কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জোতিরাদিত্যা এম. সিন্ধিয়ানা ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস 2024গীদমক থিম ওইনা ‘দি ফ্যুচর ইস নাও’ ফোঙখ্রে
19 JUL 2024 9:44AM by PIB Imphal
মরু ওইবা ৱাফমশিং:
• প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা 4Gদা মালেমবু তুং ইল্লিবা লৈবাক, 5Gদা মালেমগা লোয়ননা চংশিনমিন্নরিবা লৈবাক অমা ওইনা ঐখোয়গী ভারতনা হৌজিক 6Gদা মালেমবু লুচিংলগনি: কম্ম্যুনিকেসন অমসুং অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রী, শ্রী জোতিরাদিত্যা এম. সিন্ধিয়া
• IMC 2024না ইন্নোভেতিব সোল্যুসনশিং, সর্ভিসশিং অমসুং তেক্নোলোজী ইকোসিস্তেমদা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত য়ুজ কেসশিং উৎনবা চপ চারবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরগনি
• পোতেন্সিএল ইনভেস্তর, এঞ্জেল, ইনক্যুবেতর 1000 হেনবা অমসুং VC ফন্দশিংগা লোয়ননা ৱান-তু-ৱান মীতিং অমসুং ৱারী-ৱাতাই শাবগী থৌরম 500 হেন্না লৈহন্নবা পান্দম থম্মি
• DoT না স্তার্ত-অপশিং অমসুং MSMEশিংগীদমক তেস্তিং স্কিম লোঞ্চ তৌখ্রে অমসুং সাইবরসেক্যুরিতীদা কেপাসিতী বিল্দিং তৌনবগীদমক MoU খুৎয়েক ঈনখ্রে
• DoTনা পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় তেলিকোম এক্সিলেন্স এৱার্দস 2023 লাউথোকখ্রে
ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস 2024গী থিম ‘দি ফ্যুচর ইস নাও’ অসি ঙরাং কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং অৱাং নোংপোক চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রী, জোতিরাদিত্যা এম. সিন্ধিয়ানা ফোঙখ্রে। থিম অসিনা ভারতনা করম্না তেক্নোলোজিকেল ইভোল্যুসন্দা মরু ওইবা অমা ওইবগে অমসুং IMC 2024না মালেমগী লুচিংবশিং – ভিজনরীশিং, পাইওনীয়রশিং অমসুং ইন্নোভেতরশিং – পুনশিনবগে অমসুং ফ্যুচর হায়বা অই শুপ্নগী কনসেপ্ত অমা ওইদবা – থোক্লিবা মফম, ঙসিগী ঐখোয়গী মালেমবু তেক্নোলোজীশিংনা করম্না অওনবা পুরকপগে তাক্লি।
কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং অৱাং নোংপোক চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রী, জোতিরাদিত্যা এম. সিন্ধিয়ানা রেজিস্ত্রেসনগীদমক অখন্নবা ইন্তরেক্তিব এপ অমা ওইরিবা ইন্দিয়ন মোবাইল কংগ্রেস 2024গী এপ্লিকেসন অমসুং ৱেবসাইৎ লোঞ্চ তৌখ্রে। অহানবা রেজিস্ত্রেসন তৌখিবা অমসুং জোতিরাদিত্যা এম. সিন্ধিয়ানা মরু ওইবা ৱারোল পীখিবগা লোয়ননা ইন্দিয়ন মোবাইল কংগ্রেসনা দেলিগেৎশিং, ভিজিতরশিং, একাদেমিয়া/কোলেজ, সরকার অমসুং মেদিয়াদগী রেজিস্ত্রেসনশিং হাংলে লাউথোকখি।
