য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরারকী অহমদাবাদতা অহমদাবাদ ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনগী চাউরাক্না লুপা করোর 1003রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
ঐখোয়গী ফিরেপতা অহমদাবাদ অসি ফ্যুচর-রেদী ওইবা মওংদা অমসুং মপুং ফানা চাউখৎপা সহর অমা ওইনা শেমগৎপনি
গান্ধীনগর লোক সভা কেন্দ্রনা চাউখৎ-থৌরাংদা অনৌবা রেকোর্দশিং থম্মি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রমোদিগী ‘এক পের মা কে নাম’ অসি স্লোগান অমা খক্তা নত্তে; মীয়ামগী ইহৌ অমনি
AMCনা তুংগী মীরোলশিংগীদমক নুমিৎ 100নিদা উ পাম্বী মিলিয়ন 3 থানবা ৱাশকখি
ঐখোয়গী পুন্সি খোঙচৎ অসিদা ঐখোয়না থাদোকপা কার্বোন দাইওক্সাইদকা চপ মান্নবা চাংদা ওক্সিজেন পুথোক্নবা উ পাম্বী কয়া থাবা মথৌ তাই
18 AUG 2024 5:33PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুজরারকী অহমদাবাদতা অহমদাবাদ ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনগী চাউরাক্না লুপা করোর 1003রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। থৌরম অসিদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল য়াওনা মরু ওইবা মীওই কয়ানা শরুক য়াখি।
অহমদাবাদ ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনগী দিবেলপমেন্ত ৱার্কশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বগী থৌরমগী মমাংদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা থলতেজ (অহমদাবাদ) দা 'ওক্সিজেন পার্ক' শঙ্গাখি অমসুং 'মিসন থ্রি মিল্লিয়ন ত্রী স্কিম'গী মখাদা ভেজলপুরদা উ পাম্বীশিং থাখি। শ্রী শাহনা মকারবাদা নৌনা শাবা স্বিমিং পুল অমসুং জিমসু শঙ্গাখি।
চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বগী AMC গী থৌরমদা ৱা ঙাংলদুনা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি অহমদাবাদ সহরদা উরেপ-উয়ুং তম্লিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং... থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি অহমদাবাদ শহরদা কত্থোকখিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী মনুংদা, লুপা করোর 730গী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং গান্ধীনগর লোক সভা কেন্দ্রদা অমসুং লেমহৌরিবা অদু অতোপ্পা লোক সভা কেন্দ্র অনিদা পাংথোকখ্রে। শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি লোক সভাগী এম.পি. ওইনা মহাক্না থবক তৌরকপা হৌখিবা চহি মঙাদা, গুজরাতকী ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন অমসুং সরকারনা গান্ধীনগর কন্সতিত্যুএন্সীদা চহি অমদা লুপা করোর 5000গী চাউখৎ থৌরাংগী থবক পায়খৎলমদবা চহি অমত্তা লৈখিদে। মহাক্না হায়খি মদুদি গান্ধীনগর লোক সভা কেন্দ্র অসি চাউখৎপগী অনৌবা রেকোর্দশিং শেমগৎলি।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি ঙসি মীয়ামগী থবকশিং অসিগী শরুক অমা ওইনা, গান্ধীনগর লোক সভাদা প্রোজেক্ত 21 শঙ্গাখ্রে, প্রোজেক্ত মরিগী উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে, অতোপ্পা লোক সভা কেন্দ্র অনিদা প্রোজেক্ত 18 শঙ্গাখ্রে অমসুং অনিগী উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে। মসিদা সেনিতেসন, পব্লিক হেল্থগা মরী লৈনবা দিবেলপমেন্ত ৱার্কশিং, অঙাংশিংদা অফবা প্লেৎফোর্ম অমা পীবা ইন্সতিত্যুৎ অমা হৌদোকপা অমসুং অকোইবগী ফিভম ঙাক্নবা ওক্সিজেন পার্ক অমা কৎথোকপা য়াওরি।
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অহমদাবাদ ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন্না তুংগী মীরোলগীদমক্তা নুমিৎ 100নিগী মনুংদা উ পাম্বী লাখ 30 থাবগী ৱারেপ লৌরে। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক অসি থাগৎনিংঙাই ওইরবা কেম্পেন অসিগা খুৎশম্নরি। মহাক্না সোসাইতী খুদিংমক্কী চেয়রমেন, সেক্রেতরী, খুঙ্গং খুদিংমক্কী সরপঞ্চ, ম্যুনিসিপাল কাউন্সিলর অমসুং অতৈ মঙাল লৈবা মীওইশিংদা চিথী ইখি অমসুং তেলিফোন্দা ৱারী শানখি। শ্রী শাহনা অহমেদাবাদকী মীয়ামদা মখোয়গী খুন্নাইদা, মনাক নকপদা লৈরিবা লম নত্ত্রগা অঙাংশিংগী স্কুলদা মখোয়গী ইমুং মনুংগী মশীংগী মতুং ইন্না পাম্বী থাবা হায়না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়গী পুন্সিদা ঐখোয়না কার্বন দাইওক্সাইদ থাদোকপগা মান্নবা ওক্সিজেন পুথোক্নবা তঙাইফদবা মশিং অদুগুম্না উ পাম্বী থাবীগদবনি।
