অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জয়তিরাদিত্য এম সিন্দিয়া হয়েংদগী মেঘালয় অমসুং অসামগী খোঙচৎ অমা হৌরগনি
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা লুচিংদুনা দোনর মিনিস্ত্রি, এন.ই.সি অমসুং রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিংগা হন্না য়েংশিনবা মীফম অমা পাংথোক্কনি
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা নেরেজ এপ্প হৌদোক্কনি অমসুং এন.ই.সিগী মেম্বরশিং অমসুং সেনিয়ার ওফিসিএলশিংগা উনগনি
11 JUL 2024 6:17PM by PIB Imphal
দোনর অমসুং কম্মুনিকেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর মিনিস্তর শ্রী জয়তিরাদিত্য এম সিন্দিয়া জুলাই ১২-জুলাই ১২,২০২৪ দা সিল্লোং(মেঘালয়) অমসুং গুৱাহাতি(অসাম)দা চৎকনি।
জুলাই ১২,২০২৪ দা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা লুচিংদুনা দোনর, এন.ই.সি অমসুং রাজ্য সরকারগা লোয়ননা সিল্লোংগী নোংগ্রিমদা লৈবা এন.ই.সি সেক্রেতরিয়েত্তা হন্না য়েংশিনবগী মীফম অমা পাংথোক্কনি অমসুং লমদম অসিদা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিংগী খুমাঙচাউশিনবগী মতাংদা খন্নগনি। খোঙচৎ অসিদা এন.ই.সি ভিজন ২০৪৭ পুথোক্কনি অমসুং নেরাজ এপ্প হৌদোক্কনি।
নেরেজ অসি লৌমীশিংগা মালেমগী কৈথেলগা শম্ননবা, হকথেংননা ৱারি শান্নবা অমসুং মমল হুন্নবা ঙম্বা অপুনবা দিজিতেল প্লেতফোর্ম অমনি। এপ্প অসিদা ইংলিস, হিন্দী, অসাম্মিজ, বেঙ্গালি, নেপালি, খাসি, মিজো অমসুং মনিপুরি য়াওরি অমসুং অৱাং-নোংপোক্তা লৌউ-শিংউগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা লৌমীশিং অমসুং অয়োনবশিং পুনশিনহল্লে। লৌমীশিং অমসুং পোৎ লৈগদবা মীওইশিংগী মরক্তা লৈনরিবা অহোবা অদু মেনখৎতুনা, নেরেজনা লৌমীশিংনা মখোয়গী শেন্থোক হেনগৎপা অমসুং অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংবদা মতেং পাংগনি।
জুলাই ১৩,২০২৪ দা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা অসামগী গুৱাহাতিদা লৈবা নেদফি হাওসতা চৎকনি অমসুং ওফিসিএলশিং উনদুনা লমদম অসিদা মখা তানা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ অমসুং স্তার্দঅপশিং চাউখৎহন্না লম্বীশিং খন্নগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাং-নোংপোক লমদম চাউখৎনবা মরুওইবা মীৎয়েং থম্বদগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর মিনিস্তর শ্রী জয়তিরাদিত্য এম সিন্দিয়ানা মেঘালয় অমসুং অসামগী খোঙচৎ অসি পাংথোকপনি। বিকসিত ভারত অমসুং বিকসিত পুরভোত্তরগী পান্দমগা লোয়ননা ইনফ্রাস্ত্রকচর, লম্বী-থোং, হকশেল, লাইরিক-লাইশু, স্তার্দঅপশিং, ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ অমসুং তুরিজম চাউখৎহন্নবা মীৎয়েং চঙলে।
মহাক্কী খোঙচৎ মমাংদা, মেঘালয় অমসুং অসামী মীয়ামদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর মিনিস্তর শ্রী জয়তিরাদিত্য এম সিন্দিয়ানা মহাক্কী হরাওবা অদু শরুক য়াখি:
“ফজরবা রাজ্যশিং মেঘালয় অমসুং অসামদা চৎকদবা অমসুং ঐখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং য়েংগদবা অসিদা ঐ হরাওই। ঐখোয়গী পান্দমদি অফবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা অৱাং-নোংপোক অমা শেমগৎপা অমসুং বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা লৈবাক্কী পান্দমদা মতেং পাংবা অদুনি”।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Shri Jyotiraditya M Scindia on a visit to Meghalaya and Assam beginning tomorrow
Union Minister to chair a Review Meeting with officials of Ministry of DoNER, NEC and State government Officials
Union Minister to launch NERACE App and interact with members of NEC and senior Officials
11 JUL 2024 6:17PM by PIB Delhi
Shri Jyotiraditya M Scindia, Minister for Development of North Eastern Region (MDoNER) and Communications, will visit Shillong (Meghalaya) and Guwahati (Assam) on July 12-July 13, 2024.
On July 12, 2024, Shri Scindia will chair a review meeting at the NEC Secretariat, Nongrim Hills, Shillong, with officials from MDoNER, NEC, and the state government to discuss the progress of various projects and initiatives in the region. The key highlight of the visit will be a presentation on NEC Vision 2047 and the launch of the NERACE App.
The NERACE is a unified digital platform connecting farmers to the global market, enabling direct transactions and price negotiation. The app features a multilingual helpline (English, Hindi, Assamese, Bengali, Nepali, Khasi, Mizo, and Manipuri) and integrates farmers and sellers, enhancing agricultural connectivity in North East India. By bridging the gap between farmers and buyers, NERACE empowers farmers to reach a wider audience, improve their income, and access new opportunities
On July 13, 2024, Shri Scindia will visit the NEDFi House in Guwahati, Assam, to meet with officials and discuss ways to promote entrepreneurship and startups in the region further.
The visit of Union Minister Shri Jyotiraditya Scindia to Meghalaya and Assam underscores the priority given by Prime Minister Shri Narendra Modi government to the development of the North East Region. The focus on infrastructure, connectivity, healthcare, education, startups, entrepreneurship, and tourism development aligns with the vision of ‘Viksit Bharat’ and ‘Viksit Purvottar’.
Ahead of his visit, Shri Jyotiraditya Scindia shared his excitement with the people of Meghalaya and Assam:
“I am delighted to visit the beautiful states- Meghalaya & Assam and witness the progress of our development projects. Our vision is to create a vibrant and prosperous North East, and contribute to the nation’s mission to build a Viksit Bharat."