আয়ুশ
MDNIYনা কন্তিন্যুয়িং মেদিকেল এজুকেসন প্রোগ্রামগা লোয়ননা য়োগদা একাদেমিক অমসুং থেরাপ্যুতিক এক্সিলেন্স খুমাং চাউশিলহল্লি
20 AUG 2024 2:12PM by PIB Imphal
মোরাজী দেসাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ য়োগ (MDNIY) না ওগস্ত 19-24, 2024 ফাওবা আয়ুশকী ওজাশিং, দোক্তরশিং অমসুং সাইন্তিস্তশিংগীদমক নুমিৎ তরুক্কী কন্তিন্যুএন্ত মেদিকেল এজুকেসন প্রোগ্রাম অমা শিল্লি। প্রোগ্রাম অসিগী পান্দমদি শরুক য়ারিবশিংগী ফিলোসোফিকেল, সাইন্তিফিক অমসুং প্রেক্তিকেল দিমেন্সনশিংদা য়োগগী একাদমিক অমসুং থেরাপ্যুতিক এক্সপর্তিস হেনগৎহনবা অমসুং অপগ্রেদ তৌবা অসিনি। নুমিৎ 6নিগী প্রোগ্রাম অসিগী পান্দমদি শরুক য়ারিবশিংগী একাদমিক অমসুং থেরাপ্যুতিক লৌশিং হেনগৎহনবা অমসুং অনৌবা ইনর্জী পীবনি।
MDNIY গী দাইরেক্তর, দা. কাশিনাথ সামগান্দিনা মহাক্কী ৱারোলদা কন্তিন্যুয়িং মেদিকেল এজুকেসন প্রোগ্রাম অসিগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা হায়, "রাস্ত্রিয় আয়ুর্বেদ বিদ্যাপিথনা শৌগৎপা আয়ুশ মন্ত্রালয়না স্পোন্সর তৌরিবা থৌরাং অসিনা আয়ুশ দোক্তরশিংগী মখোয়গী স্তেন্দর্দ মেদিকেল প্রেক্তিসতা য়োগ য়াওহন্নবা কেপাসিতী হেনগৎহনবদা পান্দম থম্লি।" দা. সামগান্দিনা মখা তানা হায়খি, "মন্ত্রালয়গী কন্তিন্যুদ মেদিকেল এজুকেসন (CME) প্রোগ্রাম অসি আয়ুশ দোক্তরশিংদা মখোয়গী নুংতিগী থবকশিংদা য়োগবু মপুং ফানা পুনশিন্নবগীদমক্তা ইভিদেন্সতা য়ুম্ফম ওইবা লৌশিং পীনবগীদমক্তা অখন্ননা দিজাইন তৌবনি।
হৌদোকপগী সেসন্দা, সেন্তর ফোর বাইওমেদিকেল ইঞ্জিনীয়রিং (CBME) গী ভিজিতিং প্রোফেসর দা. কে.কে. দীপকনা প্রোগ্রাম অসিগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা মসি "য়োগ অমসুং মসিগা মরী লৈনবা সাইন্সতা হৈ-শিংবা হেনগৎহন্নবা" প্লেৎফোর্ম অমনি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, "থৌরাং চুম্বা রিসর্স মেথোদোলোজীশিং য়াওদনা, মীওইবগী পুন্সিদা য়োগগী অচৌবা ইথিল অসি মতিক চানা উৎপা ঙম্লোই।" দোক্তর. দীপকনা এলোপেথিক সাইন্সকী রিসর্স প্রোতোকোলশিংদা স্তেন্দার্দাইজেসন অসি অখন্ননা আয়ুশ মন্ত্রালয়না আয়ুরজ্ঞান স্কিমগুম্বা ইনিসিয়েতিবশিংগী খুত্থাংদা, য়োগিক সাইন্সকী রিসর্স মেথোদোলোজীশিং অপগ্রেদ তৌনবা হোৎনরিবা অদুগা চাংদম্নখি। মসিগী এলাইনমেন্ত অসিনা য়োগগী প্রেক্তিসশিংগী ইফেক্তিব ওইবা অমসুং সেফ ওইববু সাইন্তিফিক ওইনা ভেলিদেত তৌনবা বায়স ওইদবা দেতাবেজ অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি।
প্রোগ্রাম অসিনা খ্বাইদগী নৌবা রিসর্চকী লৌশিং য়াওবা ত্রেদিস্নেল য়োগ প্রিন্সিপলশিংগী ব্লেন্দ অমা ফংহল্লি। ভারত শিনবা থুংবদগী য়োগ রিসর্চকী মাংজিল থারিবা এক্সপর্তশিংবু মখোয়গী লৌশিং হেনগৎহন্নবা বর্তন তৌখি। CMEনা প্রোপ য়োগ, মোদ্যুলেতেদ য়োগ ফোর্মশিং, প্রেক্তিকেল দেমোনস্ত্রেসনশিং, দায়ত অমসুং য়োগ, অমসুং আয়ুর্বেদ অমদি য়োগ ইন্তিগ্রেসন তৌবা অসিগুম্বা হীরম কয়া কোনশিনগনি। খুদোংচাবা অসি লৈবাক অসিদগী শরুক য়ারিবা খনগৎলবা মীওই 30দা পীগনি।
ইকাই খুম্নরবা স্পিকরশিংনা মরুওইবা হিরমশিংদা লৌশিং ফংগদবা সেসনশিং পাংথোক্কনি। মসিগী মনুংদা য়োগগী তেকচুএল নোলেজ, ৱেলনেসকীদমক য়োগগী প্রেক্তিসশিং, য়োগগী থেরাপ্যুতিক এপ্লিকেসনশিং, য়োগগী অনৌবা সাইন্তিফিক রিসর্সকী চৎনবীশিং অমসুং মোদর্ন ত্রেনিং মেথোদোলোজীশিং য়াওরি।
প্রোগ্রাম অসিগী মপুং ওইবা পান্দমদি য়োগগী মরু ওইবা লমশিংদা শরুক য়ারিশিংদা খঙবা হেনগৎহনবা অমসুং ত্রেদিস্নেল অমদি কন্তেম্পোররী সাইন্তিফিক ফ্রেমৱার্কশিং অনিমক্তা মখোয়গী লৌশিং হেনগৎহনবনি।