মহাক্কী মরু ওইবা ৱারোলদা কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রীনা হায়: “মীয়ামবু পুনশিনবা ঙম্লবা অসি তেক্নোলোজীনি। মসিগী খ্বাইদগী ফবা খুদম ঐখোয়গী লৈবাক ভারতনি”। মহাক্না তেক্নোলোজীনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী ৱাখল্লোন মখাদা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা দিভাইদশিং মেনখৎপদা লৌরিবা থৌদাং অদু থমখি। মহাক্না হায়, “তেক্নোলোজী অমসুং কম্ম্যুনিকেন্সননা খুদোংচাবশিংগী ফম্পাক অমা পীরগনি। কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং নেৎৱার্জসনা ভারতকী অহানবা খুঙ্গংগী মীয়ামগা ভারতকী ময়াই থংবা খুঙ্গংশিংগী মীয়ামবু পুনশিনবা ঙমগনি।”
কম্ম্যুনিকেসনগী মন্ত্রীনা IMC বু মালেমগী ওইবা মেল্তিং পোইন্ত অমা ওইনা ফোংদোকখি অমসুং লাক্কদৌরিবা মতম অসিদা অসিগুম্বা থৌরমশিংগী ময়াইদা ভারত অসি উবা ফংলগনি হায়না থাজবা থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি "ফ্যুচর ইজ নাও" হায়বা থীম অসিনা ঐখোয়গী তৌবা ঙম্বশিং, ঐখোয়গী মাইপাকপশিং অমসুং তুংলমচৎকী ওইথোকপা য়াবশিংবু উৎলি। মহাক্না হৌখিবা চহি 10দা তেলিকোম সেক্তরদা অহোংবা কয়া লাকখিবগী মতাংদা পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত অসি তেক্নোলোজীগী কঞ্জুমর অমা ওইরম্বদগী তেক্নোলোজীগী সপ্লাইয়র অমা ওইরক্লি। তেলিকোম এক্ত 2023, PLI খ্বাইদগী থুনা 5G রোলওৎ তৌবা অসিনচিংবা তেলিকোমগী থৌরাং কয়া মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং লাক্লিবা নুমিৎ 180গী মনুংদা তেলিকোম এক্ত 2023গী চৎন-কাঙলোনশিং খঙহনগনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখি।
কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং দোনর মন্ত্রী শ্রী জোতিরাদিত্যা এম সিন্ধিয়ানা IMC 2024গী থিম লোঞ্চ তৌবা
থৌরম অদুগী মনুংদা, দোত ওফ ত্রেদনা পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় তেলিকোম এক্সিলেন্স এৱার্দস 2023 অসি তেলিকোম ইন্নোভেসন, তেলিকোম স্কিলিং, তেলিকোম সর্ভিস, তেলিকোম মেন্যুফেকচরিং অমসুং তেলিকোম এপ্লিকেসনগী লমশিংদা মখোয়গী খুদম ওইরবা অমসুং শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাংশিং অদুগীদমক মখাদা পীরিবা এৱার্দিশিংদা পীগনি হায়না লাউথোকখি:
সিরিএল মশিং
এৱার্দী মমিং
লম অসিদা মখোয়না শরুক তম্বগীদমক খনগৎলবা এৱার্দী
1
IIT হাইদরাবাদকী প্রোফেসর, দা. কিরন কুমার কুচি
তেলিকোম এদভান্সমেন্ত অমসুং মেন্তরশিপতা শীংথানীংঙাই ওইনা শরুক তম্বগীদমক
2
ইলেনা জিও সিস্তেমস প্রাইবেৎ লিমিতেদ
NavIC-বেজ দিভাইস অমসুং এপ্লিকেসন পুথোকপদা শীংথানীংঙাই ওইনা শরুক তম্বগীদমক
3
শীংথানীংঙাই ওইনা শরুক তম্বগীদমক এস্ত্রোম তেক্নোলোজীজ প্রাইবেৎ লিমিতেদ
