শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী অশোক কুমাৰ সিঙে ইএছআইচিৰ সঞ্চালক প্ৰধানৰ দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰে
19 AUG 2024 3:05PM by PIB Guwahati
শ্ৰী অশোক কুমাৰ সিং, আইএএছে আজি ভাৰত চৰকাৰৰ শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্থ কৰ্মচাৰী ৰাজ্যিক বীমা নিগমৰ (ESIC) নতুন দিল্লীস্থিত মুখ্য কাৰ্য্যালয়ত ইয়াৰ সঞ্চালক প্ৰধানৰ দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰে।
শ্ৰী অশোক কুমাৰ সিং হৈছে কেৰালা কেডাৰৰ ১৯৯৯ বেচৰ আইএএছ বিষয়া। ইয়াৰ পূৰ্বে তেওঁ কেৰালা চৰকাৰৰ জলসম্পদ বিভাগৰ প্ৰধান সচিব হিচাপে কাৰ্য্যনিৰ্বাহ কৰিছিল। তেওঁ জিলা আৰু ৰাজ্যিক পৰ্য্যায়ৰ সংগঠনসমূহৰ প্ৰশাসন আৰু পৰিচালনাৰ বিস্তৃত অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় পৰ্য্যায়ত তেওঁ নেচনেল মিছন ফৰ ক্লীন গংগাৰ কাৰ্য্যবাহী সঞ্চালক হিচাপে, প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ যুটীয়া সচিব হিচাপে আৰু ভাৰত চৰকাৰৰ বিত্ত মন্ত্ৰালয়ৰ সঞ্চালক হিচাপে কাৰ্য্যনিৰ্বাহ কৰিছে।
নতুন দিল্লীস্থিত নেচনেল ডিফেন্স কলেজৰপৰা এম ফিল ডিগ্ৰীধাৰী শ্ৰী সিং আইআইটি-কানপুৰৰ মেকানিকেল ইঞ্জিনিয়াৰিঙৰ স্নাতক।

Ministry of Labour & Employment
Shri Ashok Kumar Singh takes over the charge of Director General, ESIC
19 AUG 2024 3:05PM by PIB Delhi
Shri Ashok Kumar Singh, IAS took over the charge of Director General of Employees’ State Insurance Corporation (ESIC) under Ministry of Labour & Employment, Govt. of India at its Headquarters in New Delhi today.
Shri Ashok Kumar Singh is an IAS Officer of 1999 batch of Kerala cadre. Earlier, he has worked as a Principal Secretary, Water Resources Department, Govt. of Kerala. He has got vast experience of governance and management of District and State level organisations.
At the centre level, he has served as the Executive Director in the National Mission for Clean Ganga, as Joint Secretary in Ministry of Defence and as Director in Ministry of Finance in the Govt. of India also.
Shri Singh, holds an M. Phil from National Defence College, New Delhi and is a Graduate in Mechanical Engineering from IIT, Kanpur.