ঙাকশেল মন্ত্রালয়
হায়দরবাদকী বেগম্পেত্তা চীফ ওব দি এয়র স্তাফনা ৱিপন সিস্তেম স্কুল হাংদোকখ্রে
02 JUL 2024 2:11PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স (আই.এ.এফ.)কী পুৱারীদা এয়র চীমার্শল ভি.আর. চৌধরি, চীফ ওব দি এয়র স্তাফ (সি.এ.এস.)না এয়র ফোর্স স্তেসন বেগম্পেত, হায়দেরবাদতা জুলাই ০১, ২০২৪ দা ৱিপন সিস্তেম স্কুল অমা হাংদোকখিবগা লোইননা অনৌবা পন্দুপ অমা শেমখ্রে। মসি ২০২২দা ৱিপন সিস্তেম (দব্ল্যু.এস.) ব্রাঞ্চ অমা আই.এ.এফ.তা ওফিসরশিংগী অনৌবা মশা লোইশঙ অমগী অয়াবা পীখ্রবা মতুংদা লাকপনি। ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সপু নৌনা শেমগৎপা অমসুং অহোংবা পুরক্তুনা তুংগী মীৎয়েংদা হেন্না চঙশিনবা ফোর্স অমা ওইনা শেমগৎনবা, অনৌবা ত্রেনিং ইস্তাব্লিশ্মেন্ত অমা শেমগৎপা হায়বসি য়াম্না চাউবা আর্ম্দ ফোর্সেসকী ওইবা খোঙথাং অমনি, অমসুং মরুওইনা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী খোঙথাং অমনি।
সি.এ.এস.পু এয়র ভাইস মার্শল প্রেমকুমার কৃষ্ণস্বামি, কমান্দেন্ত, ৱিপন সিস্তেম স্কুলনা তরাম্না ওকখি। হৌদোকপগী থৌরম অদুদা এয়র মার্শল নাগেশ কাপুর, এয়র ওফিসর কম্মান্দিং ইন চীফ, ত্রেনিং কমান্দ, অমসুং অতৈ মকোক থোংবা আই.এ.এফ.কী ওফিসরশিং, কমান্দেন্ত, এয়র ফোর্স একাদেমী, কমান্দেন্ত, কোলেজ ওব এয়র ৱিং, এয়র ওফিস কমান্দিং, এয়র ফোর্স স্তেসন হহিম্পেত, অমসুং স্তেসন কমান্দর, এয়র ফোর্স স্তেসন বেগম্পেত য়াওনা শরুক য়াখি।
দব্ল্যু.এস.এস. অসিনা এফেক্ততা য়ুম্ফম ওইবা ত্রেনিংশিং হায়বদি মহৌশানা কন্তেম্পোররী ওইরিবা অসিমক পীনবা হোৎনগনি অমসুং নৌনা শেম্লিবা মশা লোইশঙ অসিগী ওফিসরশিংবু আই.এ.এফ.কী তঙাইফদবশিংগীদমক শেম শাগনি। দব্ল্যু.এস.এস. অসি হৌদোকপগা লোইননা, দব্ল্যু.এস. ব্রাঞ্চকী ফ্লাইত কেদেতশিংনা মখোয়গী ত্রেনিংগী অনিশুবা সেমেস্তর ইন্সতিত্যুৎ অসিদা চথগনি। অনৌবা মশা লোইশঙ অসিদা স্ত্রীম মরি লৈগনি; সুখোই ৩০ এম.কে.আই. অমসুং সি-১৩০জে গুম্বা এয়রবোর্ন প্লেৎফোর্মশিংগী ৱিপন অমসুং সিস্তেম চলাইনবা ফ্লাইং স্ত্রীম; রিমোত ওইনা পাইলত তৌবা এয়রক্রাফ চলাইনবা রিমোত স্ত্রীম; লৈমাইদগী নোংথক্তা অমসুং লৈমাইদগী লৈমাইদা কাপকদবাই খুৎলাইশিংগী মিসন কমান্দর অমসুং ওপরেতর, অমসুং স্পেস বেজ ইন্তেলিজেন্স অমসুং ইমেজরী পায়নবা ইন্তেলিজেন্স স্ত্রীম্নি।
ৱারী শানবা অদুদা, সি.এ.এস.না ফোংদোকখি মদুদি দব্ল্যু.এস. মশা লোইশঙ অমা শেমগৎপা, লৈমাইদা য়ুম্ফম ওইবা ওপরেতর অমসুং অখন্নবা ৱিপন সিস্তেম অসি য়ুখল অমগী মখাদা পুন্না লৈ, মসিনা আই.এ.এফ.কী লানগী শক্তি হেনগৎহল্লি। মহাক্না ইন্সত্রক্তরশিংদা নৌনা শেম্লিবা মশা লোইশঙ অসিগী মকোক থোংবশিং ওইবগা লোইননা, মখোয়না ত্রেনিংগী রেজিম অপুম্বনা খোঙফম চেৎনা লেপ্পা ঙমগনি অমসুং ফিভম চেৎপা নোংথক্কী শক্তি পীবা ঙমগনি। স্কুল অসিবু লিংখৎপদা য়াওরিবা মীওইশিংবু থাগৎলদুনা সি.এ.এস. অসিনা পার্সনেল খুদিংমকপু স্কুল অসিবু লৈবাক অসিগী খুৎলাইগী ত্রেনিং পীবগী নোদাল সেন্তর অমা ওইনা লিংখৎনবা হোৎনবীনবা পুক্নিং চিংশিনখি।
দব্ল্যু.এস. মশা লোইশঙ অমা শেম্বসি সি.এ.এস.না এয়র ফোর্স দে পেরেদ পালন ওক্তোবর ৮, ২০২২দা পাঙথোকপদা লাউথোকখিবনি।

