মাইন্স মন্ত্রালয়
কোয়লা অমসুং মাইনগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা হাইদ্রবাদতা মিনরেল এক্সপ্লোরেসন হেক্কাথোন অমসুং নেস্নেল দি.এম.এফ. পোর্তেল হৌদোকখ্রে
ইং 2047 ফাওবদা ভারতপু ‘বিকশিৎ ভারত’ ওইহনবদা মিনরেলনা মরু ওইবা থৌদাং য়াগনিঃ কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দী
20 JUL 2024 4:47PM by PIB Imphal
কোয়লা অমসুং মাইনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন সিংহ রেদ্দীনা ঙসি হাইদ্রবাদতা ইন্নোভেতিব মিনরেল হন্ত তেক্নিক্তা মিৎয়েং থম্বা মিনরেল এক্সপ্লোরেসন হেক্কাথোন হৌদোকখ্রে। থৌরম অসিদা বিহারগী উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিজয় কুমার সিনহানা শরুক য়াখি। মাইন মন্ত্রালয়গী দিগ্নতরী, রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা সরকারগী লুপ অমদি ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎ কয়াশু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
অনৌবা মিনরেল তার্গেত, মরু ওইনা, দীপ সীতেদ/কন্সিল্দ ওর বোদী মশক খঙদোকপদা শিজিন্নবা বেজলাইন দেতা, হান্নদগী লৈরবা এক্সপ্লোরেসন দেতানচিংবা মিনরেল এক্সপ্লোরেসন দেতা সেত কয়া পুনশিনবা, জিওফিজিকেল দেতাগীদমক্তা আর্তিফিসিএল ইন্তেল্লিজেন্স (এ.আই.) অমসুং মছিন লর্নিং (এম.এল.)গুম্বা হৌগৎলক্লিবা তেক্নোলোজী কয়া শিজিন্নবা খুমাং চাউশিলহন্নবা হেক্কাথোং অসিনা পান্দম থম্লি/
কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা থৌরম মনুংদা “গ্লিম্প ওফ জিওলোজী এন্দ মিনরেল রিসোর্স, তেলঙ্গানা” অমসুং “মিনরেল ইন তেলঙ্গানা – স্পোতলাইত”কী মতাংগী চেফোঙ ফোঙখি। চেফোঙশিং অসিনা তেলঙ্গানা রাজ্যগী জিওলোজিকেল সেত-অপকা লোয়ননা রাজ্য অসিনা হীরম অসিদা লৈবা মতিকশিংদা মিৎয়েং চঙলি।
মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা ক্রিতিকেল অমসুং স্ত্রেতজিক মিনরেল ব্লোক্কী ই-ওক্সনগী অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা ত্রাঞ্চকী খনগৎলবা বিদ্দর 08কী মফমদা সর্তিফিকেত খুৎশিন্নখি। ত্রাঞ্চ অনি অমসুং অহুমগী মখাদা মায় পাক্না ওক্সন তৌখ্রবা ব্লোকশিং মখাদা পীরিঃ
ফেব্রুৱারী 29, 2024গী এন.আই.তি.দা পাংথোকখিবা ত্রাঞ্চ II
মথং মনাও
ব্লোক মমিং
রাজ্য
জিলা
এম.এল./
সি.এল.
খনগৎলবা বিদ্দর
1.
গোলিঘাত গ্রাফাইত অমসুং ভেনাদিয়ম ব্লোক
মধ্য প্রদেশ
বেতুল
এম.এল.
শান্তি জি.দি. ইস্পাত এমদ পাৱর লিমিতেদ
2.
গোলার্হাত্তী – মল্লেনাহালি নিক্কেল ক্রোমিয়ম অমসুং পি.জি.ই. ব্লোক
কর্নাতকা
হসন
সি.এল.
বেদন্তা লিমিতেদ
3.
বহেরা – গোরিয়ারা গ্রাফাইত অমসুং বেজমেতল ব্লোক
মধ্য প্রদেশ
সিদ্ধি
সি.এল.
