|
হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
অর্বান এরিয়াশিংদা লাইরবশিংগী শাখ্রবা অমসুং এলোত তৌখ্রবা য়ুমশিং
01 AUG 2024 1:18PM by PIB Imphal
'লম' অমসুং 'কোলোনাইজেসন' হায়বসি রাজ্যগী সবজেক্তনি। মরম অসিনা, মীয়ামগী য়ুম শাবগা মরী লৈনবা স্কিমশিং অসি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.)শিংনা চলাই। অদুমওইনমক, হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না রাজ্য/য়ু.তী.শিংদা সেন্ত্রেল এসিস্তেন্সশিং প্রধান মন্ত্রী অৱাজ য়োজনা-অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু)গী মখাদা ২৫.০৬.২০১৫ দগী হৌদুনা পক্কাগী য়ুমশিংদা তঙাইফদবা পোৎলমশিংগা লোইননা পীবা য়ারবা অর্বান বেনিফিসরীশিংদা হায়বদি লৈবাক অসিগী লাইরবশিংদা পীদুনা লাক্লি।
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু অসি দিমান্দদা য়ুম্ফম ওইবা স্কিম অমনি অমসুং ভারত সরকারনা য়ুম শানবগী পান্দম অমত্তা ফিক্স ওইনা থমদে। রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা থাজিল্লকপা প্রোজেক্ত প্রোপোজেলগী মতুং ইন্না, ২২.০৭.২০২৪ ফাওবদা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ুগী মখাদা য়ুম লাখ ১১৮.৬ সেঙ্কসন তৌখ্রে। সেঙ্কসন তৌরবা য়ুমশিং অসিগী মনুংদা, লাখ ১১৪.৩৩ দি শাবা হৌখ্রে; মসিগী মনুংদা লাখ ৮৫.০৪ না লোইশিন্দুনা খুদোল তমখ্রে। হায়রিবা সেঙ্কসন তৌরবা য়ুমশিং অসিদা কেন্দ্রগী তেংবাং ওইনা লুপা করোর লাখ ২.০০ (চাউরাক্না) য়াওরি, মসিগী মনুংদা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর লাখ ১.৬৪ দি থাদোকখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা কেন্দ্রগী মতেং য়াওবা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ুনা হেক হৌদোকপদগী য়ুমগী কাইথখ্রবা, শাবা হৌখ্রবা, লোইশিনখ্রবগী অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সর ১দা পীরি। হৌখিবা চহি অহুমগী মনুংদা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ঙ্গেএ মখাদা লোইশিনখ্রবা অমসুং লৈনখ্রবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী য়ুমশিংগী মরোলশিং এনেক্সর ২দা পীরি।