Ministry of Defence
WEAPON SYSTEMS SCHOOL INAUGURATED BY THE CHIEF OF THE AIR STAFF AT BEGUMPET, HYDERABAD
02 JUL 2024 2:11PM by PIB Delhi
A new chapter has been introduced in the history of the Indian Air Force (IAF) with the inauguration of the Weapon Systems School (WSS) by Air Chief Marshal VR Chaudhari, Chief of the Air Staff (CAS), at Air Force Station Begumpet, Hyderabad on 01 July 24. This follows the approval of a new branch of officers in the IAF, the Weapon System (WS) branch in 2022. Aimed at recalibrating and transforming the Indian Air Force as a future-oriented force, the formation of this new training establishment is a gigantic leap for the Armed Forces in general, and Indian Air Force in particular.
The CAS was welcomed by Air Vice Marshal Premkumar Krishnaswamy. Commandant, Weapon Systems School. The inauguration ceremony was also graced by the presence of Air Marshal Nagesh Kapoor, Air Officer Commanding-in-Chief, Training Command, and other senior officers of the IAF including Commandant, Air Force Academy, Commandant, College of Air Warfare, Air Office Commanding, Air Force Station Hakimpet, and Station Commander, Air Force Station Begumpet.
The WSS will impart effect based training that is contemporary in nature and prepare officers of the newly formed branch in line with the requirements of the IAF. With inauguration of the WSS, Flight Cadets of WS Branch will undergo their second semester of training at this institute. The new branch will have four streams; Flying stream to operate the weapons and systems in airborne platforms like the Sukhoi-30 MKI and C-130J; Remote stream to operate Remotely Piloted Aircraft; Mission Commanders and operators for Surface to Air and Surface-to-Surface weapon systems, and Intelligence stream for handling space-based intelligence and imagery.
During the interaction, the CAS highlighted that with the creation of WS Branch, operators of ground based and specialist weapon systems will come under one umbrella, enhancing war fighting capabilities of the IAF significantly. He exhorted the instructors that being pioneers in a newly formed branch, they were the pillars on which the entire edifice of the envisioned training regime would stand firmly and deliver decisive air power. While complimenting the founding members of the School, the CAS urged all personnel to establish the School as a nodal centre for weapon systems training in the country.
The creation of the WS branch was announced by the CAS during the Air Force Day Parade celebrations on 08 October 2022.