য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
অনলোফুল এক্তিবিতিস(প্রিভেন্সন)এক্তকী মখাদা কেসশিং রেজিস্তার তৌরে
31 JUL 2024 4:38PM by PIB Imphal
নেসনেল ক্রাইম রেকোর্দস ব্যুরো(এন সি আর বি)না ক্রাইমগী দেতা খোমজিল্লে অমসুং মসিগী চহিগী চেফোঙ ‘ক্রাইম ইন ইন্দিয়া’ দা ফোঙলে। খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্ত 2022 দা ফোঙখি। রিপোর্তশিংগী মতুংইন্না, অনলোফুল এক্তিবিতিস(প্রিভেন্সন)এক্ত, ১৯৬৭গী মখাদা 2020, 2021 অমসুং 2022 দা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা রেজিস্তার তৌখিবা কেসশিংগী অকুপ্পা মরোল এন্নেক্সরদা পীরে:
অনলোফুল এক্তিবিতিস(প্রিভেন্সন)এক্ত, ১৯৬৭গী মখাদা দিতেন্সন সেন্তরশিং লিংখৎপগী ৱাফম লৈতে।
এন্নেক্সর
(31.07.2024 দা রাজ্য সভা অন-স্তার ক্বেসন নম্বর 1025গী পার্ত(এ)গী শরুক অমা পাউখুম পীখিবনি)
অনলোফুল এক্তিবিতিস(প্রিভেন্সন)এক্ত, ১৯৬৭গী মখাদা 2020, 2021 অমসুং 2022 দা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা রেজিস্তার তৌখিবা কেসশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
2020
2021
2022
1
অন্ধ্র প্রদেস
1
0
13
2
অরুনাচল প্রদেস
3
7
15
3
অসাম
76
95
133
4
বিহার
30
26
28
5
ছতিসগর
3
0
3
6
গৱা
0
0
1
7
গুজরাত
0
0
0
8
হরিয়ানা
2
2
11
9
হিমাচল প্রদেস
0
0
0
10
ঝারখন্দ
86
86
71
11
কর্নাতকা
1
0
4
12
কেরলা
18
18
23
13
মধ্য প্রদেস
4
5
2
14
মহারাস্ত্রা
1
0
4
15
মনিপুর
169
157
167
16
মেঘালয়
10
7
4
17
মিজোরম
0
0
0
18
নাগালেন্দ
2
0
3
19
ওরিসা
0
5
0
20
পঞ্জাব
19
14
25
21
রাজস্থান
0
0
0
22
সিক্কিম
0
0
0
23
তামিলনাদু
3
0
4
24
তেলঙ্গানা
0
0
0
25
ত্রিপুরা
2
9
5
26
উত্তর প্রদেস
72
83
101
27
উত্তরখন্দ
0
0
2
28
নোংচুপ বেঙ্গল
1
6
2
29
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
0
0
0
30
চান্দিগর
0
0
1
31
দাদ্রা নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
0
0
0
32
দিল্লি
6
5
12
33
জম্মু অমসুং কাস্মির
287
289
371
34
লাদাখ
0
0
0
35
লাক্ষদ্বিপ
0
0
0
36
পুদুচেরি
0
0
0
ভারত পুম্নমক্কী অপুনবা
796
814
1005
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যনন্দ রাইনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Home Affairs
CASES REGISTERED UNDER UAPA
31 JUL 2024 4:38PM by PIB Delhi
The National Crime Records Bureau (NCRB) compiles the data on crime and publishes the same in its annual publication ‘Crime in India’. The latest published report is of the year 2022. As per the reports, the details of State/ Union Territory wise cases registered in the country under the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967 (UAPA) for the years 2020, 2021 and 2022 are at Annexure.
Under the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967 (UAPA), there is no provision for establishment of detention centres.
Annexure
(Referred to in reply to part (a) of the RS USQ No. 1025 for 31.07.2024)
State/Union Territory-wise Cases Registered under The Unlawful Activities (Prevention) Act for the years 2020, 2021 and 2022
SL
State/UT
2020
2021
2022
1
Andhra Pradesh
1
0
13
2
Arunachal Pradesh
3
7
15
3
Assam
76
95
133
4
Bihar
30
26
28
5
Chhattisgarh
3
0
3
6
Goa
0
0
1
7
Gujarat
0
0
0
8
Haryana
2
2
11
9
Himachal Pradesh
0
0
0
10
Jharkhand
86
86
71
11
Karnataka
1
0
4
12
Kerala
18
18
23
13
Madhya Pradesh
4
5
2
14
Maharashtra
1
0
4
15
Manipur
169
157
167
16
Meghalaya
10
7
4
17
Mizoram
0
0
0
18
Nagaland
2
0
3
19
Odisha
0
5
0
20
Punjab
19
14
25
21
Rajasthan
0
0
0
22
Sikkim
0
0
0
23
Tamil Nadu
3
0
4
24
Telangana
0
0
0
25
Tripura
2
9
5
26
Uttar Pradesh
72
83
101
27
Uttarakhand
0
0
2
28
West Bengal
1
6
2
29
A&N Islands
0
0
0
30
Chandigarh
0
0
1
31
D&N Haveli and Daman & Diu
0
0
0
32
Delhi
6
5
12
33
Jammu & Kashmir
287
289
371
34
Ladakh
0
0
0
35
Lakshadweep
0
0
0
36
Puducherry
0
0
0
TOTAL (ALL INDIA)
796
814
1005
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai
in a written reply to a question in the Rajya Sabha.