হান্না ৩১.০৩.২০২২ ফাওবা লৈরম্বা স্কিম অসি ক্রেদিত লিঙ্কেদ সবসিদী স্কিম (সি.এল.এস.এস.) নত্তনা ৩১.১২.২০২৪ ফাওবা ফন্দিং পেতর্ন হোংদোক্তনা অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন মেথোদোলোজী হোংদোক্তনা লোইশিন্নবা শাংদোকখি।
ঈ পাউ অসি রাজ্যগী হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রী তোখন সাহুনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
এনেক্সর ১
রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা কেন্দ্রগী মতেং য়াওবা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ুনা হেক হৌদোকপদগী য়ুমগী কাইথখ্রবা, শাবা হৌখ্রবা, লোইশিনখ্রবগী অকুপ্পা মরোলশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
য়ুমশিংগী ফিজিকেল প্রোগ্রেস (মশীং)
কেন্দ্রগী তেংবাংগী শেন্থংগী প্রোগ্রেস (লুপা করোরদা)
সেঙ্কসন তৌখিবা
শাখ্রবা
লোইশিনখ্রবা
লৈনখ্রবা
অয়াবা পীখিবা
থাদোকখিবা
১
রাজ্যশিং
অন্ধ্র প্রদেশ
২১,৩৭,০২৮
১৯,৯০,৯৩৭
৯,৭৩,৮৩৭
৮,৭৫,৯১৩
৩২,৫৬৮.২৭
২৩,৮০০.২৬
২
বিহার
৩,১৪,৪৭৭
৩,০৫,৮১১
১,৪৭,৯৭৯
১,৪৭,৯৭৯
৪,৯৫০.৪৫
৩,৩৬৮.০০
৩
ছতিশগর
৩,০২,৬৬৩
২,৮৯,১২৮
২,৩৮,৮৯৪
২,১৬,৬৫৫
৪,৮১০.৯৮
৪,০৮৮.৮১
৪
গোৱা
৩,১৪৬
৩,১৪৬
৩,১৪৫
৩,১৪৫
৭৪.৭৬
৭৫.০৪
৫
গুজরাত
১০,০৫,২০৪
৯,৮৩,৭৭৮
৯,১৮,১৮৫
৮,৭৪,৬৯৯
২১,০৬৪.৩৪
১৯,৮০৫.৭৬
৬
হরিয়ানা
১,১৫,০৩৪
৯৩,১৫৩
৬৮,১১৪
৬৮,১১৪
২,১৭১.৬৪
১,৬৭৩.৫০
৭
হিমাচল প্রদেশ
১২,৭৫৮
১২,৬৬৮
১০,৭০৫
১০,৬৫৩
২১৫.৯৫
২০২.০২
৮
ঝার্খন্দ
২,২৯,১৫৬
২,১৩,৫৩৪
১,৪২,৮১০
১,৩৯,৮৯৩
৩,৬০৩.৩১
২,৯৮৭.৮৭
৯
কর্নাতাকা
৬,৩৮,১২১
৫,৭৩,১৬০
৩,৬৯,৪৪৯
২,৯৭,৬৫৫
১০,৬১৪.৪৩
৭,১৬৮.২৯
১০
কেরলা
১,৬৭,৩২২
১,৪৭,৭২১
১,২৩,৪৫৩
১,২৩,৩৫২
২,৭৮১.১৮
২,২৯৩.৪৫
১১
মধ্য প্রদেশ
৯,৬১,১৪৭
৯,৪৯,২৬৫
৮,০১,০৬৮
৭,৮৯,৮৭৫
১৫,৯৩০.৪৫
১৫,২৮৪.৬৯
১২
মহারাস্ত্রা
১৩,৬৪,৯২৩
১১,১৬,৯৪৯
৮,৫৫,৩৩৯