AYUSH
MDNIY Advancing Academic and Therapeutic Excellence in Yoga with Continuing Medical Education program
20 AUG 2024 2:12PM by PIB Delhi
Morarji Desai National Institute of Yoga (MDNIY) is organizing a six-day Continuing Medical Education program for Ayush teachers, doctors, and scientists, from August 19 - 24, 2024 in its premises. This program is designed to enhance and upgrade the participants' academic and therapeutic expertise in Yoga across philosophical, scientific, and practical dimensions. The purpose of this 6-day program is to re-energize & enhance the academic & therapeutic knowledge of the participants.
Dr. Kashinath Samagandi, Director, MDNIY, in his address thrusted upon the significance of the Continuing Medical Education program by stating, " This initiative sponsored by Ministry of Ayush, supported by Rashtriya Ayurveda Vidyapeeth, is aimed at enhancing the capacity of Ayush doctors to incorporate Yoga into their standard medical practices.” Dr. Samagandi further highlighted, "The Ministry’s Continued Medical Education (CME) program is specifically designed to equip Ayush doctors with evidence-based knowledge to seamlessly integrate Yoga into their day-to-day practice.
During the inaugural session, Dr. K.K. Deepak, visiting Professor, Centre for Biomedical Engineering (CBME) emphasized the program's significance, describing it as a platform for "Upskilling in Yoga and Allied Sciences." He said, “Without proper research methodologies, the profound impact of Yoga on human life cannot be adequately evidenced.” Dr. Deepak compared the standardization in research protocols in allopathic sciences to the ongoing efforts of the Ministry of Ayush, particularly through initiatives like the Ayurgyan scheme, to upgrade research methodologies in Yogic sciences. This alignment is aimed at developing an unbiased database that scientifically validates the effectiveness and safety of Yogic practices.
This program offers a blend of traditional Yoga principles with the latest research insights. Leading experts in Yoga research from across India are invited to impart their knowledge. The CME will cover a range of topics, including Prop Yoga, Modulated Yoga Forms, Practical Demonstrations, Diet and Yoga, and the integration of Ayurveda and Yoga. This opportunity is extended to 30 selected participants from across the country."
The esteemed speakers will deliver insightful sessions on key topics, including textual knowledge of Yoga, Yogic practices for wellness, the therapeutic applications of Yoga, recent scientific research trends in Yoga, and modern teaching methodologies.
The primary objective of this program is to deepen the understanding of participants in the critical areas of Yoga and to advance their knowledge across both traditional and contemporary scientific frameworks.