মহাক্না হায়খি মদুদি গাড়ী নৎত্রগা হকচাং নৎত্রগা এ.সি. নৎত্রগা মৈদগী ওইরো ঐখোয়না কার্বন দাইওক্সাইদ পুথোক্লিবা চাং অসি মীপুম খুদিংমক্না ঐখোয়গী পুন্সিদগী কার্বন দাইওক্সাইদ অদু হন্থহন্নবা অমসুং ওক্সিজেন হেনগৎহন্নবা মখোয়গী পুন্সিগী পান্দম ওইহনগদবনি। ক্লাইমেৎ চেঞ্জ অমসুং গ্লোবেল ৱার্মিং অনিমক্না পৃথীবি অমসুং মীওইবগী পুন্সিদা ঙসিদি অচৌবা খুদোংথীবা ওইহল্লক্লি হায়না মহাক্না হায়খি।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী অমসুং গুজরাতকী মচানুপা শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা 'এক পেদ মা কে নাম' থাবগীদমক হায়জখি। মহাক্না হায়খি মদুদি করিগুম্বা মমা অদু হিংলিবা ওইরবদি, মহাক্কা লোয়ননা পাম্বী থাবীয়ু অমসুং করিগুম্বা মহাক্না লৈখিদ্রবদি, মহাক্কী ফোতোগা লোয়ননা পাম্বী থাবীয়ু। ঐখোয়গী ইমাশিংদা ঐখোয়না তৌবীমল খঙবা উৎনবগী মসিদগী হেন্না ফবা পাম্বৈ নৎত্রগা ইথিল অমত্তা লৈতে।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা অহমদাবাদকী মীয়ামদা 'এক পেদ মা কে নম' কেম্পেন অসিদা শরুক য়ানবা আপিল তৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন্না ওক্সিজেন পার্ক কয়া শাবা, মিয়াৱাকি ফোরেস্ত কয়ামুক শাবা, উ পাম্বী কয়ামুক থাবা, অহমদাবাদকী নাগরিক খুদিংমক্না উ পাম্বী অমমম থাবা ঙম্লবদি মখোয়গী মশিং অসি মেনফোল্দ হেনগৎলগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয় পুম্নমক্না উ পাম্বী থাবগী থৌদাং অসি লৌগদবনি। অসিগুম্বা থবক অসি অঙাং অমগী মওংদা মশাগী অৱাংবা ফাওবা য়ৌদ্রিবা ফাওবা য়েংশিনদুনা পুক্নিং থৌগৎকদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসি ইমাগী মীংদা উ থাবা অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্লোগান খক্তা নত্তে, মসি মীয়ামগী খোংজং অমনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি চহি 60গী মতুংদা লৈবাক অসিগী মীয়াম্না মীওই অমবু অহুমশুবা ওইনা প্রধান মন্ত্রী ওইহনখ্রে অমসুং মসিগী খুদোংচাবা অসি শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ফংলে। অহমদাবাদসু শরুক য়াখি, অহমদাবাদকী লোক সভাগী সিৎ অহুমমক নরেন্দ্রভাইদা পীখি, অদুগা গুজরাতনা সিৎ 25দা শরুক য়াখি
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অহমদাবাদকী তুংলমচৎতা য়ুম্ফম ওইবা দিবেলপমেন্ত অমসুং চাউখৎলবা অহমদাবাদ অমা ওইহনবা অসি ঐখোয়গী ৱারেপ্নি। অহমদাবাদ অসি মপুং ফানা চাউখৎলবা সহর অমা ওইরগনি, লৈখু চেন্দবা সহর অমা ওইরগনি, য়ুম খুদিংমক্তা তোইলেৎ অমা লৈবা সহর অমা ওইরগনি, অমসুং মী খুদিংমক্তা আরোগ্যা কার্দ অমা পায়রগনি - লাক্কদৌরিবা চহি অনি অসিদা অসিগুম্বা সহর অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না অচেৎপা ৱাফম অসি মপুং ফাহনগনি অমসুং অহমদাবাদপু লৈবাক অসিগী সহরশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী ৱাংবা মফমদা পুখৎনবা থবক তৌরগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন্না অঙকপা স্বিমিং পুলশিং, জিমশিং শেমখ্রে অমসুং য়োগাসন তম্বীনবা অফবা থৌরাংসু পায়খৎলে। জিম অসি মীয়ামগীদমক্তা লেম্না ফংহনখি, ঈরোইনবা অসি মমল তানা লৌরি অমসুং য়োগাসনাগী থৌরাংসু লেম্না পাংথোক্লি। ফজরবা পুখ্রিশিং অমসুং ওক্সিজেন পার্কশিংসু শেমখ্রে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today inaugurates and lays foundation stones of various development projects worth approximately ₹1003 crore of Ahmedabad Municipal Corporation in Ahmedabad, Gujarat
Our commitment is to develop Ahmedabad in a future-ready manner and make it a fully developed city
Gandhinagar Lok Sabha constituency is setting new records in development
Prime Minister Shri Narendra Modi’s call for 'Ek Ped Maa Ke Naam' is not just a slogan; it is a people's movement
AMC pledges to plant 3 million trees in 100 days for future generations
In our lifetime, we should plant as many trees as needed to produce the same amount of oxygen as the carbon dioxide we emit
18 AUG 2024 5:33PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurated and laid the foundation stone of various development projects of Ahmedabad Municipal Corporation worth Rs 1003 crore in Ahmedabad, Gujarat today. Many dignitaries including the Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel were present on the occasion.