৭,৮৬,৩৯৯
২৫,৫৪৮.২১
১৯,৩২৩.৩৭
১৩
ওদিশা
২,০৩,৩৮০
১,৮০,৬৪৭
১,৪৭,১৪৮
১,৪৩,৬০৮
৩,১৭৬.৯৮
২,৪৭৯.৭৫
১৪
পঞ্জাব
১,৩২,২৩৫
১,১৬,২৬৪
৮৩,৮৯৪
৮৩,৮৪২
২,৩৪২.৫৪
১,৮২৫.৭৯
১৫
রাজস্থান
৩,১৯,৮৬৩
২,৬৪,৩৫৭
১,৯১,৯৭১
১,৮৪,৯৬৬
৫,৮৯১.৪৬
৪,৬৯৩.৯৭
১৬
তমিল নাদু
৬,৮০,৩৪৭
৬,৬৩,৪৩০
৫,৭০,২৯৪
৫,১৬,২২৫
১১,১৮৫.৩০
১০,১৩৫.৬৭
১৭
তেলঙ্গানা
২,৫০,০৮৪
২,৪৪,২১৯
২,২৪,৬৫৯
১,৬৪,৮৬২
৪,৪৭৫.৬৬
৩,৭১৮.২৭
১৮
উত্তর প্রদেশ
১৭,৭৬,৮২৩
১৭,৩৩,০৫১
১৫,৪৭,১০১
১৫,১৮,৬৬৮
২৭,৯৬২.৬৮
২৬,০৬৫.১৭
১৯
উত্তরাখন্দ
৬৪,৩৯১
৬০,১৬০
৩৪,৫০৪
৩৩,৫৬০
১,১৭৬.৫১
৯৪০.৮৬
২০
নোংচুপ বেঙ্গাল
৬,৬৮,৯৫৩
৬,১২,৯৯৮
৪,০০,২৫৭
৪,০০,১৬১
১০,৭৭৩.৫০
৭,৬৭৫.৯৩
অপুনবা (রাজ্যশিং)
১,১৩,৪৭,০৫৫
১,০৫,৫৪,৩৭৬
৭৮,৫২,৮০৬
৭৩,৮০,২২৪
১,৯১,৩১৮.৫৯
১,৫৭,৬০৬.৫০
২১
অৱাং নোংপোক রাজ্যশিং
অরুনাচল প্রদেশ
৮,৪৯৯
৮,০৭০
৭,৭৫৩
৬,২১৭
১৮২.৩৮
১৬১.১৮
২২
অসম
১,৭৬,৬৪৩
১,৬০,৪৭৩
১,০২,৭১২
১,০২,৭১২
২,৬৭৪.২৬
২,০৬৫.৭৩
২৩
মনিপুর
৫৬,০৩৭
৪৮,৬৫৭
১৪,৬৯৯
১৪,৬৯৯
৮৪১.৩৯
৪৭১.৯১
২৪
মেঘালয়
৪,৭৫৮
৩,৭৯৩
১,৬৩২
১,৬৩২
৭২.৩৫
৪৩.৩১
২৫
মিজোরম
৩৯,৬০৫
৩৯,২১৫
১১,০৬৯
১১,০৬৯
৬০৭.৮
৪৪৭.২২
২৬
নাগালেন্দ
৩১,৮৬০
৩১,৮৪১
২২,৮৫০
২২,৮১৮
৫০৩.৯১
৩৯৩.৪১
২৭
সিক্কিম
৩১৬
৩১৬
২০২
২০২
৬.১৩
৭.০৯
২৮
ত্রিপুরা
৯২,৮৫৪
৮৪,৭৫১
৭৪,০৪৯
৭৪,০৪৯
১,৪৯৪.৩৫
১,২৭৩.৪৭
অপুনবা (N.E. রাজ্যশিং)
৪,১০,৫৭২
৩,৭৭,১১৬
২,৩৪,৯৬৬
২,৩৩,৩৯৮
৬,৩৮২.৫৭
৪,৮৬৩.৩১
২৯
য়ুনিয়ন তেরিতোরী
A&N ইথত
৩৭৬
৩৭৬
৪৭
৪৭
৫.৮৪
২.৯৩
৩০
চন্দিগর
১,২৫৬
১,২৫৬
১,২৫৬
১,২৫৬
২৮.৭৮
২৮.৭৮
৩১
D&NH অমসুং D&D
৯,৯৪৭
৯,৯৪৭
৯,২৩০
৭,৯৯২
২১৪.৪
২০০.২৭
৩২
দিল্লী
২৯,৯৭৬
২৯,৯৭৬
২৯,৯৭৬
২৯,৯৭৬
৬৯২.৫৩
৬৯২.৫৩
৩৩
J&K
৪৭,০৪০
৪২,৮৯৪
২৪,২৪৪
২৪,২৪৪
৭২৪.৯৪
৪৮৩.৪৮
৩৪
লাদাখ
১,৩০৭
১,০১৪
৮৪৩
৮৪৩
৩০.২২
২৪.০৫
৩৫
লক্সদ্বীপ
-
-
-
-
-
-
৩৬
পুদুচেরী
১৫,৯৯৫
১৫,২৭১
৯,৯৯৪
৯,৯৯৪
২৫৪.১২
২২৩.১৯
অপুনবা (UTs)
১,০৫,৮৯৭
১,০০,৭৩৪
৭৫,৫৯০
৭৪,৩৫২
১,৯৫০.৮৪
১,৬৫৫.২৩
অপুনবা
১১৮.৬৪ লাখ
১১৪.৩৩ লাখ*
৮৫.০৪ লাখ*
৮১.৬৭ লাখ*
২.০০
লাখ Cr.
১.৬৪ লাখ Cr.
