খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অসামদা লুপা করোর ৩৭৮.৬৮গী শেনফম অমা থাদুনা কিমি ৫৬৩.৬৭ শাংবা লম্বী ৭৮ অমসুং থোং ১৪ শেমগৎনবা রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা সেঙ্কসন তৌরে
প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা-৩গী মখাদা অৱাং-নোংপোক্কী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং চাউখৎনবা রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা লাউথোক্লে
12 JUL 2024 1:47PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমদা খুঙ্গংগী লম্বী-থোং চাউখৎনবা অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা, প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা-৩গী মখাদা অসামদা লুপা করোর ৩৭৮.৬৮গী শেনফম অমা থাদুনা কিমি ৫৬৩.৬৭ শাংবা লম্বী ৭৮ অমসুং থোং ১৪ শেমগৎনবা রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা সেঙ্কসন তৌরে।
অচৌবা থবক অসিনা পাংথোক্কনি:
- অনা-লায়য়েং, লাইরিক-লাইশু অমসুং কৈথেলশিং য়াওনা তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং ফংহনবা হেনগৎহনগনি।
- মনুং-হুঞ্জিনবা খুঙ্গংশিং অমসুং সহরশিংগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা মেনগৎতুনা, খুঙ্গংগী লমদা লম্বী-থোংগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি।
- লমদম অসিদা শেন-থুম, ললোন-ইতিক হেন্না চাউখৎহনগনি।
- থবক ফংবগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
- চাউখৎলবা অৱাং-নোংপোক অমা অমসুং বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা সরকারগী পান্দমগা লোয়ননা থবক তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা-৩গী মখাদা পায়খৎকদৌরিবা প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসি অওনবা অমা পুরক্কনি, অৱাং-নোংপোক্কী ত্রাইবেলশিং চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং পুন্না চাউখৎমিন্নবা হায়বা সরকারগী পান্দম ফংবদা মতেং পাংগনি।

Ministry of Rural Development
Ministry of Rural Development sanctions 78 roads measuring 563.67 km and 14 bridges with an estimated investment of Rs. 378.68 crore to the State of Assam
Ministry of Rural Development announces Major Infrastructure Boost for North-Eastern Region under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana -III
12 JUL 2024 1:47PM by PIB Delhi
To strengthen rural connectivity and accelerate economic growth in the North-Eastern region, the Ministry of Rural Development has sanctioned 78 roads measuring 563.67 km and 14 bridges under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY) - III, with an estimated investment of Rs. 378.68 crore to the State of Assam.
This landmark initiative will:
- Improve access to essential services like healthcare, education, and markets
- Enhance connectivity in rural areas, bridging the gap between remote villages and urban centres.
- Foster economic development, trade, and commerce in the region
- Create employment opportunities and stimulate local economies
- Align with the government's vision of a prosperous Northeast and a developed India (Viksit Bharat)
The projects under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana -III will have a transformative impact on the region, contributing to the growth and prosperity of the North-Eastern region and cementing the government's commitment to inclusive development.