ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন আর্মীনা হান্নগী চীফ ওফ দি আর্মী স্তাফ জেনেরেল এস. পদ্মনভান লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
19 AUG 2024 4:16PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন আর্মীনা ২০শুবা চীফ ওফ দি আর্মী স্তাফ ওইনা থবক তৌরম্বা জেনেরেল সুন্দরারজন পদ্মনভান (রিতাইয়র্দ) লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে‍। চীফ ওফ দি আর্মী স্তাফ, জেনেরেল উপেন্দ্র দ্বিবেদী অমসুং ইন্দিয়ন আর্মীগী রেঙ্ক পুম্নমক্না শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখি অমসুং লৈখিদ্রবগী ইমুংদা অৱাবা ফোঙদোকখি‍।
জেনেরেল পদ্মনভান ঙরাং অহিং চেন্নাইদা মতম কুইনা নারুরবা তুংদা মশাগী চহি ৮৩ শুরকপা মতমদা, লৈবাক্কী মফমদা ফিদম ওইবা লীচিংবা অমসুং কত্থোকপগী লম্বী অমা য়াৎলম্লগা লৈখিদ্রে‍।
কেরলা, তিরুবনন্থপুরমদা দিসেম্বর ৫, ১৯৪০দা পোকখিবা; জেনেরেল পদ্মনভান রাস্ত্রিয় ইন্দিয়ন মিলিতরী কলেজ (আর.এম.সি.), দেহরাদুনগী, অমসুং নেস্নেল দিফেন্স একাদমী (এন.দি.এ.), খদক্বাস্লাগী মশক নাইবা এলুম্নস অমা ওইরম্মি‍। মহাক রেজিমেন্ত ওফ আর্তিলরীদা দিসেম্বর ১৩, ১৯৫৯দা কম্মিসন তৌদুনা, দেকেদ মরি হেন্বগী মশক নাইবা করিয়রগী অহৌবা ওইখি‍।
মহাক্কী সর্ভিস মনুং পুম্বদা, জেনেরেল পদ্মনভান্না মশিং য়াম্লবা মরুওইবা কম্মান্দ, স্তাফ, অমসুং তাকপি তম্বিবগী ফমশিং পায়রম্মি‍। মহাক্না গজালা ফীল্দ রেজিমেন্ত, ইনফেন্ত্রী ব্রিগেদ অনি, অমসুং আর্তিলরী ব্রিগেদ অমা লুচিংলম্মি‍। মেজর জেনেরেল অমা ওইনা, মহাক্না ৱেস্তর্ন সেক্তরদা ইনফেন্ত্রী দিভিজন অমা লুচিংলম্মি অমসুং লেফ্তনেন্ত জেনেরেল অমা ওইইনা, মহাক্না তেরোরিজম থেংনবগী ওপরেসনশিংদা মরুওইবা শক্লোন লৌখিবা কাস্মির ভেলীদা কোর অমা লুচিংলম্মি‍।
সেপ্তেম্বর ১, ১৯৯৬তা, জেনেরেল পদ্মনভান্না জেনেরেল ওফিসর কম্মান্দিং-ইন-চীফ, নোর্দর্ন কম্মান্দ পায়খি অমসুং তুংদা, সাউদর্ন কম্মান্দ পায়খি‍। মহাক্না ওক্তোবর ১, ২০০০দা চীফ ওফ আর্মী স্তাফকী ওফিস পায়খি‍।
মহাক্কী খোঙবুশিংগী মরক্তা নুংশিনা ‘পেদী’ হায়না খঙনবা, জেনেরেল পদ্মনভানগী লিগেসী অসি মহাক্না লান্মীশিংগী য়াইফনবগীদমক লেপখিবা, ইন্দিয়ন আর্মী মোদর্নাইজেসন তৌবা অমসুং স্ত্রেতেজিক ভিজনশিংনা মশক তাক্লি‍। মহাক ভারতকী রাস্ত্রপতীগী ওনরেরী এ.দি.সি. অমসু ওইরম্মি‍। জেনেরেল পদ্মনভান্না ‘ওপরেসন পরাক্রম’গী লুরবা মতমদা ইন্দিয়ন আর্মীবু লুচিংখি‍। মহাক চহি ৪৩ মশক থোকপা সর্ভিস তৌরম্লবা মতুংদা, দিসেম্বর ৩১, ২০০২দা থবক্তগী পোত্থাখি‍। মহাক্না লৈখিদবা অসি লৈবাকসিগী অমসুং ইন্দিয়ন আর্মীগী অচৌবা মাঙজবা অমনি‍।
লৈবাক অসিনা জেনেরেল পদ্মনভানবু নেস্নেল সিক্যুরিতীগী লমদা মহাক্না খোঙফম হোংদনা লেপখিবা অমসুং লৌখিবা থৌদাংবু নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি‍। মহাক্কী থৱায়না ইংনা চিক্না লৈরুবা ওইরসনু

Ministry of Defence
INDIAN ARMY MOURNS THE LOSS OF GENERAL S PADMANABHAN, FORMER CHIEF OF THE ARMY STAFF
19 AUG 2024 4:16PM by PIB Delhi
The Indian Army deeply mourns the passing of General Sundararajan Padmanabhan (Retired), who served as the 20th Chief of The Army Staff. The Chief of Army Staff, General Upendra Dwivedi and all ranks of the Indian Army offer their tribute and heartfelt condolences to the bereaved family.
General Padmanabhan passed away last night in Chennai after a prolonged illness at the age of 83, leaving behind a legacy of exemplary leadership and dedication to the nation.
Born on December 5, 1940, in Thiruvananthapuram, Kerala; General Padmanabhan was a distinguished alumnus of the Rashtriya Indian Military College (RIMC), Dehradun, and the National Defence Academy (NDA), Khadakwasla. He was commissioned into the Regiment of Artillery on December 13, 1959, marking the beginning of an illustrious career spanning over four decades.
Throughout his service, General Padmanabhan held numerous key command, staff, and instructional appointments. He commanded the Gazala Field Regiment, two infantry brigades and an artillery brigade. As a Major General, he commanded an Infantry Division in the Western Sector and as a Lieutenant General, he led a Corps in Kashmir Valley, where he played a crucial role in counter-terrorism operations.
On September 1, 1996, General Padmanabhan took over as the General Officer Commanding-in-Chief, Northern Command and later, the Southern Command. He assumed the office of the Chief of Army Staff on October 1, 2000.
Known affectionately as "Paddy" among his peers, General Padmanabhan's legacy is marked by his commitment to the welfare of soldiers, modernisation of the Indian Army and strategic vision. He was also an Honorary ADC to the President of India. General Padmanabhan led the Indian Army during the crucial period of ‘Operation PARAKRAM’. He retired on December 31, 2002, after 43 years of exemplary service. His death is a great loss to the Nation and the Indian Army.
The nation will remember General Padmanabhan for his unwavering dedication and contributions to national security. May his soul rest in peace.