* মিসনসিগী মনুংদা JnNURMগী শারিবা (৪.০১ লাখ)/ লোইশিনখ্রবা (৩.৪১ লাখ)/ লৈনখ্রবা (৪.৮০ লাখ) য়াওরে।
এনেক্সর ২
হৌখিবা চহি অহুমগী মনুংদা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ঙ্গেএ মখাদা লোইশিনখ্রবা অমসুং লৈনখ্রবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী য়ুমশিংগী মরোলশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা লোইশিনখিবা য়ুমশিং
চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা লৈনখ্রবা য়ুম
শেনবা চহি ২০২১-২২ দা লৈনখ্রবা য়ুমশিং
শেনবা চহি ২০২২-২৩ দা লৈনখ্রবা য়ূমশিং
শেনবা চহি ২০২৩-২৪ দা লৈনখ্রবা য়ুমশিং
হৌখিবা শেনবা চহি অহুমদা লৈনখ্রবা অপুনবা য়ুমশিং
| |
| |
১
রাজ্যশিং
অন্ধ্র প্রদেশ
১৯,৭৪৭
২৯,১১১
৪৭,৭১২
২,৯৫,৩১৬
২,৭৯,১১৫
৬,২২,১৪৩
২
বিহার
২৭,৭১৯
২৭,৭১৯
১৩,০২৬
২২,৬৯২
১১,৪৮৪
৪৭,২০২
৩
ছতিশগর
১৮,৯৭৬
১৮,৮৬০
৯,৮৮৪
৩৭,১৩৭
৩৭,৭৫৫
৮৪,৭৭৬
৪
গোৱা
১
১
৩০৯
৩৩১
-
৬৪০
৫
গুজরাত
১৫,০৪০
২৩,১৬৮
১,৫৯,৪৬৮
১,৮৬,১১২
৩৮,১৪৮
৩,৮৩,৭২৮
৬
হরিয়ানা
৭৭৩
৭৭৩
৭,০৩১
১৩,৫০৮
৩,৭৭৩
২৪,৩১২
৭
হিমাচল প্রদেশ
৫৭৮
৫৭৮
১,৬৮২
২,১৫৫
৯৫১
৪,৭৮৮
৮
ঝার্খন্দ
২,৫৯০
২,৪৬০
১০,৬৮১
১৪,৮৯৪
১৬,১৫৩
৪১,৭২৮
৯
কর্নাতাকা
৩০,৮৭৮
৪,৬৭৪
৩৮,৪৮০
২৮,৪৭২
১৭,১১৯
৮৪,০৭১
১০
কেরলা
২,১৮০
২,২৩৬
৮,০০১
১৪,৭৮৮
৮,১৮৯
৩০,৯৭৮
১১
মধ্য প্রদেশ
৩১,৭১৮
৩৩,২৩০
৬৩,৮১৫
১,৭৬,৬৭৩
১,১০,৪০৮
৩,৫০,৮৯৬
১২
মহারাস্ত্রা
১৫,৫৫০
২৬,৮৯৫
১,৩৬,৬৩২
১,৫৯,৮৭৬
৪৪,৫৩২
৩,৪১,০৪০
১৩
ওদিশা
৪,৩৯২
৪,৩৯২
১০,৩৫০
২৭,৪৮১
১২,৮৪৬
৫০,৬৭৭
১৪
পঞ্জাব
১,৮৩৭
১,৮৩৭
১০,৩২৮
২৩,১৩১
৯,০৯৮
৪২,৫৫৭
১৫
রাজস্থান
৯,৪৪৭
৯,০৬৩
৩২,০৯৪
৩৬,৪৬৫
১২,২৮০
৮০,৮৩৯
১৬
তমিল নাদু
৮,০৮৮
৮,৩৬০
৪১,০৯১
৮১,৪৩৮
৪৩,২৬৯
১,৬৫,৭৯৮
১৭
তেলঙ্গানা
১৭৬
৪০,৯২৯
১১,৫৫৪
১৮,৩২৯
২৪,৬০৬
৫৪,৪৮৯
১৮
উত্তর প্রদেশ
৮৯,৩৭৭
৮৯,৩৭৭
২,৭০,৩০৫
২,০০,২৮৪
১,৮৬,৭০৬
৬,৫৭,২৯৫
১৯
উত্তরাখন্দ
৮৪৯
৮১৭
৫,৪৭৩
৪,৩২৯
৪,৪০২
১৪,২০৪
২০
নোংচুপ বেঙ্গাল
৫,৭৮৬
৫,৭৮৬
২৩,৭০৬
৮১,৬৪৭
৫০,৬৬৩
১,৫৬,০১৬
অপুনবা (রাজ্যশিং) :-
২,৮৫,৭০২
৩,৩০,২৬৬
৯,০১,৬২২
১৪,২৫,০৫৮
৯,১১,৪৯৭
৩২,৩৮,১৭৭
২১
অৱাং নোংপোক রাজ্যশিং
অরুনাচল প্রদেশ
৩২৭
৩২৭
৫৫৬
১,৬৫৭
১,৪৯৮
৩,৭১১
২২
অসম
৩,৪২১
৩,৪২১
১৫,৬৮২
৩৬,৪৮৩
১৯,৫৪৩
৭১,৭০৮
২৩
মনিপুর
৯৯৪
৯৯৪
৪৩০
৫,৬৯০
২,৯৩৪
৯,০৫৪
২৪
মেঘালয়
৩৮৪
৩৮৪
২৬৫
৪৩০
১৪৪
৮৩৯
২৫
মিজোরম
২,৫০১
২,৫০১
১,০২৬
১,৫১৮
১,৯২৭
৪,৪৭১
২৬
নাগালেন্দ
৩,৪৮৬
৩,৪৮৬
২,৬৯২
৬,৪২৭
৭,৩৪৪
১৬,৪৬৩
২৭
সিক্কিম
-
-
৩৭
১৯
-
৫৬
২৮