ভিনমির রিসোর্স প্রাইভেত লিমিতেদ
4.
খতালী – ছোতী গ্রাফাইত ব্লোক
মধ্য প্রদেশ
অলিরাজপুর
সি.এল.
কোল ইন্দিয়া লিমিতেদ
মার্চ 14, 2024গী এন.আই.তি.দা পাংথোকখিবা ত্রাঞ্চ III
মথং মনাও
ব্লোক মমিং
রাজ্য
জিলা
এম.এল./
সি.এল.
খনগৎলবা বিদ্দর
1.
পিপ্রাদি- ভুর্বা গ্লাউকোনাইত ব্লোক
বিহার
রোহতাস
সি.এল.
রুংতা সন্স প্রাইভেত লিমিতেদ
2.
কুর্ছা – গ্লাউকোনাইত ব্লোক
উত্তর প্রদেশ
সোনভদ্রা
সি.এল.
শোভা মিনরেল
3.
চুতিয়া – নাউহত্তা গ্লাউকোনাইত ব্লোক
বিহার
রোহতাস
সি.এল.
রুংতা সন্স প্রাইভেত লিমিতেদ
4.
গেঞ্জানা নিক্কেল, ক্রোমিয়ম অমসুং পি.জি.ই. ব্লোক
বিহার
গায়া
সি.এল.
বেদন্তা লিমিতেদ
শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা থৌরম মনুংদা নেস্নেল দিস্ত্রিক্ত মিনরেল ফাউন্দেসন (দি.এম.এফ.) পোর্তেলশু লোঞ্চ তৌখি। পোর্তেল অসিদি লৈবাক শিনবা থুংবগী দিস্ত্রিক্ত মিনরেল ফাউন্দেসনগী ই-পাউ খোম্নবা সেন্ত্রেলাইজ প্লেতফোর্ম অমনি। পোর্তেল অসি হৌদোকপগী পান্দমদি দি.এম.এফ. দেতা ফংহনবা অমসুং মসিগী মখাদা পাংথোকপা চাউখৎ থৌরাং অমসুং শেলগী চাদিং খঙবদা তেংবাংবনি। পোর্তেল অসিনা লৈবাক্কী দি.এম.এফ. 65কী অকুপ্পা মরোল পীদুনা নুং পান হেন্না ফাওনা উহল্লি, থবক থৌরমশিং মশক খঙহল্লি, প্রোজেক্তকী পান্দম খঙহল্লি, থবক নীংথিনা পাংথোকপা ঙম্নবা দাইনামিক্স এনালাইতিক্সকা লোয়ননা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংগী তুঙফম অমা ওইহল্লি।
জুন 24, 2024গী এন.আই.তি.গী মখা পোন্না হৌখিবা ক্রিতিকেল অমসুং স্ত্রেতজিক মিনরেল ব্লোক্কী ই-ওক্সনগী ত্রাঞ্চ IVগী মরী লৈনবা রোদশো অমশু থৌরম অসিদা মখা তানা পাংথোকখি। রোদশো অসিগী পান্দমদি ইন্দস্ত্রীনা শরুক য়াবা হেনগৎহনবা অমসুং মাইন মন্ত্রালয়না পাংথোক্লিবা ই-ওক্সনগী থৌওংশিং মমুৎ তানা খঙহনবনি। ত্রাঞ্জেক্সন এদভাইজর এস.বি.আই. কেপিতেল মার্কেত লিমিতেদনা পাংথোকপা ই-ওক্সনগী থৌওংগী অকুপ্পা মরোল, ই-ওক্সন পোর্তেল চলায়রিবা এম.এস.তি.সি.না পীরিবা ই-ওক্সন প্লেতফোর্ম শিজিন্নবগী কাঙলোন, অমসুং তেক্নিকেল এদভাইজর মিনরেল এক্সপ্লোরেসন অমসুং কন্সলতেন্সী লিমিতেদকী ক্রিতিকেল অমসুং স্ত্রেতজিক মিনরেল ব্লোক 21গী তেক্নিকেল ওইবা অকুপ্পা মরোলগী মতাংদা শেম্বা প্রজেন্তেসন অমশু রোদশো অসিদা উৎখি।

Ministry of Mines
Union Minister of Coal and Mines, Shri G. Kishan Reddy Launches Mineral Exploration Hackathon and National DMF Portal in Hyderabad
Minerals will Play a Critical Role in Making India ‘Vikasit Bharat’ by 2047: Union Minister Shri G. Kishan Reddy
20 JUL 2024 4:47PM by PIB Delhi
Union Minister of Coal and Mines, Shri G. Kishan Reddy today launched Mineral Exploration Hackathon focused on Innovative Mineral Hunt Techniques in Hyderabad. The programme was graced by Deputy Chief Minister of Bihar, Shri Vijay Kumar Sinha. Dignitaries from Ministry of Mines, State Government Officials, representatives from Government Organizations and industry representatives were also present.
