প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ জাপানৰ বৈদেশিক আৰু প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীৰ
মন্ত্ৰীসকলক আদৰণি জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাইলৈ ২+২ৰ বৈঠকত আলোচনাৰ বাবে তেওঁৰ চিন্তাধাৰা ব্যক্ত কৰে
জটিল খনিজ পদাৰ্থ, অৰ্ধপৰিবাহী আৰু প্ৰতিৰক্ষা উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত অধিক ঘনিষ্ঠ সহযোগিতাৰ প্ৰস্তাৱ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
19 AUG 2024 10:16PM by PIB Guwahati
আজি অৰ্থাৎ ২০২৪ চনৰ ১৯ ​​আগষ্টত জাপানৰ বৈদেশিক মন্ত্ৰী শ্ৰীযুতা যোকো কামিকাৱা আৰু প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত মিনোৰু কিহাৰাই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোডীক সাক্ষাৎ কৰে। উল্লেখ্য যে ভাৰত-জাপানৰ মাজত হ’বলগীয়া ২+২ বৈদেশিক আৰু প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীৰ বৈঠকৰ ৩য় পৰ্যায়ৰ প্ৰস্তুতিৰ বাবে দুয়োগৰাকী মন্ত্ৰীৰ এই ভাৰত ভ্ৰমণ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জাপানৰ মন্ত্ৰীসকলক উষ্ম আদৰণি জনাই ক্ৰমান্বয়ে জটিল হৈ পৰা আঞ্চলিক আৰু বিশ্বব্যাপী পৰিৱেশৰ মাজত এই ২+২ বৈঠকৰ তাৎপৰ্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ ভাৰত আৰু জাপানৰ মাজত গভীৰ হৈ অহা সম্পৰ্ক সুদৃঢ় কৰাৰ ক্ষেত্ৰত এই আলোচনাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু জাপানৰ দৰে বিশ্বাসযোগ্য অংশীদাৰৰ মাজত গভীৰ সহযোগিতাৰ বাবে তেওঁৰ দৃষ্টিভংগীৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰে, গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ পদাৰ্থ, অৰ্ধপৰিবাহী, আৰু প্ৰতিৰক্ষা উৎপাদনৰ দৰে মূল ক্ষেত্ৰসমূহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
তেওঁলোকে মুম্বাই-আহমেদাবাদ হাই-স্পীড ৰেল প্ৰকল্পকে ধৰি দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ বিভিন্ন দিশৰ অগ্ৰগতি পৰ্যালোচনা কৰাৰ লগতে পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বিশ্বব্যাপী বিষয়সমূহৰ ওপৰত আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চল আৰু ইয়াৰ বাহিৰত শান্তি, স্থিতিশীলতা, আৰু সমৃদ্ধিৰ পোষকতাত ভাৰত-জাপান অংশীদাৰিত্বৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাক গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু জাপানৰ মাজত অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা বৃদ্ধি আৰু জনসাধাৰণৰ সংযোগ গভীৰ কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰতো গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ দুয়োখন দেশৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মাজত আগন্তুক শীৰ্ষ সন্মিলনৰ বাবে জাপানলৈ এক গঠনমূলক আৰু প্ৰভাৱশালী ভ্ৰমণৰ আশা প্ৰকাশ কৰে।

Prime Minister's Office
Japanese Foreign and Defense Ministers call on PM
PM welcomed the Ministers and shared his thoughts for discussion during the 2+2 meeting tomorrow
PM proposed closer cooperation on critical minerals, semiconductors and defence manufacturing
19 AUG 2024 10:16PM by PIB Delhi
H.E. Ms. Yoko Kamikawa, Foreign Minister of Japan, and H.E. Mr. Minoru Kihara, Defense Minister of Japan, called on Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi on 19th August 2024. Foreign Minister Kamikawa and Defense Minister Kihara are on a visit to India to hold the 3rd round of India-Japan 2+2 Foreign and Defense Ministerial meeting.
Prime Minister welcomed the Japanese Ministers and underscored the importance of holding 2+2 meeting in the context of increasingly complex regional and global order, and deepening ties between India and Japan.
Prime Minister shared his thoughts and ideas on closer cooperation between trusted friends like India and Japan, especially in areas like critical minerals, semiconductors and defence manufacturing.
They took stock of progress made in various areas of bilateral cooperation including the Mumbai-Ahmedabad High Speed Rail project. They also exchanged views on regional and global issues of mutual interest.
Prime Minister highlighted the crucial role India-Japan partnership plays in promoting peace, stability, and prosperity in the Indo-Pacific and beyond.
Prime Minister also stressed upon the importance of strengthening economic cooperation and enhancing people-to-people ties between India and Japan. He looked forward to a rich and result-oriented visit to Japan for the next Summit of the two Prime Ministers.