রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেকশিং লোইশিনবা
24 JUL 2024 1:56PM by PIB Imphal
এপ্রিল 1,2014 দগী হৌখিবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেকশিংগী মরক্তা, মখোয়গী অপীবা লোইশিনবগী মতমদগী চোন্থনা হৌজিক প্রোজেক 697 থবক তৌরি। রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সরদা পীরে।
নেসনেল হায়ৱে প্রোজেকশিং থেংথবগী মরমশিংগী মনুংদা লম লৌশিনবা/ অয়াবা পীবা/ য়ুম হোংদোকপা, তকথোকপা মতমদা খুদোংচাদবশিং থেংনবা, লো অমসুং ওর্দর, কন্ত্রেক্তরশিংগী শেন-থুমগী ফিবম ফত্তবা, কন্ত্রেক্তরশিংনা থবক ফজনা পাংথোক্তবা অমসুং কোবিদ-19 লাইচৎ, নোং চুবা, ঈশিং ইচাউ, লৈবাক নিংখায়বা অসিনচিংবা য়াওরি।
মতম চোন্থরিবা প্রোজেকশিং অসিগী অহেনবা শেনফম চাদিং তৌবা লৈতে। করিগুম্বা থেংলিবা অসি কন্ত্রেক্তরশিংগী মাইকৈদগী ওইদ্রবদি, মমল হেনগৎলকপা অসি কন্ত্রেক্কী মতুংইন্না পীগনি, মসিদা অহেনবা শেনফম তিংবগী ৱাফম লৈতে। থেংবা অসি কন্ত্রেক্তরগী মাইকৈদগী ওইরবদি, মতম থেংথনা থবক শুবগী অহেনবা শেনফম পীরোই।
2014 দগী হৌনা, মখোয়না পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং লোইশিন্নবা এন.ঐচ.এ.আইদা লুপা করোর লাখ 3.77 লোন ওইনা ফংহনখ্রে।
এন্নেক্সর
প্রোজেক লোইশিন্নবা তোঙান-তোঙানবা ফিবমদা লৈতনা মখোয়গী লোইশিনফম থোকপা মতমদগী চোন্থনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা লৈরিবা প্রোজেকশিংগী অকুপ্পা মরোল পীরি
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
প্রোজেক মশিং
1.
অন্ধ্র প্রদেস
36
2.
অরুনাচল প্রদেস
15
3.
অসাম
18
4.
বিহার
32
5.
ছতিসগর
24
6.
দিল্লি
3
7.
গৱা
31
8.
গুজরাত
18
9.
হিমাচল প্রদেস
21
10.
ঝারখন্দ
13
11.
কর্নাতকা
40
12.
কেরলা
11
13.
মধ্য প্রদেস
15
14.
মহারাস্ত্রা
98
15.
মনিপুর
28
16.
মেঘালয়
10
17.
মিজোরম
13
18.
নাগালেন্দ
12
19.
ওরিসা
27
20.
পঞ্জাব
15
21.
রাজস্থান
19
22.
সিক্কিম
13
23.
তামিলনাদু
29
24.
তেলঙ্গানা
24
25.
ত্রিপুরা
6
26.
উত্তর প্রদেস
31
27.
উত্তরখন্দ
31
28.
নোংচুপ বেঙ্গল
23
29.
য়ু.তিশিং
41
অপুনবা
697
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Road Transport & Highways
COMPLETION OF NATIONAL HIGHWAYS PROJECTS
24 JUL 2024 1:56PM by PIB Delhi
From amongst all the National Highway projects started since 1st April 2014, there are 697 ongoing projects that have spilled beyond their original completion schedule, without attaining any of the various stages of project completion. The State/Union Territory-wise details are annexed.
The primary reasons for delay in NH projects are issues / bottlenecks relating to land acquisition, statutory clearances / permissions, utility shifting, encroachment removal, law & order, financial crunch of Concessionaire / Contractor, poor performance of Contractor/ Concessionaire, and Force Majeure events like Covid-19 pandemic, heavy rainfall, floods, cyclone, landslides/avalanches etc.
Additional financial implication is not incurred in all delayed projects. If delay is not attributable to the Contractor, price escalation is paid as per contract conditions, which may or may not result in additional cost, depending upon final value of price escalation determined on actual completion of project and final settlement of bills. If delay is attributable to the Contractor, damages are imposed and there is no additional cost due to delay.
Since 2014, NHAI has availed loan and other borrowings totalling about ₹ 3.77 lakh crore for completion of projects / scheme entrusted with them.
ANNEXURE
State/UT wise details of projects spilled beyond their original completion schedule without attaining any of the various stages of project completion
Sl. No.
State/ UT
Number of projects
1.
Andhra Pradesh
36
2.
Arunachal Pradesh
15
3.
Assam
18
4.
Bihar
32
5.
Chhattisgarh
24
6.
Goa
3
7.
Gujarat
31
8.
Haryana
18
9.
Himachal Pradesh
21
10.
Jharkhand
13
11.
Karnataka
40
12.
Kerala
11
13.
Madhya Pradesh
15
14.
Maharashtra
98
15.
Manipur
28
16.
Meghalaya
10
17.
Mizoram
13
18.
Nagaland
12
19.
Odisha
27
20.
Punjab
15
21.
Rajasthan
19
22.
Sikkim
13
23.
Tamil Nadu
29
24.
Telangana
24
25.
Tripura
6
26.
Uttar Pradesh
31
27.
Uttarakhand
31
28.
West Bengal
23
29.
Union Territories (UT’s)
41
Total
697
This information was given by the Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Rajya Sabha today.