This Hackathon aims to promote use of emerging technologies like Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning (ML) for geophysical data, integration of multiple mineral exploration data sets such as baseline data, available exploration data, etc, to identify new Mineral targets, particularly for deep seated/concealed ore bodies.
During the event, Union Minister Shri G. Kishan Reddy, released publication on “Glimpse of Geology and Mineral Resources, Telangana” and “Minerals in Telengana- Spotlights”. These publications are focused on the geological set up of the State of Telangana, along with the mineral potential of the State.
Minister Shri G. Kishan Reddy also handed over certificates to 08 Preferred Bidders of the second and third tranche of the e-auction of Critical and Strategic Mineral Blocks. Details of the blocks successfully auctioned under Tranche II and Tranche III are as below:
Tranche II vide NIT dated 29 February 2024
S. No.
Block Name
State
District
ML/
CL
Preferred Bidder
1.
Golighat Graphite and Vanadium Block
Madhya Pradesh
Betul
ML
Shanti GD Ispat and Power Pvt. Ltd.
2.
Gollarahatti-Mallenahalli Nickel, Chromium and PGE Block
Karnataka
Hassan
CL
Vedanta limited
3.
Bahera- Goriara Graphite and Basemetal Block
Madhya Pradesh
Sidhi
CL
Vinmir Resources Pvt. Ltd.
4.
Khattali Chhoti Graphite Block
Madhya Pradesh
Alirajpur
CL
Coal India Limited
Tranche III vide NIT dated 14 March 2024
S. No.
Block Name
State
District
ML/
CL
Preferred Bidder
1.
Pipradih-Bhurwa Glauconite Block
Bihar
Rohtas
CL
Rungta Sons Private Limited
2.
Kurchha Glauconite Block
Uttar Pradesh
Sonbhadra
CL
Shobha Minerals
3.
Chutia-Nauhatta Glauconite Block
Bihar
Rohtas
CL
Rungta Sons Private Limited
4.
Genjana Nickel, Chromium and PGE Block
Bihar
Gaya
CL
Vedanta Limited
During the event, Shri G. Kishan Reddy also launched the National District Mineral Foundation (DMF) Portal. This portal is a centralized platform to gather the information on the District Mineral Foundations across the country. The aim for launching this portal is to facilitate the access to the DMF data and track the developments and utilizations thereunder. This portal provides details of 645 DMFs in the country with enhanced transparency, featuring centralized visibility of activities, project oversight, and dynamic analytics, as well as a repository of best practices for effective implementation.
The event was followed by a Roadshow regarding the Tranche IV of the e-auction of Critical and Strategic Mineral Blocks, commenced vide NIT dated 24th June 2024. The purpose of this roadshow is to increase industry engagement and to make the potential bidders familiarize with the e-auction process being conducted by Ministry of Mines. The roadshow featured detailed presentations regarding the particulars of e-auction process by Transaction Advisor SBI Capital Markets Ltd., guidelines for usage of e-auction platform by e-auction portal provider MSTC, and the technical details of the 21 critical & strategic mineral blocks by Technical Advisor Mineral Exploration and Consultancy Ltd.