স্তীল মন্ত্রালয়
RINLদা লাইবক নুংশিবগী ইথিল অমসুং হরাও-তয়াম্বগা লোয়ননা নীংতম নুমিৎ পালন তৌখ্রে
RINLগী CMD, শ্রী অতুল ভাত্তনা কর্মচারি পুম্নমক্তা RINLদা তর্নঅরাউন্দ লাকহন্নবা ভেল্যু ক্রিএতর ওইনবা হায়খ্রে
16 AUG 2024 11:50AM by PIB Imphal
বিসাখাপত্নম স্তীল প্লান্তগী কোর্পোরেৎ এন্তিতী, RINLনা ওগস্ত 15, 2024দা বিসাখাপত্নম স্তীল প্লান্তগী পাক চাউরাবা তৃষ্ণ লম্পাক্তা লৈবাক নুংশিবগী ইথিল অমসুং হরাও তয়াম্বগা লোয়ননা 78শুবা নীংতম নুমিৎ পালন তৌখ্রে।
RINLগী CMD, শ্রী অতুল ভাত্তনা জাতিগী ফিরাল চীংখৎখি অমসুং CISF জৱানশিংনা উৎখিবা সেল্যুৎ ওকখি অমসুং পরেদ কন্তিঞ্জেন্ত য়েংশিনখি।
থৌরম অদুদা কর্মচারিশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মনুংগী মীওইশিংগা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী অতুল ভাত্তনা RINগী কর্মচারি পুম্নমক, মখোয়গী ইমুং মনুংগী মীওইশিং, CISFকী মেম্বরশিং, হোম গার্দশিং, সপ্লাইয়রশিং, কস্তমরশিং, পার্তনরশিং, স্তেকহোল্দরশিং অমসুং RINLগী শাংলবা খোঙচৎ অসিদা শরুক য়ারিবা ময়াম পুম্নমকপু মহাক্কী নীংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীখি।
Sri Atul Bhatt CMD RINL delivering speech at Independence day celebrations at RINL (1).JPG
মালেমগী ইকনোমিক গ্রোথকী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী অতুল ভাত্তনা হায়খি মদুদি চাউখৎপা শেন্মিৎলোনশিং অসি 2023দা চাদা 1.6দগী 2024দা চাদা 1.7 ফাওবা খরা হেনগৎলকপা উবা ফংলগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি RBIনা 2024-25দা ভারতকী শেন্মিৎলোনগী রিএল GDP অসি 7.2% ওইগনি প্রোজেক্ত তৌখি।
ৱর্ল্দ স্তীলনা চহি অসিদা দিমান্দ অসি 1.7% হেনগৎতুনা 1,793 MT য়ৌগনি হায়না পানরি। স্তীলগী দিমান্দ অসি 2025দা 1.2% হেনগৎতুনা 1,815 MT য়ৌরগনি হায়না পানরি। ভারত অসি 2021দগী স্তীল দিমান্দ হেনগৎলকপগী খ্বাইদগী মপাঙ্গল কনবা দ্রাইভর অমা ওইরক্লি অমসুং ঐখোয়গী প্রজেক্সনশিংনা ভারতকী স্তীল দিমান্দ অসি 2024 অমসুং 2025দা স্তীল শীজিন্নরিবা সেক্তর পুম্নমক্তা লেপ্তনা হেনগৎলকপা অমসুং মরুওইনা ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনবেস্তমেন্তশিংদা লেপ্তনা মপাঙ্গল কনবা হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা স্তীল দিমান্দদা 8% হেনগৎলকপা য়াবগী ফীভমদা লৈগনি হায়রি।
“গ্লোবেল অমসুং দোমেস্তিক স্তীল দিমান্দগী ফীভম অসি য়েংলগা, RINL অসি অমুক হন্না ফগৎলকপগী লম্বীদা চংশিল্লি অমসুং মতম অসিগী মনুংদা, RINLনা পোত্থোকশিংগী মচাকশিংবু হেন্না ফগৎহন্নবগীদমক্তা স্ত্রেতেজিশিংবু অমুক হন্না ওরিয়েন্ত তৌবদা মীৎয়েং চঙখি অমসুং অখন্নবা কৈথেলশিং অমসুং অৱাংবা থাক্কী ভেল্যু এদেদ প্রদক্তশিংদা মীৎয়েং চঙখি। কম্পনীগী অরুবা ফীভম অসি স্তীল মন্ত্রালয়গী অৱাংবা থাক্কী মীহুৎ কাঙবু অমনা মে, 2024দা য়েংশিনখি। কেন্দ্রগী স্তীল মন্ত্রী অমসুং স্তীলগী রাজ্য মন্ত্রীনা জুলাই, 2024দা থবক পায়খৎলবা মতুংদা, RINLগী মরুওইবা ফীভম য়েংশিনখি, বেঙ্করশিংগা ৱারী শানখি অমসুং বিদাখাপত্নম স্তীল প্লান্তসু চৎখি,” হায়না শ্রী অতুল ভাত্তনা হায়খি।
ঐখোয়গীদমক্তদি খ্বাইদগী চাউবা থৌনা অমসুং ইথিলগা লোয়ননা থবক তৌবগী মতম ওইরে। লৈরিবা রিসোর্সশিংগী মনুংদা রিতর্নশিং মেক্সিমাইজ তৌনবা ঐখোয়না অহুম থোক্না শেম্বা এপ্রোচ অমা লৌখৎপা তাই: (i) প্রদক্সন হেনগৎহনবা, (ii) কোস্ত হন্থহনবা অমসুং (iii) রিএলাইজেসনশিং ফগৎহনবা," হায়না RINLগী CMD, শ্রী অতুল ভাত্তনা ফোংদোকখি।
RINL বু কান্নবা ফংহন্নবা, RINLগী CMD, শ্রী অতুল ভাত্ত, দাইরেক্তরশিং, কর্মচারি পুম্নমক অমসুং শরুক য়ারিবশিং পুম্নমক্না 'সঙ্কল্প য়াত্রা (প্লেজ) ' - কম্পনীগী তুংলমচৎকী য়াইফনবা অমসুং কর্মচারি পুম্নমক্কী তুংলমচৎকী আশাগীদমক অচেৎপা ফিরেপ লৌখি।
মতুং তারকপদা, ফায়র ফাইতিং স্ক্বাদ, দোগ স্ক্বাদ, CISFকী রাইফল রিফ্লেক্স শুতিং তীমশিংনা উৎখিবা থৌরমশিংনা মীয়াম্বু নুংঙাইহনখি। CISFকী ফায়র ফাইতিং তীমনা জাতিগী মচু অহুমগী ফিরাল উৎলিবা মচুগী জেত অমা পাইখিবা অদু শরুক য়ারিবশিংনা থাগৎখি।

