শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর 1549 চংগদবা ৱেস্ত বেঙ্গলগী বাগদোগরা এয়রপোর্ত্তা অনৌবা সিভিল এনক্লেব অমা শেমগৎপদা অয়াবা পীখ্রে
16 AUG 2024 8:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা ৱেস্ত বেঙ্গলগী সিলিগুরিগী বাগদোগরা এয়রপোর্ত্তা চাউরাক্না লুপা করোর 1549 চংগদবা অনৌবা সিভিল এনক্লেব অমা শেমগৎনবা এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (AAI) গী প্রপোজেলদা অয়াবা পীখ্রে।
প্রোপোজ তৌরিবা তর্মিনেল বিল্দিং অসি 70,390 sqm পাক-চাউই অমসুং চহিগী ওইনা পেসেঞ্জর মিলিয়ন 10 হেন্দল তৌবগী কেপাসিতীগা লোয়ননা পিক আৱর পেসেঞ্জর (PHP) 3000 লৈনবা দিজাইন তৌরি। প্রোজেক্ত অসিগী মরুওইবা মচাকশিংগী মনুংদা A-321 মখলগী এয়রক্রাফকীদমক পার্কিং বে 10 লৈনবা এপ্রোন অমা শাবগা লোয়ননা লিঙ্ক তেক্সিৱে অনি অমসুং মল্তি-লেভেল কার পার্কিং অমা য়াওরি। অকোইবগী ফিভমদা থৌদাং লৌবদা মীৎয়েং থমদুনা, তর্মিনেল বিল্দিং অসি গ্রীন বিল্দিং অমা ওইগনি, রিন্যুএবল ইনর্জী সোর্সশিং পুনশিনগনি অমসুং ইকোলোজিকেল ফুতপ্রিন্ত হন্থহন্নবা নেচরেল লাইতিং য়ারিবা মখৈ শীজিন্নগনি।
শেমগৎ-শাগৎপা অসিনা বাগদোগরা এয়রপোর্তকী ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সী অমসুং পেসেঞ্জর এক্সপরিয়েন্স চাউনা হেনগৎহল্লগনি, মসিনা রিজন অসিগীদমক মরু ওইবা এয়র ত্রেবেল হব অমা ওইনা মাগী থৌদাং অদু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves development of new Civil Enclave at Bagdgora Airport, West Bengal at an estimated cost of Rs.1549 crore
16 AUG 2024 8:20PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the proposal of Airports Authority of India (AAI) for development of New Civil Enclave at Bagdgora Airport, Siliguri, West Bengal at an estimated cost of Rs.1549 crore.
The proposed Terminal Building spans 70,390 sqm and is designed to accommodate 3000 Peak Hour Passengers (PHP), with an annual capacity to handle 10 million passengers. Key components of the project include the construction of an Apron capable of accommodating 10 parking bays suitable for A-321 type aircraft, as well as two link taxiways and Multi-Level Car Parking. Emphasizing environmental responsibility, the Terminal Building will be a Green Building, integrating renewable energy sources and maximizing natural lighting to minimize ecological footprint.
This development is poised to significantly enhance Bagdogra Airport's operational efficiency and passenger experience, reinforcing its role as a pivotal air travel hub for the region.