ত্রিপুরা
২,৪৯৮
২,৪৯৮
২,৮১৪
৭,৩৬৯
৮,৬৯৫
১৮,৮৭৮
Sub- total (N.E. রাজ্যশিং) :-
১৩,৬১১
১৩,৬১১
২৩,৫০২
৫৯,৫৯৩
৪২,০৮৫
১,২৫,১৮০
২৯
য়ুনিয়ন তেরিতোরী
A&N ইথত
-
-
১
৩
-
৪
৩০
চন্দিগর
-
-
১৪১
১২৮
-
২৬৯
৩১
DNH & DD
৫০
৫০
১,১৯৩
১,৪৬৩
১০১
২,৭৫৭
৩২
দিল্লী
-
-
১,৮০৭
২,৬৬৯
-
৪,৪৭৬
৩৩
J&K
২,৪৭৮
২,৪৭৮
৩,৮২৮
৬,৬২২
৩,৬২৬
১৪,০৭৬
৩৪
লাদাখ
৫৫
৫৫
১৩২
১০৬
১৩৯
৩৭৭
৩৫
লক্সদ্বীপ
-
-
-
-
-
-
৩৬
পুদুচেরী
৫৪৯
৫৪৯
১,০৭৩
২,০৩২
১,২৭০
৪,৩৭৫
অপুনবা (UT) :-
৩,১৩২
৩,১৩২
৮,১৭৫
১৩,০২৩
৫,১৩৬
২৬,৩৩৪
অপুনবা :-
৩,০২,৪৪৫
৩,৪৭,০০৯*
৯,৩৩,২৯৯
১৪,৯৭,৬৭৪
৯,৫৮,৭১৮
৩৩,৮৯,৬৯১
* মমাংগী চহিদা লোইশিন্দুনা লৈনখ্রবা য়ুমশিং য়াওনা

Ministry of Housing & Urban Affairs
HOUSES COSTRUCTED AND ALLOTTED FOR THE POOR IN URBAN AREAS
01 AUG 2024 1:18PM by PIB Delhi
‘Land’ and ‘Colonization’ are State subjects. Therefore, schemes related to housing for their citizens are implemented by States/Union Territories (UTs). However, Ministry of Housing and Urban Affairs supplements the efforts of States/UTs by providing Central assistance under Pradhan Mantri Awas Yojana- Urban (PMAY-U) since 25.06.2015 to provide pucca houses with basic civic amenities to all eligible urban beneficiaries including poor people across the country.
PMAY-U is a demand driven scheme and Government of India has not fixed any target for construction of houses. Based on the project proposals submitted by States/ UTs, as on 22.07.2024, 118.64 lakh houses have been sanctioned under PMAY-U. Of the sanctioned houses, 114.33 lakh have been grounded for construction; of which 85.04 lakh have been completed/delivered to beneficiaries. The sanctioned houses involve Central assistance of ₹ 2.00 lakh crore (approx.) against which, ₹ 1.64 lakh crore has been released so far. State/UT-wise details of houses sanctioned, grounded, completed and occupied along with Central assistance sanctioned and released since inception of PMAY-U are at Annexure-I. State/ UT wise details of houses completed and occupied during current financial year along with houses occupied during each of the last three years under PMAY-U are at Annexure-II.