মিল্লিমিতর-ৱেব মলতি-বীম তেক্নোলোজী পুথোকপগীদমক
4
তেজাস নেৎৱার্জস লিমিতেদ
তেলিকোম ইন্নোভেসন্স অমসুং ইক্বিপমেন্ত মেন্যুফেকচর তৌবগীদমক
5
নিভেত্তিস সিস্তেমস প্রাইবেৎ লোমিতেদ
সেক্যুর নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিংদা শীংথানীংঙাই ওইনা শরুক তম্বগীদমক
কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং দোনর মন্ত্রী শ্রী জোতিরাদিত্যা এম সিন্ধিয়ানা পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় তেলিকোম এক্সিলেন্স এৱার্দস 2024 পীব
সাইবরসেক্যুরিতীদা এক্সপর্ত লেবেল ত্রেনিংগীদমক IIT জম্মুগা লোয়ননা MoU খুৎয়েক পীনবা
স্তেগতা দিগনিতরীশিংগা লোয়ননা কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং দোনর মন্ত্রী শ্রী জোতিরাদিত্যা এম সিন্ধিয়া
মন্ত্রীনা স্তার্ত-অপশিং অমসুং MSMEশিংগীদমক তেস্তিং স্কিমসু হৌদোকখি অমসুং সাইবর সেক্যুরিতীগী লমশিংদা কেপাসিতী শেমগৎনবা NTIPRIT অমসুং IIT জম্মুগী মরক্তা MoU খুৎয়েক পীনবা য়েংশিনখি।
থৌরম অসিদা, DCCগী চেয়রমেন অমসুং কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ তেলিকম্ম্যুনিকেসন (DoT)গী সেক্রেতরী (তি.), দা. নীরজ মিথ;না অখন্নবা ৱারোল পীরদুনা 5G রিভোল্যুসনদা ভারতকী তেলিকোমগী হৈশিংবা অমসুং মায়পাকপগী মতাংদা থমখি। COAI গী চেয়রমেন শ্রী অভিজিৎ কিশোরনা মীয়াম তিনখিবা অদুদা মহাক্কী ৱারোল পীদুনা তরাম্না ওকখি।র
IMC-2024, WTSA-2024 & GSS-2024
তেলিকম্ম্যুনিকেসন দিপার্তমেন্ত (DoT) অমসুং সেলুলর ওপরেতরস এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া (COA.) না পুন্না শীনবা এসিয়াগী প্রিমিয়র দিজিতেল তেক্নোলোজী একজিবিসন, ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস (IMC) গী নিপানশুবা এদিসন অসি চহি অসিগী ওক্তোবর 15দগী নই দিল্লীগী প্রগতি মৈদানদা পাংথোক্কনি।
IMC 2024গা লোয়ননা, ভারতনা মকোক থোংবা ইন্তর্নেস্নেল কনফরেন্সশিং - ৱর্ল্দ তেলিকম্ম্যুনিকেসন স্তেন্দর্দাইজেসন এসেমব্লী ন্যু দিল্লী 2024 (WTSA 2024) অমসুং গ্লোবেল স্তেন্দর্দ সিম্পোজিয়ম (GSS 2024) অসি 2024গী ওক্তোবর 14-24 ফাওবদা মফম অসিমক্তদা পাংথোক্কনি।
বেকগ্রাউন্দ:
ইন্দিয়ন মোবাইল কংগ্রেস 2024
IMC 2024না তঙাইফদবা অমসুং পুক্নিং চিংশিন্নবা ৱারী অমা পুরক্লগনি। মতম অমদা ঐখোয়না খল্লম্বা তেক্নোলোজীশিং অসি হৌজিক ঐখোয়গী পুন্সিগী অখন্নবা শরুক অমা ওইরে। মসিনা 6জি, AI., সেমিকন্দক্তরশিং, ব্রোদকাস্তিং, ইলেক্ত্রোনিক মেন্যুফেকচরিং, সেতকম, ক্বান্তম অমসুং সেক্যুরিতী অসিনচিংবা লমশিংদা খ্বাইদগী নৌবা খোংজেলশিং অসিদা শরুক য়ানবা মীহুৎশিংবু পুক্নিং থৌগৎলগনি। ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস 2024 অসি ইন্দস্ত্রী, সরকার, একাদেমিকশিং, স্তার্ত-অপশিং অমসুং তেক্নোলোজী ইকোসিস্তেমগী অতোপ্পা মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিংগীদমক ইন্নোবেতিব সোলুসনশিং, সর্ভিসশিং অমসুং স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত য়ুজ কেসশিং উৎনবা অচুম্বা প্লেৎফোর্ম অমা ওইগনি।
