ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ପୁରୀରେ ବାର୍ଷିକ ରଥଯାତ୍ରା ମହୋତ୍ସବରେ ଯୋଗ ଦେଲେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି
07 JUL 2024 9:09PM by PIB Bhubaneswar
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀମତୀ ଦ୍ରୌପଦୀ ମୁର୍ମୁ ଆଜି (ଜୁଲାଇ ୭, ୨୦୨୪) ଓଡ଼ିଶାର ପବିତ୍ର ସହର ପୁରୀରେ ଆୟୋଜିତ ବାର୍ଷିକ ରଥଯାତ୍ରା ମହୋତ୍ସବରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ତାଙ୍କ ଅନୁଭୂତି ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି: “ଜୟ ଜଗନ୍ନାଥ ! ଆଜି ପୁରୀରେ ପବିତ୍ର ରଥଯାତ୍ରା ଅବସରରେ ହଜାର ହଜାର ଭକ୍ତଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବଡ଼ଠାକୁର ବଳଭଦ୍ର, ମାଆ ସୁଭଦ୍ରା ଏବଂ ମହାପ୍ରଭୁ ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ରଥ ଟଣା ଦେଖି ମୁଁ ଦିବ୍ୟ ଅନୁଭୂତି ଲାଭ କଲି। ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଶତାବ୍ଦୀ ଶତାବ୍ଦୀ ଧରି ପାଳିତ ହୋଇଆସୁଥିବା ଏହି ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ମହାପର୍ବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କଲି ଏବଂ ଶ୍ରୀକ୍ଷେତ୍ରକୁ ଆସିଥିବା ଶ୍ରଦ୍ଧାଳୁମାନଙ୍କ ସହ ଏକାତ୍ମ ହୋଇଗଲି । ପରଂବ୍ରହ୍ମଙ୍କ ସର୍ବବ୍ୟାପକତାକୁ ଅନୁଭବ କରିବା ପାଇଁ ଏହା ଥିଲା ମୋ ପାଇଁ ଏକ ମଙ୍ଗଳମୟ ମୁହୂର୍ତ୍ତ । ମହାପ୍ରଭୁ ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ କୃପାରୁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଶାନ୍ତି ଓ ସମୃଦ୍ଧି ଅବ୍ୟାହତ ରହୁ, ଏହା ମୋର ଆନ୍ତରିକ କାମନା ।”

President's Secretariat
PRESIDENT OF INDIA PARTICIPATES IN THE ANNUAL RATH YATRA FESTIVAL IN PURI
07 JUL 2024 9:09PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu participated in the annual Rath Yatra festival in the holy city of Puri, Odisha today (July 7, 2024).
In a post on X, she wrote about her experience: "Jai Jagannath! It was a deeply divine experience to witness the pulling of the three chariots of Bhagwan Balabhadra, Mata Subhadra and Mahaprabhu Shri Jagannathji by thousands of devotees during the annual Rath Yatra festival in Puri today. I too participated in this centuries old spiritually elevating event and felt one with the mass of devotees that thronged this holy place. For me, it was one of those blessed moments that make us aware of the presence of the Supreme Being. May there be peace and prosperity around the world by the grace of Mahaprabhu Jagannath!"