Ministry of Road Transport & Highways
NATIONAL ELECTRIC BUS PROGRAMME
25 JUL 2024 12:21PM by PIB Delhi
NITI Aayog vide letter dated 13.05.2022 has requested Convergence Energy Services Limited (CESL) to perform the role of a program manager for demand aggregation of 50,000 E-buses.
State-wise details of electric buses as on 19th July, 2024 are provided in the Annexure.
No fund has been allocated as financial assistance to Tamil Nadu State Transport Corporation in the last five years.
Annexure
State Name
No. of Electric Buses as on 19.07.2024
Pure Electric Buses
Strong Hybrid Electric Buses
Andaman & Nicobar Islands
40
-
Andhra Pradesh
131
17
Assam
215
-
Bihar
27
3
Chandigarh
81
-
Chhattisgarh
4
29
Delhi
2011
-
Goa
124
-
Gujarat
894
1
Haryana
28
3
Himachal Pradesh
123
-
Jammu and Kashmir
244
-
Jharkhand
7
8
Karnataka
1195
84
Kerala
191
-
Ladakh
19
-
Madhya Pradesh
115
6
Maharashtra
2111
3
Manipur
1
-
Mizoram
1
-
Odisha
161
13
Puducherry
22
-
Punjab
17
-
Rajasthan
24
-
Tamil Nadu
153
-
UT of DNH and DD
25
-
Uttarakhand
35
1
Uttar Pradesh
758
3
West Bengal
181
34
In the above mentioned data the class of vehicles includes Buses, Omni Buses and Educational Institution Buses.
The details given are for digitized vehicle records as per centralized Vahan 4. Data for Telangana and Lakshadweep has not been provided as they are not in centralized Vahan 4.
This information was given by the Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Lok Sabha today.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নেসনেল ইলেক্ত্রিক বস প্রোগ্রাম
25 JUL 2024 12:21PM by PIB Imphal
ই-বস 50,000 দরকার ওইরবা অসি ফংহন্নবা প্রোগ্রাম মেনেজর অমগী থৌদাং লৌনবা তারিখ 13.05.2022 দা পীখিবা নিতি অয়োগকী চেরোল অমনা কনভরজেন্স ইনর্জি সর্বিসেস লিমিতেদতা হায়জখ্রে।
জুলাই 19, 2024 ফাওবদা রাজ্যশিংদা পীখিবা ইলেক্ত্রিক বসশিংগী রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সরদা পীরি।
হৌখিবা চহি ৫ দা তামিল নাদু স্তেৎ ত্রান্সপোর্ত কোওপরেসনগী শেন্থং অমতা পীখিদ্রি।
এন্নেক্সর
রাজ্যগী মমিং
19.07.2024 ফাওবদা লৈখিবা ইলেক্ত্রিক বস মশিং
অশেংবা ইলেক্ত্রিক বসশিং
হায়ব্রিদ ইলেক্ত্রিক বসশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
40
-
অন্ধ্র প্রদেস
131
17
অরুনাচল প্রদেস
215
-
বিহার
27
3
চান্দিগর
81
-
ছতিসগর
4
29
দিল্লি
2011
-
গৱা
124
-
গুজরাত
894
1
হরিয়ানা
28
3
হিমাচল প্রদেস
123
-
জম্মু অমসুং কাস্মির
244
-
ঝারখন্দ
7
8
কর্নাতকা
1195
84
কেরলা
191
-
লাদাখ
19
-
মধ্য প্রদেস
115
6
মহারাস্ত্রা
2111
3
মনিপুর
1
-
মিজোরম
1
-
ওরিসা
161
13
পুদুচেরি
22
-
পঞ্জাব
17
-
রাজস্থান
24
-
তামিলনাদু
153
-
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
25
-
উত্তরখন্দ
35
1
উত্তর প্রদেস
758
3
নোংচুপ বেঙ্গল
181
34
মথক্তা পল্লিবা দেতা অসিদা য়াওরিবা গারি মখলশিং অসিদা বসশিং, ওমনি বসশিং অমসুং স্কুলশিংগী বসশিং য়াওরে।
পীরিবা অকুপ্পা মরোলশিং অসি বাহান 4 গী দিজিতেল ওইরবা গারিশিংগী রেকোর্দশিংদগীনি। তেলঙ্গানা অমসুং লাক্ষদ্বিপগী ওইনা বাহান 4 গী দিজিতেল ওইরবা গারিশিং লৈত্রি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখিবনি।