ঙাকশেল মন্ত্রালয়
লেফতনেন্ত জেনরেল সধনা সক্সেনা নায়রনা ইহান হানবা নুপী দি.জি. মেদিকেল সর্ভিসেস (আর্মী) ওইরে
01 AUG 2024 10:35AM by PIB Imphal
লেফতনেন্ত জেনরেল সধনা সক্সেনা নায়রনা ওগস্ত ০১, ২০২৩দা দিরেক্তর জেনরেল মেদিকেল সর্ভিস (আর্মী)গী লোইশঙ পায়খিবগা লোইননা অসিগুম্বা লেমজনিংঙাই ওইরবা ফম অসি পায়বা ইহান হানবা নুপী ওইরে। মসিগী মমাংদা, মহাক্না দি.জি. হোস্পিতাল সর্ভিসেস (আর্ম্দ ফোর্সেস)কী এয়র মার্শলকী রেঙ্ক প্রোমোসন কাদুনা ফম পায়বা ইহান হানবা নুপী ওইখি।
লেফতনেন্ত জেনরেল নায়র আর্ম্দ ফোর্সেস মেদিকেল কোলেজ, পুনেদগী মশক থোকপা একাদেমিক রেকোর্দকা লোইননা গ্রেজুএত তৌখি অমসুং দিসেম্বর ১৯৮৫তা আর্মী মেদিকেল কোর্পসতা কম্মিসন তৌখি। মহাক্না ফেমিলী মেদিসিন, দিপ্লোমা ইন মেতর্নেল & চাইল্দ হেল্থ অমসুং হেল্থ কেয়র মেনেজমেন্ততা পোস্ত গ্রেজুএত দিগ্রী ফংখি অমসুং নৈ দিল্লীগী এমসতা মেদিকেল ইনফোর্মেতিক্সতা চহি অনিগী ত্রেনিং প্রোগ্রাম চত্থখি। মহাক কেমিকেল, বাইওলোজিকেল, রেদিওলোজিকেল অমসুং ন্যুক্লিয়র ৱারফেয়রদা ইজরেলি দিফেন্স ফোর্সকা অমসুং স্বিজ আর্ম্দ ফোর্সেস্কা লোইননা স্পিজতা মিলিতরী মেদিকেল ইথিক্সতা ত্রেন তৌখি। মহাক্না ৱেস্তর্ন এয়র কমান্দগী ইহান হানবা নুপী প্রিন্সপাল মেদিকেল ওফিসর, ত্রেনিং কম্মান্দ, ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স (আই.এ.এফ.) ওইখি।
লেফতনেন্ত জেনরেল নায়রবু দা. কস্তুরিরঙ্গন কম্মিতীগী নেসনেল এজুকেসন পোলিসীগী মেদিকেল এজুকেসন কম্পোনেন্তকী দ্রাফতিং পার্তকী এক্সপর্ত মেম্বর অমা ওইনা নোমিনেত তৌখি। মহাক্কী মশক থোকপা সর্ভিসকীদমক, মহাকপু এয়র ওফিসর কম্মান্দিং ইন চীফ, ৱেস্তর্ন এয়র কম্মান্দ অমসুং চী ওব দি এয়র স্তাফ কম্মেন্দেসন অমসুং বিশিস্ত সেবা মেদাল ভারতকী রাস্ত্রপতিনা পীখি।

Ministry of Defence
Lt Gen Sadhna Saxena Nair becomes first woman DG Medical Services (Army)
01 AUG 2024 10:35AM by PIB Delhi
Lt Gen Sadhna Saxena Nair, on August 01, 2024, assumed the office of Director General Medical Services (Army), becoming the first woman to be appointed to this prestigious position. Prior to this, she was the first woman to hold the post of DG Hospital Services (Armed Forces) on promotion to the rank of Air Marshal.
Lt Gen Nair graduated from the Armed Forces Medical College, Pune with a distinguished academic record and was commissioned into the Army Medical Corps in December 1985. She holds a Post Graduate degree in Family Medicine, Diplomas in Maternal & Child Health and Health Care Management, and has undergone a two-year training programme in Medical Informatics at AIIMS, New Delhi. She was trained in Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Warfare with the Israeli Defence Forces and in Military Medical Ethics with the Swiss Armed Forces in Spiez. She is also the first woman Principal Medical Officer of Western Air Command, and Training Command, Indian Air Force (IAF).
Lt Gen Nair was nominated as an expert member of Dr Kasturirangan Committee for drafting part of the medical education component of the National Education Policy. For her meritorious service, she has been awarded the Air Officer Commanding-in-Chief, Western Air Command and Chief of the Air Staff Commendations as well as Vishisht Seva Medal by the President of India.