লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.পি.এফ স্কিম (2023-24) গী মখাদা অনৌবা সবস্ক্রাইবরশিং
29 JUL 2024 7:03PM by PIB Imphal
ই.পি.এস 95 অসি দিফাইন্দ কন্ত্রিব্যুসন দিফাইন্দ বেনিফিদ স্কিম অমনি। ই.পি.এস 1995 (ই পি এস-1995) গী মখাদা শিন্মীশিংগী থাগী পেন্সনগা কোস্ত ওফ লিভিং ইন্দেক্সগা শম্ননবা তকশিনবদগী 2018 দা কেন্দ্র সরকারনা শেম্বা অৱাংবা থাক্কী মোনিতরিং কম্মিতিনা মপুংফানা য়েংশিল্লে অমসুং ই.পি.এস 1995 হন্না য়েংশিল্লে অমসুং মসি ই.পি.এস 1995 গুম্বা কান্নবা ফন্দেদ স্কিম অমা ওইদ্রে। মরম অদুনা, কান্নবশিং অসি ইনফ্লেসনগা শম্নদুনা ওপন ইন্দেদ অমা ওইহনবা ঙমদ্রে।
শেনবা চহি 2023-24 গী ওইনা 15.05.2024 ফাওবদা লৈবাক শীনবা থুংনা ই.পি.এফ স্কিমগী মখাদা অনৌবা সবস্ক্রাইবর 1,09,93,119 লৈরে।
শেনবা চহি 2023-24 গী ওইনা 15.05.2024 ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিংগী অনৌবা ই.পি.এফ সবস্ক্রাইবরশিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি।
শেনবা চহি 2023-24 গী তারিখ 15.05.2024 ফাওবদা লৈখিবা দেতা
রাজ্য/য়ু.তি
অনৌবা ই.পি.এফ সবস্ক্রাইবর মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
2,193
অন্ধ্র প্রদেস
252,688
অরুনাচল প্রদেস
2,645
অসাম
69,519
বিহার
124,575
চান্দিগর
112,906
ছতিসগর
110,816
দিল্লি
776,891
গৱা
49,951
গুজরাত
881,243
হরিয়ানা
744,828
হিমাচল প্রদেস
82,402
জম্মু অমসুং কাস্মির
36,718
ঝারখন্দ
103,266
কর্নাতকা
1,195,998
কেরলা
196,876
লাদাখ
576
মধ্য প্রদেস
272,828
মহারাস্ত্রা
2,116,863
মনিপুর
1,956
মেঘালয়
5,407
মিজোরম
690
নাগালেন্দ
1,602
ওরিসা
171,312
পঞ্জাব
139,238
রাজস্থান
383,731
সিক্কিম
1,191,562
তামিলনাদু
707,854
ত্রিপুরা
4,165
উত্তর প্রদেস
629,541
উত্তরখন্দ
154,129
নোংচুপ বেঙ্গল
468,150
অপুনবা
10,993,119
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি সোভা কারন্দলাজেনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Labour & Employment
New Subscribers under EPF Scheme (2023-24)
29 JUL 2024 7:03PM by PIB Delhi
EPS 95 is a Defined Contribution Defined benefit Scheme. Demand to link monthly pension of workers under Employees’ Pension Scheme, 1995 (EPS-1995) with cost of living index was considered by the High Empowered Monitoring Committee constituted by the Central Government in the year 2018 for complete evaluation and review of EPS-1995 and it was not found feasible for a funded scheme like EPS-1995. Therefore, the value of benefits cannot be left open ended by linking with inflation, which is variable.
The total number of new subscribers under EPF Scheme across the country was 1,09,93,119 as on 15.05.2024 for Financial Year 2023-24.
Details of State-wise New EPF Subscribers as on 15.05.2024 for Financial Year 2023-24 are given below.
Data as on 15.05.2024 for Financial Year 2023-24
State/UT
Number of New EPF Subscribers
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
2,193
ANDHRA PRADESH
252,688
ARUNACHAL PRADESH
2,645
ASSAM
69,519
BIHAR
124,575
CHANDIGARH
112,906
CHATTISGARH
110,816
DELHI
776,891
GOA
49,951
GUJARAT
881,243
HARYANA
744,828
HIMACHAL PRADESH
82,402
JAMMU AND KASHMIR
36,718
JHARKHAND
103,266
KARNATAKA
1,195,998
KERALA
196,876
LADAKH
576
MADHYA PRADESH
272,828
MAHARASHTRA
2,116,863
MANIPUR
1,956
MEGHALAYA
5,407
MIZORAM
690
NAGALAND
1,602
ORISSA
171,312
PUNJAB
139,238
RAJASTHAN
383,731
TAMIL NADU
1,191,562
TELANGANA
707,854
TRIPURA
4,165
UTTAR PRADESH
629,541
UTTARAKHAND
154,129
WEST BENGAL
468,150
Grand Total
10,993,119
This information was given by Union Minister of State for Labour & Employment, Smt. Shobha Karandlaje in a written reply in Lok Sabha today.