The scheme period, which was earlier upto 31.03.2022, has been extended upto 31.12.2024, except for Credit Linked Subsidy Scheme (CLSS) vertical of the scheme, to complete all the houses sanctioned without changing the funding pattern and implementation methodology.
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Tokhan Sahu, in a written reply in the Lok Sabha today.
*****
Annexure I
State-wise details of houses sanctioned, grounded, completed and occupied along with Central Assistance approved and released since its inception under of PMAY-U
S. No.
Name of the
State/UT
Physical Progress of Houses (Nos.)
Financial Progress in respect of Central Assistance (₹ in crore)
Sanctioned
Grounded
Completed
Occupied
Approved
Released
1
States
Andhra Pradesh
21,37,028
19,90,937
9,73,837
8,75,913
32,568.27
23,800.26
2
Bihar
3,14,477
3,05,811
1,47,979
1,47,979
4,950.45
3,368.00
3
Chhattisgarh
3,02,663
2,89,128
2,38,894
2,16,655
4,810.98
4,088.81
4
Goa
3,146
3,146
3,145
3,145
74.76
75.04
5
Gujarat
10,05,204
9,83,778
9,18,185
8,74,699
21,064.34
19,805.76
6
Haryana
1,15,034
93,153
68,114
68,114
2,171.64
1,673.50
7
Himachal Pradesh
12,758
12,668
10,705
10,653
215.95
202.02
8
Jharkhand
2,29,156
2,13,534
1,42,810
1,39,893
3,603.31
2,987.87
9
Karnataka
6,38,121
5,73,160
3,69,449
2,97,655
10,614.43
7,168.29
10
Kerala
1,67,322
1,47,721
1,23,453
1,23,352
2,781.18
2,293.45
11
Madhya Pradesh
9,61,147
9,49,265
8,01,068
7,89,875
15,930.45
15,284.69
12
Maharashtra
13,64,923
11,16,949
8,55,339
7,86,399
25,548.21
19,323.37
13
Odisha
2,03,380
1,80,647
1,47,148
1,43,608
3,176.98
2,479.75
14
Punjab
1,32,235
1,16,264
83,894
83,842
2,342.54
1,825.79
15
Rajasthan
3,19,863
2,64,357
1,91,971
1,84,966
5,891.46
4,693.97
16
Tamil Nadu
6,80,347
6,63,430
5,70,294
5,16,225
11,185.30
10,135.67
17
Telangana
2,50,084
2,44,219
2,24,659
1,64,862
4,475.66
3,718.27
18
Uttar Pradesh
17,76,823
17,33,051
15,47,101
15,18,668
27,962.68
26,065.17
19
Uttarakhand
64,391
60,160
34,504
33,560
1,176.51
940.86
20
West Bengal
6,68,953
6,12,998
4,00,257
4,00,161
10,773.50
7,675.93
Sub-total (States)
1,13,47,055
1,05,54,376
78,52,806
73,80,224
1,91,318.59
1,57,606.50
21
North East States
Arunachal Pradesh
8,499
8,070
7,753
6,217
182.38
161.18
22
Assam
1,76,643
1,60,473
1,02,712
1,02,712
2,674.26
2,065.73
23
Manipur
56,037
48,657
14,699
14,699
841.39
471.91
24
Meghalaya
4,758
3,793
1,632
1,632
72.35
43.31
25
Mizoram
39,605
39,215
11,069
11,069
607.8
447.22
26
Nagaland
31,860
31,841
22,850
22,818
503.91
393.41
27
Sikkim
316
316
202
202
6.13
7.09
28
Tripura
92,854
84,751
74,049
74,049
1,494.35
1,273.47
Sub-total (N.E. States)
4,10,572
3,77,116
2,34,966
2,33,398
6,382.57
4,863.31
29
Union Territories
A&N Islands
376
376
47
47
5.84
2.93
30
Chandigarh
1,256
1,256
1,256
1,256
28.78
28.78
31
D&NH and D&D
9,947
9,947
9,230
7,992
214.4
200.27
32
Delhi
29,976
29,976
29,976
29,976
692.53
692.53
33
J&K
47,040
42,894
24,244
24,244
724.94
483.48
34
Ladakh
1,307
1,014
843
843
30.22
24.05
35
Lakshadweep
-
-
-
-
-
-
36
Puducherry
15,995
15,271
9,994
9,994
254.12
223.19
Sub-total (UTs)
1,05,897
1,00,734
75,590
74,352
1,950.84
1,655.23
Grand Total
118.64 Lakh
114.33 Lakh*
85.04 Lakh*
81.67 lakh*
2.00
Lakh Cr.
1.64 Lakh Cr.
* Includes grounded (4.01 lakh)/ completed (3.41 lakh)/ occupied (4.80 lakh) houses of JnNURM during mission period.
Annexure II
State/UT-wise details of houses completed and occupied during current financial year along with houses occupied during each of the last three years under PMAY-U
Sr. No.
Name of the State/ UT
Houses Completed
in Current Financial Year
Houses Occupied
in Current Financial Year*
Houses Occupied
in FY 2021-22
Houses Occupied
in FY 2022-23
Houses Occupied
in FY 2023-24
Total houses Occupied
during last three Financial Years
1
States
Andhra Pradesh
19,747
29,111
47,712
2,95,316
2,79,115
6,22,143
2
Bihar
27,719
27,719
13,026
22,692
11,484
47,202
3
Chhattisgarh
18,976
18,860
9,884
37,137
37,755
84,776
4
Goa
1
1
309
331
-
640
5
Gujarat
15,040
23,168
1,59,468
1,86,112
38,148
3,83,728
6
Haryana
773
773
7,031
13,508
3,773
24,312
7
Himachal Pradesh
578
578
1,682
2,155
951
4,788
8
Jharkhand
2,590
2,460
10,681
14,894
16,153
41,728
9
Karnataka
30,878
4,674
38,480
28,472
17,119
84,071
10
Kerala
2,180
2,236
8,001
14,788
8,189
30,978
11
Madhya Pradesh
31,718
33,230
63,815
1,76,673
1,10,408
3,50,896
12
Maharashtra
15,550
26,895
1,36,632
1,59,876
44,532
3,41,040
13
Odisha
4,392
4,392
10,350
27,481
12,846
50,677
14
Punjab
1,837
1,837
10,328
23,131
9,098
42,557
15
Rajasthan
9,447
9,063
32,094
36,465
12,280
80,839
16
Tamil Nadu
8,088
8,360
41,091
81,438
43,269
1,65,798
17
Telangana
176
40,929
11,554
18,329
24,606
54,489
18
Uttar Pradesh
89,377
89,377
2,70,305
2,00,284
1,86,706
6,57,295
19
Uttarakhand
849
817
5,473
4,329
4,402
14,204
20
West Bengal
5,786
5,786
23,706
81,647
50,663
1,56,016
Sub- total (States) :-
2,85,702
3,30,266
9,01,622
14,25,058
9,11,497
32,38,177
21
North East States
Arunachal Pradesh
327
327
556
1,657
1,498
3,711
22
Assam
3,421
3,421
15,682
36,483
19,543
71,708
23
Manipur
994
994
430
5,690
2,934
9,054
24
Meghalaya
384
384
265
430
144
839
25
Mizoram
2,501
2,501
1,026
1,518
1,927
4,471
26
Nagaland
3,486
3,486
2,692
6,427
7,344
16,463
27
Sikkim
-
-
37
19
-
56
28
Tripura
2,498
2,498
2,814
7,369
8,695
18,878
Sub- total (N.E. States) :-
13,611
13,611
23,502
59,593
42,085
1,25,180
29
Union Territories
A&N Island
-
-
1
3
-
4
30
Chandigarh
-
-
141
128
-
269
31
DNH & DD
50
50
1,193
1,463
101
2,757
32
Delhi
-
-
1,807
2,669
-
4,476
33
J&K
2,478
2,478
3,828
6,622
3,626
14,076
34
Ladakh
55
55
132
106
139
377
35
Lakshadweep
-
-
-
-
-
-
36
Puducherry
549
549
1,073
2,032
1,270
4,375
Sub- total (UT) :-
3,132
3,132
8,175
13,023
5,136
26,334
Grand Total :-
3,02,445
3,47,009*
9,33,299
14,97,674
9,58,718
33,89,691
* Includes houses occupied which were completed in preceding years.