চহি অসিদা শক্নাইরবা IMC 2024দা শরুক য়ারিবা এক্সিবিতর 400 হেনবা, স্তার্ত-অপ 640 অমসুং অতোপ্পা কয়া অমা শরুক য়াগনি অমসুং লৈবাক 120+দগী লাকপা দেলিগেৎশিং য়াওনা শরুক য়ারিবা মীওই 150,000 হেনবদা মখোয়গী পোত্থোকশিং, সোলুসনশিং অমসুং য়ুজ কেসশিং উৎকনি। থৌরম অসিনা তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী কেস সিনারিও 900 হেন্না উৎনবা, সেসন 100+ অমসুং স্পিকর 600 হেনবনা ৱারী শানবগী পান্দম থম্লি। এস্পাইর, পাইওনিয়রিং স্তার্তঅপ প্রোগ্রামগী খুত্থাংদা, IMC 24 না পোতেন্সিয়েল ইনভেস্তর, এঞ্জেল, ইনক্যুবেতর অমসুং VC ফন্দ VC হেনবগা লোয়ননা ৱান-তু-ওয়ান মীফম 500 হেন্না পাংথোক্নবা পান্দম থম্লি।
IMC 2024 এপ
ইন্দিয়ন মোবাইল কংগ্রেস 2024 এপ্লিকেসন অসি গুগল প্লে স্তোর অমসুং এপল এপ স্তোরদা ফংলি। রেজিস্ত্রেসনশিং অসি ইন্তরেক্তিব এপ্লিকেসনগী খুত্থাংদসু এক্সেস তৌবা য়াই। ইন্তুইতিব ওইবা এপ অসিনা ভিজিস্তরশিংনা ফোরম অসিগী মতম খুদিংদা খ্বাইদগী ফবা ওইহন্নবা কত্তিং-এদজ AI তেক্নোলোজীগা য়ুজর-ফ্রেন্দলী ফিচরশিংগা পুনশিন্নরি। IMC গী ৱেবসাইৎতগী প্রোসেস অদু লায়না তুংইনবা অমসুং রেজিস্তর তৌবা য়াগনি।: https://registration.indiamobilecongress.com/.
পন্দিৎ দীনদায়ল উপাধ্যায় তেলিকোম এক্সিলেন্দ এৱার্দ- 2023’
পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় তেলিকোম এক্সিলেন্স এৱার্দ মঙা চহি খুদিংগী মীওইশিং, ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংদা তেলিকোম ইন্নোবেসন, তেলিকোম স্কিলিং, তেলিকোম সর্ভিসেস, তেলিকোম মেন্যুফেকচরিং অমসুং তেলিকোম এপ্লিকেসনগী লমদা হৌখিবা চহি অহুম অসিদা মখোয়গী খুদম ওইরবা অমসুং শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাংশিং অদুগীদমক পীরি।
চহি খুদিংগী পীবা, এৱার্দ খুদিংমক্তা শাল, সাইতেসন/প্লেক অমসুং শেলগী শেনফম লুপা লাখ অনি য়াওরি।
এৱার্দ ফংলবশিং অসি সেক্রেতরী (T) না লুচিংবা এৱার্দ কম্মিতিনা ফংবা এপ্লিকেসন 76গী মনুংদা খনখি।
স্তার্ত-অপ অমসুং MSEশিংগীদমক তেস্তুং অমসুং রি-ইমবর্সমেন্ত স্কিম
