Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh to inaugurate new state-of-the-art ICG Maritime Rescue Coordination Centre in Chennai
17 AUG 2024 11:38AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh is scheduled to inaugurate a newly constructed state-of-the-art Indian Coast Guard (ICG) Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) building in Chennai on Aug 18, 2024. He will also inaugurate two additional key facilities: the regional Marine Pollution Response Centre (RMPRC) in Chennai and the Coast Guard Air Enclave (CGAE) in Puducherry.
The inauguration event will be attended by dignitaries from the Union and State organizations. This landmark occasion highlights a major advancement in maritime safety and regional coordination, marking a significant step towards enhancing maritime security and emergency response along the Indian coastline.
The new MRCC at Chennai is set to become an iconic structure, significantly enhancing the coordination and effectiveness of maritime rescue operations for mariners and fishermen in distress at sea. This state-of-the-art facility underscores the ICG commitment to safeguarding lives at sea and ensuring swift response in critical situations.
The ICG Regional Marine Pollution Response Centre (RMPRC), located at the Chennai Port premises, represents a pioneering step in marine pollution management. As the first of its kind in the region, the RMPRC will play a crucial role in coordinating responses to marine pollution incidents, particularly oil and chemical spills, in the waters adjoining coastal states.
The Coast Guard Air Enclave at Puducherry marks a significant milestone for the (ICG) and will be instrumental in bolstering maritime security along the Puducherry and South Tamil Nadu coast. The Air Enclave will be equipped with Chetak and Advanced Light Helicopter (ALH) Squadrons, enhancing aerial surveillance and response capabilities.
The new facilities are poised to play a pivotal role in ensuring robust maritime security and providing efficient responses to emergencies, reinforcing India’s commitment to maritime safety and environmental protection.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা অনৌবা আই.সি.জি. মেরিতাইম রেস্ক্যু কোওর্দিনেসন সেন্তর চেন্নৈদা শঙ্গাগনি
17 AUG 2024 11:38AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা নৌনা শাবা অনৌবা ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ (আই.সি.জি.) মেরিতাইম রেস্ক্যু কোওর্দিনেসন সেন্তর (এম.আর.সি.সি.)গী বিল্লদিং চেন্নৈদা ওগস্ত ১৮, ২০২৪দা শঙ্গানবা শেম শারে। মহাক্না অহেনবা মরুওইবা ফেসিলিতীশিংসু শঙ্গাগনিঃ চেন্নৈদা রিজনেল মেরিন পোলুসন রেস্পোন্স সেন্তর (আর.এম.পি.আর.সি.) অমসুং পুদুচেরীদা কোস্ত গার্দ এয়র এনক্লেব (সি.জি.এ.ই.)।
শঙ্গাবগী থৌরম অসিদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী ওর্গানাইজেসনশিংনা শরুক য়াগনি। অসিগুম্বা মরুওইবা থৌরম অসিনা মেরিতাইম সেফতী অমসুং রিজনেল কোওর্দিনেসন্দা খুমাং চাউশিনবা উৎলদুনা ভারতকী কোস্তলাইনদা মেরিতাইম সেক্যুরিতী অমসুং এমর্জেন্সী রেস্পোন্সকী চাং হেনগৎহন্নবা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইহল্লগনি।
অনৌবা চেন্নৈগী এম.আর.সি.সি. অসি মশক থোকপা স্ত্রকচর অমা ওইরগনি, মসিনা মেরিনর অমসুং ঙামীশিংনা শমুদ্রদা মেরিতাইম রেস্ক্যু ওপরেসনগী মতেং অমসুং কান্নবা হেনগৎহল্লগনি। মসিগুম্বা অনৌবা ফেসিলিতী অসিনা আই.সি.জি.না শমুদ্রগী পুন্সিদা ঙাক শেনবা অমসুং অরুবা তানফমদা খোংজেল য়াঙনা মতেং পাংবা ঙম্নবা হোৎনরি হায়বা তাক্লে।
চেন্নৈগী হিথাংফমদা লৈরিবা আই.সি.জি. রিজনেল মেরিন পোলুসন রেস্পোন্স সেন্তর (আর.এম.পি.আর.সি.) অসিনা মেরিন পোলুসন মেনেজমেন্ততা অচৌবা খোঙথাং অমা থাংজিনবা ঙম্লে। লমদম অসিদা ইহান হানবা ওইবগা লোইননা, আর.এম.পি.আর.সি.না মেরিন পোলুসনগী থৌদোকশিং, মরুওইনা থাউ অমসুং কেমিকেল থংনবা কোস্তেল স্তেতশিংদা য়ুবা মতমদা মতেং পাংনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরে।
পুদুচেরীগী কোস্ত গার্দ এয়র এনক্লেব অসিনা আই.সি.জি.দা মরুওইবা মাইলস্তোন অমা শেম্লে অমসুং মসিনা পুদুচেরী অমসুং খা তমিল নাদু শমুদ্র পরিংদা মেরিতাইম সেক্যুরিতী হেনগতলগনি। এয়র এনক্লেব অসিদা চেতক অমসুং এদভান্স লাইত হেলিকোপতর (এ.এল.ঐচ.) স্ক্বাদ্রোনশিং হাপকনি, মসিনা এরিএল সর্ভিলেন্স অমসুং রেস্পোন্স কেপেবিলিতী হেনগৎকনি।
অনৌবা ফেসিলিতীশিং অসিনা মেরিতাইম সেক্যুরিতী হেনগৎহনগনি অমসুং ইমর্জেন্সী লাকপদা পাউখুম পীবা ঙম্বা হেনগনি অমসুং ভারতনা মেরিতাইম সেফতী অমসুং এনভাইরোন্মেন্ত ঙাক্নবা হোৎনরিবা অসিদা মতেং ওইগনি।