য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ৱারোল অদু বিকসিত অমসুং অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা সরকারগী ৱাশক্কী মমি অমনি হায়না য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমসুং কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা ফোঙদোকখ্রে
হৌখিবা চহি ১০গী মাইপাকপা অদুনা ইথিল পীদুনা লৈবাক অসি মাঙলোমদা চঙশিন্নবা থাজবা অদু প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদা উৎলে
প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদা অফবা তুংলমচৎ অমগী অপাকপা শক্তম অমা উৎপা খক নত্তনা মসি থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমগনি হায়বগী চিংনবা লৈতবা থাজবগী শক্তি ভারত্তা পীরে
প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল তারবা মতুংদা মপাঙ্গল কনবা ভারত অমা শেমগৎনবা ৱাশক অমা লৌনবা হোম মিনিস্তরনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা তকশিনখ্রে
15 AUG 2024 12:43PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমসুং কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা হায়খি ৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ৱারোল অদু বিকসিত অমসুং অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা সরকারগী ৱাশক্কী মমি অমনি।
এক্সতা মহাক্কী পোস্ততা, শ্রী অমিত সাহনা হায়খি, “৭৮শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ৱারোল অদু বিকসিত অমসুং অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা সরকারগী ৱাশক্কী মমি অমনি। রিন্যুএবল ইনর্জিগী খুৎথাংদা মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা, লৈবাক অমা মীখল অমা, য়ু.সি.সি, মেদিকেল ইজুকেসন, ইন্দস্ত্রিএল মেনুফেকচরিং অমসুং দিজাইন ইন ইন্দিয়া ফগৎহনবা অমসুং সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগী খুৎথাংদা নুপীশিংদা শক্তি পীবা য়াওনা ৱাফম কয়া মহাক্না পনখি। হৌখিবা চহি ১০গী মাইপাকপা অদুনা ইথিল পীদুনা লৈবাক অসি মাঙলোমদা চঙশিন্নবা থাজবা অদু প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদা মমি তারে। প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল তারবা মতুংদা মপাঙ্গল কনবা ভারত অমা শেমগৎনবা ৱাশক অমা লৌনবা হোম মিনিস্তরনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা ঐনা হায়জরি”।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি,“প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদা অফবা তুংলমচৎ অমগী অপাকপা শক্তম অমা উৎপা খক নত্তনা মসি থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমগনি হায়বগী চিংনবা লৈতবা থাজবগী শক্তি ভারত্তা পীরে। হৌখিবা চহি ১০দা, অচুম্বা লম্বীশিংগী ফাওদুনা ভারতনা মশা মরোমদোম অওনবা পুরকপগী লম্বী অমদা চৎলে। মীওই করোর ১৪০ না মখোয়গী ফংফম থোকপা নুংঙাইবা অমসুং চাউখৎপা অদু শোইদনা ফংগনি হায়বসি অনৌবা ভারতকী অচেৎপা থাজবা অমনি”।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah describes PM Shri Narendra Modi's address on the occasion of 78th Independence Day as a reflection of government's resolve towards building a Viksit and Aatmanirbhar Bharat
PM Modi’s address shows commitment to take the country forward inspired by the successes of last 10 years
Prime Minister Modi's address not only casts a panoramic view of a radiant future on the horizon but also instills in Bharat the power of unwavering belief that it can achieve the same
Home Minister urges all the countrymen to take a pledge to build a strong India by listening to Prime Minister Modi's address
15 AUG 2024 12:43PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah described Prime Minister Shri Narendra Modi's address on the occasion of 78th Independence Day as a reflection of the government's resolve towards building a Viksit and Aatmanirbhar Bharat.
In his post on the X platform, Shri Amit Shah said that "Prime Minister Shri Narendra Modi's address on the occasion of 78th Independence Day is a reflection of the government's resolve towards building a developed and self-reliant India. Highlighting themes such as self-reliance through renewable energy, One Nation-One Election, UCC, expansion of medical education, industrial manufacturing and 'Design in India', and women empowerment through SHGs, Modi Ji's address reflected his commitment to take the country forward inspired by the successes of the last 10 years. I urge all the countrymen to listen to this address and take a pledge to build a strong India. "
Union Home Minister said, “PM Shri Narendra Modi Ji's address not only casts a panoramic view of a radiant future on the horizon but also instills in Bharat the power of the unwavering belief that it can achieve the same. Over the last 10 years, Bharat has charted a journey of self-transformation through course corrections. It is a new Bharat with citizen-driven governance. It is a new Bharat that firmly believes that 140 crore citizens can certainly achieve the greatness, prosperity and progress they deserve.”