তেলিকম্ম্যুনিকেসন দিপার্তমেন্ত (DoT) না তেলিকম্ম্যুনিকেসন সেক্তরদা স্তার্ত-অপশিং অমসুং মাইক্রো অমসুং স্মোল এন্তর্প্রাইজেস (MSE)শিংগী শেলগী বোদী কোকহন্নবা পান্দম থমদুনা রিম্বেন্সমেন্ত স্কিম অমা হৌদোকখ্রে। দোমেস্তিক মেনুফেকচরিং, ইনভেস্তমেন্ত লাকহন্নবা অমসুং এক্সপোর্ত হেনগৎহন্নবা দিজাইন তৌখিবা স্কিম অসিনা প্রদক্ত ক্বালিতী অমসুং মার্কেত এক্সেসকীদমক তঙাই ফদবা তেস্তিং অমসুং সর্তিফিকেসনগীদমক স্তার্তঅপ নত্ত্রগা MSEদা লুপা লাখ 50 ফাওবগী শেনফম পীগনি। লুপা করোর 25গী অপুনবা ফন্দ এলোকেসনগা লোননা, এপ্লিকেসন প্রোসেস অসি মপুং ফানা ওনলাইন ওইগনি। মসিনা প্রোসিদ্যুরশিং অসি লাইথোকহল্লগনি অমসুং সবমিসনশিংবু ইফিসিএন্ত ওইনা হেন্দলিং তৌহল্লগনি। তেলিকোম ইন্দস্ত্রীদা গ্রোথ অমসুং ইনোবেসনগীদমক ইক্বেসিব ওইবা সপোর্ত পীনবগীদমক DoT কী অচেৎপা ফিরেপ উৎলদুনা স্তার্তঅপশিংনা 75% রিইমবর্সমেন্ত, মাইক্রো-ইন্তর্প্রাইজশিংনা 60% অমসুং অপীকপা ইন্তর্প্রাইজশিংনা 50% ফংলগনি।
ইলিজিবিলিতী ক্রাইতেরিয়া অমসুং এপ্লিকেসন গাইদলাইনশিংগীদমক অহেনবা ই-পাউগীদমক মসিদা চংবীয়ু [DoTগী ওফিসিএল ৱেবসাইৎ- https://ttdf.usof.gov.in/reimbursement].
IIT জম্মু অমসুং NTIPRITগী মরক্তা সাইবর সেক্যুরিতীদা কেপাসিতী বিল্দিং তৌনবা MoU
তেলিকম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীদা ভারতনা চাউখৎলকপগা লোয়ননা অমসুং মীওইশিংনা ই-সর্ভিসশিং শীজিন্নবগী মায়কৈদা চংশিল্লকপগা লোয়ননা, সাইবর সেক্যুরিতীগী খুৎলাইশিং অমসুং তেক্নিকশিংগা লোয়ননা হায়রিবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নিক দোমেনগী খুৎলাইশিং অসি মথৌ তৌবা ঙম্বা মেনপাৱরগী মথৌ তাবা হেনগৎলক্লি। সাইবর সেক্যুরিতীগী লমদা মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংনা মরুওইবা তেক্নিকেল ত্রেনিং অমসুং এক্সপর্সিতী পীবা য়াবা প্রোগ্রাম অমা DOT অমসুং NTIPRIT মসিগী এক্সপর্তশিং অসিনা মখোয় হল্লকপা মতমদা অতোপ্পা মীওই কয়া অমসু ত্রেনিং পীগনি অমসুং তপ্না তপ্না ভারতকীদমক প্রোফেস্নেলশিংগী মপাঙ্গল কনবা সেৎ অমা শেম্বা ঙমগনি।
লম অসিদা মাংজিল থারিবা পার্তনর ইন্সতিত্যুসনশিংগা লোয়ননা খল্লবা ওফিসর 30দা থা-6কী হাইদ্রিদ ত্রেনিং (কেম্পস অমসুং ওনলাইন) পীনবা IIT জম্মুগা লোয়ননা NTIPRITনা MOU খুৎয়েক পীনখি।

Ministry of Communications
Union Minister Shri Jyotiraditya M. Scindia releases ‘The Future is Now’ as the theme for India Mobile Congress 2024
19 JUL 2024 9:44AM by PIB Delhi
Key Facts:
• Under the leadership of Prime Minister Narendra Modi, a country that followed the world in 4G, a country that marches with the world in 5G, our Bharat will now lead the world in 6G: Minister Of Communications and Development of Northeastern Region Sh Jyotiraditya M. Scindia.
