কেবিনেট কমিটি - বিত্তীয় পৰিক্ৰমা
পশ্চিম বংগৰ বাগডোগ্ৰা বিমান বন্দৰত আনুমানিক ১৫৪৯ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে নতুন চিভিল এনক্লেভৰ উন্নয়নত মন্ত্ৰীসভাৰ অনুমোদন
16 AUG 2024 8:20PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অর্থনৈতিক কেবিনেট কমিটীয়ে পশ্চিম বংগৰ শিলিগুৰি বাগডোগ্ৰা বিমান বন্দৰত আনুমানিক ১৫৪৯ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে নিউ চিভিল এনক্লেভৰ উন্নয়নৰ বাবে ভাৰতীয় বিমান বন্দৰ কর্তৃপক্ষৰ প্রস্তাৱত অনুমোদন জনাইছে৷
প্ৰস্তাৱিত টাৰ্মিনেল ভৱনটো ৭০,৩৯০ বৰ্গমিটাৰ ক্ষেত্ৰত নিৰ্মাণ কৰা হ'ব আৰু সৰ্বাধিক ব্যস্ত সময়ত ৩০০০ যাত্ৰী (পিএইচপি)ক ধাৰণ কৰাৰ বাবে ডিজাইন কৰা হৈছে, যাৰ বাৰ্ষিক ক্ষমতা ১ কোটি যাত্ৰীক চম্ভালিব পৰা যায়। প্ৰকল্পটোৰ মূল উপাদানসমূহৰ ভিতৰত আছে এ-৩২১ ধৰণৰ বিমানৰ বাবে উপযোগী ১০টা পাৰ্কিং বে’ স্থাপন কৰিব পৰা এপ্ৰ’ন নিৰ্মাণৰ লগতে দুটা লিংক টেক্সিৱে আৰু মাল্টি-লেভেল কাৰ পাৰ্কিং। পৰিৱেশৰ দায়িত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি টাৰ্মিনেল বিল্ডিংটো হ’ব এটা সেউজ বিল্ডিং, য’ত নবীকৰণযোগ্য শক্তিৰ উৎসসমূহ একত্ৰিত কৰা হ’ব আৰু পৰিৱেশগত পদাংক কম কৰিবলৈ প্ৰাকৃতিক পোহৰ সৰ্বাধিক কৰা হ’ব।
এই উন্নয়নে বাগডোগ্ৰা বিমান বন্দৰৰ পৰিচালন দক্ষতা আৰু যাত্ৰীৰ অভিজ্ঞতাক যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিবলৈ সাজু হৈছে, যাৰ ফলত অঞ্চলটোৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ বিমান ভ্ৰমণ কেন্দ্ৰ হিচাপে ইয়াৰ ভূমিকা শক্তিশালী হ’ব।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves development of new Civil Enclave at Bagdgora Airport, West Bengal at an estimated cost of Rs.1549 crore
16 AUG 2024 8:20PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the proposal of Airports Authority of India (AAI) for development of New Civil Enclave at Bagdgora Airport, Siliguri, West Bengal at an estimated cost of Rs.1549 crore.
The proposed Terminal Building spans 70,390 sqm and is designed to accommodate 3000 Peak Hour Passengers (PHP), with an annual capacity to handle 10 million passengers. Key components of the project include the construction of an Apron capable of accommodating 10 parking bays suitable for A-321 type aircraft, as well as two link taxiways and Multi-Level Car Parking. Emphasizing environmental responsibility, the Terminal Building will be a Green Building, integrating renewable energy sources and maximizing natural lighting to minimize ecological footprint.
This development is poised to significantly enhance Bagdogra Airport's operational efficiency and passenger experience, reinforcing its role as a pivotal air travel hub for the region.