Ministry of Commerce & Industry
Commerce and Industry Minister Piyush Goyal to attend 2nd India Singapore Ministerial Roundtable in Singapore
Commerce Minister to explore strategies to bolster bilateral trade and investment
25 AUG 2024 9:28AM by PIB Delhi
The 2nd India Singapore Ministerial Roundtable (ISMR) is scheduled to be held on 26th August 2024 in Singapore. Union Minister for Commerce & Industry, Shri Piyush Goyal will participate in the 2nd ISMR along with Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman, Minister for External Affairs, Dr. Subrahmanyam Jaishankar and Minister for Railways, Information and Broadcasting, and Electronics and Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw. During their visit, the Ministers will interact with their Singaporean counterparts and leadership.
On August 25, 2024, the Commerce & Industry Minister will engage with leading global business figures in Singapore, including DBS Bank, Temasek Holdings, OMERS, Keppel Infrastructure, and the Owners Forum. The Minister will explore strategies to bolster bilateral trade and investment, capitalising on India's burgeoning market opportunities and its dynamic growth trajectory.
ISMR is a unique mechanism established to set a new agenda for India–Singapore bilateral relations. Its inaugural meeting was held in New Delhi in September 2022. This 2nd meeting will enable both sides to review various aspects of their Strategic Partnership and identify new avenues to further elevate and broaden it.
Singapore has been a major source of FDI for India. In the year 2023-24, Singapore was the largest source of foreign direct investment (FDI) for India, with an estimated $11.77 billion in inflows. The cumulative inflow of FDI from Singapore from April 2000 to March 2024 is around $159.94 billion. In bilateral trade, Singapore was the 6th largest global trade partner of India in 2023-24 with a total trade of $35.61 billion which accounts approximately 29% of India’s total trade with ASEAN.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী পিয়ুশ গোয়লনা সিঙ্গাপুরদা 2 শুবা ইন্দিয়া সিঙ্গাপুর মিনিস্ত্রিএল রাউন্দতেবলদা শরুক য়াগনি
কম্মর্স মন্ত্রীনা বাইলেতরেল ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্তদা শাহৌ পীনবা লালোংশিং খঙদোক্কনি
25 AUG 2024 9:28AM by PIB Imphal
2শুবা ইন্দিয়া সিঙ্গাপুর মিনিস্তরেল রাউন্দ তেবল (ISMR) অসি 2024গী জুলাই 23তা সিঙ্গাপুরদা পাংথোক্কনি। কেন্দ্রগী কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা 2শুবা ISMRদা শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন, মপান থৌরমগী মন্ত্রী, দা. সুব্রহ্মনিয়ম জয়শঙ্কর অমসুং রেলৱেজ, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনী বৈষ্ণবগা লোয়ননা শরুক য়াগনি। মখোয়গী খোঙচৎ মনুংদা, মন্ত্রীশিংনা মখোয়গী সিঙ্গাপুরগী কাউন্তরপার্তশিং অমসুং লুচিংবশিংগা ৱারী শানগনি।
2024গী ওগস্ত 25দা, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রীনা সিঙ্গাপুরদা DBS বেঙ্ক, তেমাসেক হোল্দিংস, OMERS, কেপ্পল ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ওনরস ফোরম য়াওনা মালেমগী মকোক থোংবা বিজিনেস মীহুৎশিংগা ৱারী শানগনি। মন্ত্রীনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহন্নবা লালোংশিং থিদোক্কনি। ভারতকী চাউখৎলক্লিবা কৈথেলগী খুদোংচাবশিং অমসুং মসিগী দাইনামিক গ্রোথ ত্রেজেক্তরীগী কান্নবা লৌগনি।
ISMR অসি ভারত-সিঙ্গাপুরগী নাকল অনিগী মরীশিংগীদমক অনৌবা এজেন্দা অমা শেম্নবা শেমখিবা তোপ তোপ্পা মেকানিজম অমনি। মসিগী হৌদোকপগী মীফম সেপ্তেম্বর 2022দা ন্যু দিল্লীদা পাংথোকখি। 2শুবা মীফম অসিনা নাকল অনিমক্না মখোয়গী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী তোঙান তোঙানবা হিরমশিং য়েংশিন্নবা অমসুং মসিবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং পাকথোক চাউথোকহন্নবা অনৌবা লম্বীশিং মশক খঙদোক্নবা খুদোংচাবা পীগনি।
সিঙ্গাপুর অসি ভারতকী FDIগী মরুওইবা সোর্স অমনি। 2023-24দা, সিঙ্গাপুর অসি ভারতকী ওইনা খ্বাইদগী চাউবা ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্ত (FDI) গী সোর্স ওইখি, মসিদা চাউরাক্না দোল্লর বিল্লিয়ন 11.77গী ইনফ্লো লাকখি। এপ্রিল 2000দগী মার্চ 2024 ফাওবদা সিঙ্গাপুরদগী FDIগী অপুনবা ইনফ্লো অসি চাউরাক্না দোল্লর বিল্লিয়ন 159.94নি। বাইলেতরেল ত্রেদকী ওইনা, 2023-24দা ASEANগা লোয়ননা ভারতকী অপুনবা ত্রেদকী চাদা 29 ওইরিবা পুন্না দোল্লর বিল্লিয়ন 35.61গী ত্রেদকা লোয়ননা সিঙ্গাপুর অসি ভারতকী 6শুবা খ্বাইদগী চাউবা মালেমগী ত্রেদ পার্তনর ওইখি।