• IMC 2024 will serve as a perfect platform to showcase innovative solutions, services, and state-of-the-art use cases in the technology ecosystem.
• Aim to enable more than 500 one-to-one meetings & interactions with more than 1000 potential investors, angels, incubators, and VC funds
• DoT Launches Testing Scheme for Start-ups & MSMEs and Signs MoU for capacity building in Cybersecurity.
• DoT Announces Pandit Deendayal Upadhyay Telecom Excellence Awards 2023.
The theme of the India Mobile Congress 2024, ‘The Future is Now’, was unveiled today by Shri Jyotiraditya M. Scindia, Minister for Communications and Development of North Eastern Region here yesterday. The theme signifies how India stands at the heart of the technological evolution and IMC 2024 bringing together global leaders - visionaries, pioneers, and innovators - to collaborate and actively shape the technologies transforming our world today, where the future isn't just a concept - it's happening.
Shri Jyotiraditya M. Scindia, Minister for Communications and Development of Northeastern Region, launched the Indian Mobile Congress 2024 application and Website, a unique interactive App for registration. With the first registration and keynote address by Shri Jyotiraditya M. Scindia, the Indian Mobile Congress also announced the opening of the registrations for Delegates, Visitors, Academia/College, Government and Media.
In his Keynote Address, Minister of Communications said: “Technology is best when it brings people together. There can be no better example than our country Bharat” He emphasised on the role of technology in bridging divides across the country in line with the commitment of Prime Minister Narendra Modi. He said, “It is technology and communications that will provide a platform of opportunities. Communications and networks will bring together the people from first village of India to the people of central villages of India.”
Minister of Communications called IMC as a global melting point and hoped to see India in the centre of such events for the time to come. He said that the theme ‘Future is Now’ represents both our capabilities, our achievements, and the possibilities of the future. He highlighted the revolutionary changes in the telecom sector in the last 10 years and said that India has transitioned from being a consumer of technology to now being a supplier of technology. He lauded various telecom interventions such as The Telecom Act 2023, PLI Scheme, fastest 5G rollout, among other interventions and gave a commitment that the rules of The Telecom Act 2023 will be notified within the next 180 days.
Minister of Communications and DoNER Sh Jyotiraditya M. Scindia launching the IMC 2024 theme
During this occasion, DoT announced conferment of Pandit Deendayal Upadhyay Telecom Excellence Awards 2023, to the following awardees for their exemplary and outstanding contributions in the areas of Telecom Innovations, Telecom Skilling, Telecom Services, Telecom Manufacturing, and Telecom Applications :
S. No.
Name of Awardee
Awardee Selected for their contribution in
1
Dr. Kiran Kumar Kuchi, Professor IIT Hyderabad
for outstanding contributions in telecom technology advancement and mentorship
2
Elena Geo Systems Private Limited.
for outstanding contributions in advancing NavIC-based devices and applications
3
Astrome Technologies Private Limited.
for pioneering millimeter-wave multi-beam technology
4
Tejas Networks Limited.
for advancing Telecom Innovations and Equipment Manufacturing
5
Nivetti Systems Private Limited.
for outstanding contributions in Secure Networking Products
Minister of Communications and DoNER Sh Jyotiraditya M. Scindia conferring Pandit Deendayal Upadhyay Telecom Excellence Awards 2024
Signing of MoU with IIT Jammu for Expert Level Training on Cybersecurity
Minister of Communications and DoNER Sh Jyotiraditya M. Scindia with the dignitaries on stage
The Minister also launched the Testing Scheme for Start-ups & MSMEs and oversaw the signing of MoU for between NTIPRIT and IIT Jammu for capacity building in the areas of Cybersecurity.
On this occasion, Dr. Neeraj Mittal, Chairman, DCC & Secretary (T), Department of Telecommunication (DoT), Ministry of Communications, delivered a special address, highlighting India's telecom prowess and success in the 5G revolution. Shri Abhijit Kishore, Chairman COAI welcomed the gathering with his address.
