মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
য়ুনিৎশিংগী ফিজিকেল ভেরিফিকেসন তৌনবগীদমক KVIC অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তসকী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (MoU) খুৎয়েক পীনখ্রে
MoU অসি KVICগী রাজঘাত নই দিল্লী ওফিস্তা বিগাত অনিমক্কী ওফিসিএলশিংনা খুৎয়েক পীখি
প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মতুং ইন্না KVICনা ‘গভর্নমেন্ত তু গভর্নমেন্ত’গী ৱার্ক কলচর থৌগৎলি হায়না KVICগী চেয়রমেন শ্রী মনোজ কুমারনা ফোংদোকখ্রে
21 AUG 2024 4:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী চাউখৎপা ভারতকী ৱারেপ অদু মংফাওনহন্নবা, মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তর্প্রাইজ মন্ত্রালয়(MSME) গী খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (KVIC) না ঙসি রাজঘাত, নই দিল্লীগী KVIC গী ওফিসতা কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রালয়গী মখাদা থবক তৌরিবা পোস্ত দিপার্তমেন্তকা মরুওইবা MoU অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। মসিগী মখাদা, লৈবাক শীনবা থুংনা থবক তৌরিবা পোস্তেল দিপার্তমেন্তকী এমপ্লোয়ীশিংনা প্রধান মন্ত্রী ইমপ্লোয়মেন্ত জেনরেসন প্রোগ্রাম (PMEGP) গী মখাদা লৈবাক শীনবা থুংনা শেমগৎলিবা অনৌবা য়ুনিৎশিং ফিজিকেল ভেরিফিকেসন তৌগনি। KVIC না পোস্তেল দিপার্তমেন্তকী এমপ্লোয়ীশিংবু ফিজিকেল ভেরিফিকেসনগীদমক ত্রেনিংসু পীগনি।
KVIC গী চেয়রমেন শ্রী মনোজ কুমার, MSMEগী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী বিপুল গোয়ল, KVICগী CEO শ্রী বতসল্যা সক্সেনা অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তসকী জেনরেল মেনেজর, কুমারি মনিশা বন্সল বাদল য়াওফুনা MoU অসি দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তসকী মহুৎ শিন্দুনা দা. অমনপ্রীত সিংহ অমসুং KVICগী মহুৎ শিন্দুনা দিপুতী CEO, PMEGP, শ্রী রজন বাবুনা খুৎয়েক পীখি। জেনরেল মেনেজর, দোক্তর পোস্ত অমসুং দাই বিভাগকী মায়কৈদগী অমনপ্রীত সিংহনা ৱা ঙাংখি। মসিগী খুত্থাংদা, KVIC.না লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা পোস্ত ওফিস 1,65,000গী সর্ভিসশিংগী কান্নবা ফংগনি। মসিগী মনুংদা 139,067 না খুঙ্গংগী মফমশিংদা থবক তৌরি।
থৌরম অদুদা KVICগী চেয়রমেন শ্রী মনোজ কুমারনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ভিজনগী মতুং ইন্না KVICনা সরকারগী দিপার্তমেন্ত অনিগী মরক্তা কোওপরেতিব ৱার্ক কলচর প্রমোৎ তৌনবা পোস্তেল দিপার্তমেন্তকা লোয়ননা MoU অসি খুৎয়েক পীনখি। মসিগী খুত্থাংদা, KVICনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা পোস্তেল দিপার্তমেন্তকী চহি 150 হেন্না শাংলবা কম্ম্যুনিকেসন নেৎৱার্ক্কী কান্নবা ফংগনি। মসিগী খুত্থাংদা, PMEGP য়ুনিৎশিংগী ফিজিকেল ভেরিফিকেসনগা লোয়ননা, মার্জিন মনীগী সবসিদীসু হেন্না থুনা সেত্তল তৌগনি। KVICগী চেয়রমেননা হায়খি মদুদি PMEGP না লৈবাক শীনবা থুংনা ওন্তপ্রিনোরশিপ প্রমোৎ তৌখি অমসুং অনৌবা থবক ফংহন্নবা খুদোংচাবা কয়া ফংহনখ্রে। স্কিম অসি হৌরকপদগী হৌনা PMEGPনা অনৌবা প্রোজেক্ত লাখ 9.69 হেন্না লিংখৎপদা মতেং পাংখ্রে অমসুং ওন্তপ্রিনোর লাখ 84.64 হেন্না থবক ফংহনখ্রে। হৌজিক ফাওবদা, লুপা করোর 69021.29গী লোন অমগী মথক্তা, স্কিম অসিগী খুত্থাংদা লুপা করোর 25563.44গী মার্জিন মনী সবসিদী য়েন্থোকখ্রে। হৌখিবা শেনবা চহি 2023-24 খক্তদা, PMEGP.না ওন্তপ্রিনোর লাখ 9.80 হেনবদা থবক পীখ্রে অমসুং লুপা করোর 3093 হেনবগী মার্জিন মনী সবসিদী য়েন্থোকখ্রে।
KVICগী চেয়রমেননা মখা তারদুনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 10 অসিদা, খাদি, পূজ্যা বাপুগী লেগেসী অসি চাউখৎলবা ভারত অমগী গেরেন্তী ওইরক্লি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং MSME মন্ত্রালয়গী লমজিং মখাদা, নীংতম ভারতকী পুৱারীদা অহানবা ওইনা খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজকী তর্নওভর অসি করোর লাখ 1.55 হেনখ্রে। প্রধান মন্ত্রীগী ব্রেন্দ পৱারনা হৌখিবা চহি 10দা খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজগী পোত্থোকশিং য়োনবা শরুক মঙা হেনগৎহনখ্রে অমসুং পোত্থোক পুথোকপা শরুক মরি হেনগৎহনখ্রে। অহানবা ওইনা সেক্তর অসিদা অনৌবা থবক লাখ 10.17 শেম্লে। থৌরম অদুদা পোস্ত দিপার্তমেন্ত অমসুং KVICগী ওফিসরশিং অমসুং এমপ্লোয়ীশিংসু শরুক য়াখি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Memorandum of Understanding (MoU) between KVIC and Department of Posts for physical verification of PMEGP units.
