the zero-tolerance policy against narcotics and fulfill PM Modi's resolve of a drug-free India.
Shri Amit Shah said that today the Raipur Zonal Office of NCB has been inaugurated. He added that this office will play an important role in controlling narcotics not only in the state but in the entire region. Shri Shah said that our aim is to have the presence of NCB in every state of the country. He added that the Modi government will end the drug trade by establishing NCB offices in every state with the cooperation of the state governments.
Union Home Minister said that today the trend of drug trafficking is changing and it is moving from natural to synthetic drugs. He said that the percentage of use of sedatives in Chhattisgarh is 1.45, which is more than the national average and the use of Cannabis (ganja) is also 4.98 percent, which is more than the national average.
Shri Amit Shah emphasized on the use of scientific methods in the investigation of drug-trafficking cases. He said that we need to work with a ‘Top to Bottom and Bottom to Top’ approach and dismantle the entire network in a ruthless manner. Shri Shah said that unless we attack the entire network, we will not be able to achieve the goal of a drug-free India.
Union Home Minister said that the user of drugs is a victim while the one who trades in it is a criminal. He said that we can be successful in this fight only by following the four principles of detection of drugs, destruction of the network, detention of the culprit and rehabilitation of the addict. He added that we will get complete success only by adopting a Whole of Government approach in the fight against drugs.
Shri Amit Shah said that the performance of NCB has been very good in the last 10 years under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi. He informed that from the year 2004 to 2014, a total of 1250 cases were registered whereas in the 10 years from 2014 to 2024, 4150 cases have been registered with a rise of 230%. Between 2004 and 2014, there were a total of 1,360 arrests, which has now risen to 6,300. Similarly, 1 lakh 52 thousand kg of drugs were seized between 2004 and 2014 while 5 lakh 43 thousand kg of drugs were seized between 2014 and 2024, which is an increase of 257%. The value of drugs seized between 2004 to 2014 was Rs 5,900 crore while the value of drugs seized between 2014 to 2024 is Rs 22,000 crore. Shri Shah said that under the leadership of Prime Minister Modi, we have been able to bring the fight against drugs to a conclusion in 10 years with an organized approach. He said that to achieve Prime Minister Modi's goal of a drug-free India, this fight has to be made a 'Jan Andolan' by creating awareness against drugs among the youth and the general public of the country.
Union Home Minister stressed the need to hold regular meetings at all 4 levels under the NCORD mechanism. He said that the recently launched MANAS portal should be used by all. Shri Shah told all the states that they can take the help of all government agencies to investigate drug financing. Shri Shah also stressed the need for regular use of the Joint Coordination Committee. He said that inter-state cases should be handed over to NCB to dismantle the entire network of drugs.