Ministry of Steel
Independence Day Celebrated with patriotic fervour and gaiety at RINL
Shri Atul Bhatt, CMD, RINL urges every employee to become a value creator to turnaround RINL
16 AUG 2024 11:50AM by PIB Delhi
RINL, the corporate entity of Visakhapatnam steel plant joined the Nation in celebrating the 78th Independence Day with patriotic fervour and gaiety at the sprawling Trishna grounds of Visakhapatnam steel plant on 15th August 2024.
Shri Atul Bhatt, CMD, RINL hoisted the National Flag and took the salute accorded by the CISF Jawans and inspected the parade contingent.
Addressing the employees and their family members on the occasion, Shri Atul Bhatt extended his warm Independence Day greetings to all the employees of RINL, their family members, to the members of CISF, Home Guards, Suppliers, Customers, Partners, Stakeholders and each one of well-wishers who have been associated with RINL in its long journey.
Sri Atul Bhatt CMD RINL delivering speech at Independence day celebrations at RINL (1).JPG
Speaking about the global economic growth, Shri Atul Bhatt said that advanced economies are expected to see a slightly accelerated growth from 1.6 percent in 2023 to 1.7 percent in 2024 and said that RBI has projected a real GDP Growth of 7.2% for the Indian economy during 2024-25.
World steel forecasts that this year demand will see a 1.7% rebound to reach 1,793 Mt. Steel demand is forecast to grow by 1.2% in 2025 to reach 1,815 Mt. India has emerged as the strongest driver of steel demand growth since 2021, and our projections suggest Indian steel demand will continue to charge ahead with 8% growth in its steel demand over 2024 and 2025, driven by continued growth in all steel using sectors and especially by continued strong growth in infrastructure investments.
“Given this background of global and domestic steel demand, RINL is firmly on the path of recovery and during the period, RINL concentrated on re-orientation of strategies to optimize product mix and concentrate on niche markets and high-end value-added products. The critical situation of the company was reviewed by a high level delegation of Ministry of Steel in May’24. The Union Minister of Steel and the Minister of State for Steel, immediately after taking over in July’24, reviewed the critical position of RINL, held discussions with the bankers and also visited the Visakhapatnam steel Plant”, Shri Atul Bhatt said.
“It is time for us to perform with utmost devotion and commitment. To maximize the returns within the available resources, we have to adopt 3-pronged approach of (i) Increase in production,(ii) Reduction in costs and (iii) Improvement in realizations”, said Shri Atul Bhatt, CMD, RINL.
To bring RINL back to profitability, Shri Atul Bhatt, CMD, RINL, Directors, all employees and all participants took “Sankalp Yatra (Pledge)”-a commitment for the long term good of the company and for the long term aspirations of all the employees.
Later, demonstrations by the Firefighting squad, Dog squad, Rifle reflex shooting teams of CISF enthralled the audience. A colour jet by the firefighting team of CISF reflecting the National Tricolour was cheered by the participants.