IMC-2024, WTSA-2024 & GSS-2024
The eighth edition of Asia’s premier digital technology exhibition, India Mobile Congress (IMC), co-hosted by the Department of Telecommunications (DoT) and Cellular Operators Association of India (COAI) will be held from 15th October at Pragati Maidan in New Delhi this year.
Concurrent to IMC 2024, India is also hosting the prestigious international conferences - World Telecommunication Standardization Assembly New Delhi 2024 (WTSA 2024) and Global Standards Symposium (GSS 2024) from 14-24 Oct, 2024 at the same venue.
Backgrounds:
Indian Mobile Congress 2024
IMC 2024 will bring an urgent and engaging narrative, reminding that the technologies we once dreamed of are now an active part of our daily lives and will encourage attendees to delve into the latest advancements in domains like 6G, AI, Semiconductors, Broadcasting, Electronics manufacturing, Satcom, Quantum, and Security etc. India Mobile Congress 2024 will serve as a perfect platform to showcase innovative solutions, services and state-of-the-art use cases for industry, government, academics, startups and other key stakeholders in the technology ecosystem.
The prestigious IMC 2024, this year is expecting over 400 exhibitors, 640 startups and many more to participate and display their products, solutions, and use cases to more than 150,000 attendees, including delegates from 120+ countries. The event aims to showcase more than 900 technology use case scenarios, host 100+ sessions and talks by more than 600 speakers. Through Aspire the pioneering startup programme, IMC 24 aim to enable more than 500 one-to-one meetings with interaction with more than 1000 potential investors, angels, incubators and VC funds.
IMC 2024 App
The Indian Mobile Congress 2024 application is available on Google Play Store and Apple App Store. The registrations are also accessible through the interactive application. The intuitive app combines cutting-edge AI technology with user-friendly features to ensure that the visitors make the most of every moment at the forum. One can easily follow the process and register from the IMC website: https://registration.indiamobilecongress.com/.
‘Pandit Deendayal Upadhyaya Telecom Excellence Award- 2023’
Five (05) Pandit Deendayal Upadhyaya Telecom Excellence Awards are given annually to individuals, Institutions, and organisations for their exemplary and outstanding contributions in the areas of Telecom Innovations, Telecom Skilling, Telecom Services, Telecom Manufacturing, and Telecom Applications over the past three years.
Conferred annually, each Award carry a shawl, citation/plaque and a cash amount of Rupees Two Lakh.
These awardees were selected, out of the 75 applications received, by the award committee headed by Secretary (T).
Testing and Re-imbursement scheme for Start-up and MSEs
The Department of Telecommunications (DoT) has launched a reimbursement scheme aimed at easing financial burdens for startups and Micro & Small Enterprises (MSEs) in the telecom sector. Designed to foster domestic manufacturing, attract investments, and enhance exports, the scheme will reimburse up to INR 50 lakhs per startup or MSE for testing and certification costs essential for product quality and market access. With a total fund allocation of Rs. 25 crore, the application process will be entirely online, simplifying procedures and ensuring efficient handling of submissions. Startups will receive 75% reimbursement, micro- enterprises 60%, and small enterprises 50%, reflecting DoT's commitment to equitable support for growth and innovation in the telecom industry.
For more information on eligibility criteria and application guidelines, please visit [DoT's official website- https://ttdf.usof.gov.in/reimbursement].
MOU for capacity building on Cyber Security between IIT Jammu and NTIPRIT
As India grows in telecommunications and information technology and people move towards usage of e-services there is a growing need for cyber security tools and techniques to be procured along with the manpower that can operate those highly technical domain tools. DoT and NTIPRIT have prepares a programme where core technical training and expertise can be imparted by leading Institutions and Industry in Cyber Security to prepare officers with a highly in depth understanding of this field, development of advance cyber security tools/solutions in India and preparation of cyber experts of tomorrow. These experts will then train many others when they come back and slowly a strong set of professionals for India can be created.
NTIPRIT has done MoU with IIT Jammu to provide this extended 6-month hybrid (in campus and online) training to the selected 30 officers along with partner institutions that are leading in this field.