MoU was signed by the officials of both the departments at KVIC, Rajghat New Delhi office
As per the vision of the Prime Minister, KVIC is promoting the work culture of ‘Government to Government’ said Shri Manoj Kumar, KVIC Chairman
21 AUG 2024 4:12PM by PIB Delhi
To realize the resolution of developed India of Prime Minister Shri Narendra Modi, Khadi and Village Industries Commission (KVIC), Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) signed an important MoU with the Department of Posts working under the Ministry of Communications at KVIC, Rajghat New Delhi office on Tuesday. Under this, the employees of the Postal Department working across the country will do physical verification of new units being set up across the Country under the Prime Minister Employment Generation Programme (PMEGP). KVIC will also train the employees of the Postal Department for physical verification.
In the august presence of Chairman, KVIC, Shri Manoj Kumar, Jt Secretary, MSME Shri Vipul Goyal, CEO, KVIC Shri Vatsalya Saxena and General Manager, Department of Posts, Ms. Manisha Bansal Badal, the MoU was signed by Dy. General Manager, Dr. Amanpreet Singh on behalf of Department of Posts and Dy. CEO, PMEGP, Shri Rajan Babu on behalf of KVIC. Through this, KVIC will get the benefit of the services of 1,65,000 post offices spread across the country, out of which 139,067 are working in rural areas.
On this occasion, KVIC Chairman Shri Manoj Kumar said that according to the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi, KVIC has signed this MoU with the Postal Department to promote co-operative work culture between the two government departments. Through this, KVIC will get the benefit of the more than 150-year-old communication network of the Postal Department spread across the country. Through this, along with physical verification of PMEGP units, margin money subsidy will also be settled at a faster pace. KVIC Chairman said that PMEGP has promoted entrepreneurship throughout the country and created new employment opportunities. Since the inception of the scheme, PMEGP has supported the setting up of more than 9.69 lakh new projects and generated employment for more than 84.64 lakh entrepreneurs. So far, margin money subsidy of Rs 25563.44 crore has been distributed through this scheme against a loan of Rs 69021.29 crore. In the last financial year 2023-24 itself, PMEGP has generated employment for more than 9.80 lakh entrepreneurs and distributed margin money subsidy of more than Rs 3093 crore.
Chairman KVIC further said that in the last 10 years, Khadi, legacy of Pujya Bapu's has become the guarantee of a developed India. Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of the Ministry of MSME, for the first time in the history of independent India, the turnover of Khadi and Village Industries has crossed the figure of 1 lakh 55 thousand crore. The Prime Minister's brand power has led to a five-fold increase in the sale of Khadi and Village Industries products and a four-fold increase in production in the last 10 years. For the first time, 10.17 lakh new jobs have been created in this sector. Officers and employees of the Department of Posts and KVIC were present at the event.