প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওগস্ত 11দা পোত্থোক য়াম্না লৈবা, ক্লাইমেৎ রেজিলিএন্ত ওইবা অমসুং বাইওফোর্তিফাইদ তৌরবা মহৈ-মরোংগী ময়াৎ 109 রিলিজ তৌগনি
10 AUG 2024 2:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীগী ইন্দিয়া এগ্রিকলচরেল রিসর্চ ইন্সতিত্যুত্তা ওগস্ত 11, 2024গী অয়ুং পুং 11 রোম তাবা মতমদা পোত্থোক য়াম্না লৈবা, ক্লাইমেৎ রেজিলিএন্ত ওইবা অমসুং বাইওফোর্তিফাইদ তৌরবা মহৈ-মরোংগী ময়াৎ 109 রিলিজ তৌগনি। প্রধান মন্ত্রী থৌরম অসিদা লৌমীশিং অমদি বিজ্ঞানিকশিংগা লোয়ননা ৱারীসু শাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহৈ-মরোং 61গী ময়াৎ 109 রিলিজ তৌগনি মসিদা ফিল্দ ক্রোপ 34 অমসুং হোর্তিকলচর ক্রোপ 27 য়াওগনি। ফিল্দ ক্রোপশিংগী মনুংদা মিল্লেৎস, ফোরেজ ক্রোপশিং, ওইলসীদশিং, হৱায়শিং, চু, লশিং, ফাইবর অমসুং অতৈ পোতেন্সিএল ক্রোপশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা সিরিএলশিংগী মরূশিং রিলিজ তৌগনি। হোর্তিকলচর ক্রোপশিংগী মনুংদা উহৈ, মনা-মশিং, প্লান্তেসন ক্রোপশিং, ত্যুবর ক্রোপশোং, মরু-মরাং, লৈ অমদি হীদাক কান্নরবা পাম্বী কয়ামরুল রিলিজ তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মতম পুম্নমক্তা সস্তেনেবল ফার্মিং অমসুং ক্লাইমেৎ রেজিলিএন্ত মেথোদোলোজীশিং পায়খৎপদা পুক্নিং থৌগৎতুনা লাকখি। মহাক্না ভারতপু মালন্যুত্রুসনদগী ফ্রী ওইহন্নবা মিদ-দে মীল, অঙ্গনৱাদীনচিংবা সরকারগী প্রোগ্রাম কয়ামরুমগা মহৈ-মরোংগী বাইওফোর্তিফাইদ তৌবা ময়াৎশিংগা লিঙ্ক তৌদুনা মখোয়বু প্রমোৎ তৌবদা মীৎয়েংসু থমখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি খোঙথাংশিং অসিনা লৌমীশিংগীদমক ওন্তপ্রিনোর্শিপকী অনৌবা লমশিং হাংদোকপগা লোয়ননা মখোয়গীদমক অফবা ইনকম লাকহনবা ঙমগনি। পোত্থোক লৈবা ময়াৎ 109 রিলিজ তৌবগী খোঙথাং অসি মাইকৈ অইদা মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইরি।

Prime Minister's Office
PM to release 109 high yielding, climate resilient and biofortified varieties of crops on 11th August
10 AUG 2024 2:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will release 109 high yielding, climate resilient and biofortified varieties of crops on 11 August, 2024 at around 11 AM at India Agricultural Research Institute, New Delhi. Prime Minister will also interact with the farmers and scientists on the occasion.
Prime Minister will release 109 varieties of 61 crops which will include 34 field crops and 27 horticultural crops. Among the field crops, seeds of various cereals including millets, forage crops, oilseeds, pulses, sugarcane, cotton, fibre and other potential crops will be released. Among the horticultural crops, different varieties of fruits, vegetable crops, plantation crops, tuber crops, spices, flowers and medicinal crops will be released.
Prime Minister has always encouraged sustainable farming and adoption of climate resilient methodologies. He has also emphasised on promoting the biofortified varieties of crops by linking them with the several government programmes like Mid-Day Meal, Anganwadi, etc., to make India free from malnutrition. Prime Minister has stressed that these steps will ensure good income for the farmers along with opening new avenues of entrepreneurship for them. This step of release of 109 high yielding varieties is yet another step in this direction.