Ministry of Jal Shakti
Prime Minister Shri Narendra Modi celebrates the success of Jal Jeevan Mission on 78th Independence Day
15 AUG 2024 2:55PM by PIB Delhi
On the occasion of the 78th Independence Day, Prime Minister Shri Narendra Modi delivered a significant address from the historic ramparts of the Red Fort in New Delhi today. In his address, the PM also highlighted the remarkable achievement of the Jal Jeevan Mission to ensure clean drinking water to 15 crore beneficiaries.
The Prime Minister Modi underscored the transformative impact of the Jal Jeevan Mission, a flagship initiative aimed at providing tap water to rural households across India. When the mission was launched, he noted, only 3 crore rural households had access to tap water. Over the past five years, the mission has made substantial progress, extending 'Nal se Jal' to an additional 12 crore households. As a result, approximately 15 crore beneficiaries now enjoy the benefits of tap water under this ambitious programme.
The Prime Minister praised the mission's success in enhancing access to clean drinking water, which has significantly improved the quality of life in rural areas and contributed to the overall development of the nation.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 78শুবা নীংতম নুমিৎতা জল জীবন মিসন মায়পাকপগী নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
15 AUG 2024 2:55PM by PIB Imphal
78শুবা নীংতম নুমিৎকী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি নই দিল্লীগী লাল কিলাগী পুৱারী ওইরবা লানবনদগী মরু ওইবা ৱারোল অমা থমখ্রে। মহাক্কী ৱারোলদা পি.এম.না বেনিফিসরী করোর 15দা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা জল জীবন মিসনগী শীংথানীংঙাই ওইবা মায়পাকপা অদুসু পনখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতকী খুঙ্গংগী য়ুমথোংশিংদা তোতি ঈশিং ফংহন্নবা পান্দম থমখিবা ফ্লেগশিপ ইনিসিএতিব, জল জীবন মিসন্না অওনবা পুরক্লিবা কান্নবা ফংহনখিবা অদু ফোংদোকখি। মহাক্না হায়, মিসন অসি হৌদোকপা মতমদা খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর 3 খক্তনা তোতি ঈশিং ফংলমখি। হৌখিবা চহি মঙা অসিদা মসিন অসিনা চাউনা খুমাং চাউশিনখি, অহেনবা য়ুমথোং করোর 12দা ‘নল সে জল’ ফংহনবা ঙমখি। মসিগী ফল ওইনা হৌজিক বেনিফিসরী করোর 15রোমনা অচৌবা প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা তোতি ঈশিংগী কান্নবশিং ফংবা ঙমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা পুন্সিগী ক্বালিতী চাউনা ফগৎহন্দুনা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহনবা হেনগৎহল্লিবা অমসুং লৈবাক্কী অপুনবা চাউখৎ খোঙচৎতা শরুক তম্মিবা মিসনগী মায়পাকপা অদুবু শীংথাখি।