প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জপানগী ফোরেন অমসুং দিফেন্স মিনিস্তরশিংনা প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা মিনিস্তরশিং তরাম্না ওকখি অমসুং হয়েংগী 2+2 মীফম মনুংদা খন্নগদবা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোকখি
ক্রিতিকেল মিনিরেলশিং, সেমিকন্দক্তরশিং অমসুং দিফেন্স মেনুফেকচরিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ৱাফম প্রধান মন্ত্রীনা পুখৎখি
19 AUG 2024 10:16PM by PIB Imphal
ঙসি ওগস্ত 19, 2024 দা জপানগী ফোরেন মিনিস্তর য়োকো কামিকাৱা অমসুং জপানগী দিফেন্স মিনিস্তর মিনোরু কিহারানা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে। ভারত-জপানগী ফোরেন অমসুং দিফেন্স মিনিস্তরশিংগী অহুমশুবা 2+2 মীফম শরুক য়ানবা ফোরেন মিনিস্তর কামিকাৱা অমসুং দিফেন্স মিনিস্তর কিহারা ভারত্তা লাকপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জপানগী মিনিস্তরশিং তরাম্না ওকখি অমসুং মালেমগী ফিবম লুবা হেঞ্জিল্লক্লিবা অমসুং ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা অচেৎপা মরীশিং লৈহন্নবগী তাঞ্জা অসিদা 2+2 মীফম পাংথোকপগী মরুওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
ভারত অমসুং জপানগুম্বা থাজনবা মরুপ অনিগী মরক্তা ক্রিতিকেল মিনিরেলশিং, সেমিকন্দক্তরশিং অমসুং দিফেন্স মেনুফেকচরিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা অনৌবা ৱাখলশিং অমসুং মহাক্কী ওইবা ৱাফমশিং প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
মুম্বাই-অহমেদবাদ হায় স্পিৎ রেল প্রোজেক য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা লৈবাক অনি মতেং পাংনরিবা অসিগী খুমাংচাউশিনবগী মতাংদা হৌজিক লৈরিবা ফিবমশিং মখোয়না খন্নখি। লৈবাক অনিনা দরকার ওইবা মালেমগী তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংগী মতাংদশু মখোয়না ৱারি শান্নখি।
ইন্দো-পেসিফিক অমসুং মসিগী ৱাংমদা শান্তি, তুংদু-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরকপা হেনগৎহনবদা ভারত-জপানগী মরুপ-মপাং ওইবা মরীনা লৌরিবা মরুওইবা থৌদাং অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি।
ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা শেন-থুমগী মতেং পাংনবা অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবগী মরুওইবা অদুশু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। প্রধান মন্ত্রী অনিগী মথংগী মীফমগীদমক জপান্দা মহৈ য়ানবা অমসুং কান্নবা খোঙচৎ অমা চৎনবগীদমক মহাক্কী থাজবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Japanese Foreign and Defense Ministers call on PM
PM welcomed the Ministers and shared his thoughts for discussion during the 2+2 meeting tomorrow
PM proposed closer cooperation on critical minerals, semiconductors and defence manufacturing
19 AUG 2024 10:16PM by PIB Delhi
H.E. Ms. Yoko Kamikawa, Foreign Minister of Japan, and H.E. Mr. Minoru Kihara, Defense Minister of Japan, called on Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi on 19th August 2024. Foreign Minister Kamikawa and Defense Minister Kihara are on a visit to India to hold the 3rd round of India-Japan 2+2 Foreign and Defense Ministerial meeting.
Prime Minister welcomed the Japanese Ministers and underscored the importance of holding 2+2 meeting in the context of increasingly complex regional and global order, and deepening ties between India and Japan.
Prime Minister shared his thoughts and ideas on closer cooperation between trusted friends like India and Japan, especially in areas like critical minerals, semiconductors and defence manufacturing.
They took stock of progress made in various areas of bilateral cooperation including the Mumbai-Ahmedabad High Speed Rail project. They also exchanged views on regional and global issues of mutual interest.
Prime Minister highlighted the crucial role India-Japan partnership plays in promoting peace, stability, and prosperity in the Indo-Pacific and beyond.
Prime Minister also stressed upon the importance of strengthening economic cooperation and enhancing people-to-people ties between India and Japan. He looked forward to a rich and result-oriented visit to Japan for the next Summit of the two Prime Ministers.