Prior to the inauguration and foundation stone laying program of development works of Ahmedabad Municipal Corporation, Union Home Minister Shri Amit Shah inaugurated the 'Oxygen Park' in Thaltej (Ahmedabad) and planted trees under the 'Mission 3 Million Tree Scheme' in Vejalpur. Shri Shah also inaugurated the newly built swimming pool and gym in Makarba.
Addressing the AMC’s program of inauguration and foundation stone laying of development projects, the Union Home Minister said that the development works which are being inaugurated in Ahmedabad city today... Speaking on the occasion, Union Home Minister said that out of the development works dedicated to Ahmedabad city today, development works worth Rs 730 crores have been done in Gandhinagar Lok Sabha constituency and the rest in two other Lok Sabha constituencies. Shri Amit Shah said that in the last five years of his tenure as a Lok Sabha MP, there was not a single year in which the Municipal Corporation and the Government of Gujarat did not carry out development works worth Rs 5,000 crore in a year in the Gandhinagar constituency. He said that Gandhinagar Lok Sabha constituency is setting new records of development.
Shri Amit Shah said that as part of the public works done today, 21 projects were dedicated in Gandhinagar Lok Sabha, foundation stones of four projects were laid, 18 projects were inaugurated in two other Lok Sabha constituencies and foundation stones of two have been laid. These include development works related to sanitation, public health, starting an institute that gives a good platform to children, and dedicating an oxygen park to protect the environment.
Union Home and Minister of Cooperation said that the Ahmedabad Municipal Corporation has resolved to plant 30 lakh trees in 100 days for the future generations. He said that he is closely associated with this commendable campaign. He has written letters and made phone calls to the chairman of every society, to the secretary, to the sarpanch of every village, to every municipal councilor and to other enlightened people. Shri Shah requested the residents of Ahmedabad to plant trees in their society, nearby vacant land or children's school according to the number of their family members. He said in our lifetime, we should plant as many trees as needed to produce the same amount of oxygen as the carbon dioxide we emit.
He said that the amount of carbon dioxide we produce, whether by vehicle or body or AC or by lighting, every citizen should make it the goal of their life to reduce all that carbon dioxide from our lives and increase oxygen. He said that both climate change and global warming are serious threats to the earth and human existence today.
Shri Amit Shah said that the Prime Minister and the son of Gujarat, Shri Narendra Modi ji, have called upon the people of the country to plant 'Ek Ped Maa Ke Naam'. He said that if the mother is alive, then the tree should be planted with her and if she is dead, then the tree should be planted with her picture. There is no better way or gesture to express our indebtedness to our mothers.
Union Home Minister appealed to the residents of Ahmedabad to join the 'Ek Ped Maa Ke Naam' campaign, saying that no matter how many Oxygen parks the Municipal Corporation builds, how many Miyawaki forests it builds, how many trees it plants, if every citizen of Ahmedabad plants one tree, their number will increase manifold. He said that all of us must consider it our responsibility to plant a tree. Such work should be encouraged by taking care of the tree like a child until it reaches our height. He said that this is not just a slogan of Prime Minister Shri Narendra Modi in the name of Mother Tree, it is a people's movement.
Shri Amit Shah said that after 60 years, the people of the country have made a person the Prime Minister for the third time and this privilege has come to Shri Narendra Modi. Ahmedabad also contributed, with all three Lok Sabha seats in Ahmedabad going to Narendrabhai, while Gujarat contributed 25 seats.
Union Home and Cooperation Minister said that the future-oriented development of Ahmedabad and developed Ahmedabad is our resolve. Ahmedabad will be a fully developed city, a city without smoke, a city where every house has a toilet, and everyone will have an Arogya card - we will fulfill the pledge to build such a city in the next two years and will work to bring Ahmedabad to the top of the cities in the whole country. He said that the Municipal Corporation has built beautiful swimming pools, gyms and has also made good arrangements to teach Yogasana. The gym has been made public free of charge, swimming has been arranged for a nominal fee and yogasana has also been arranged free of cost. Beautiful ponds and oxygen parks have also been created.