Ministry of Housing & Urban Affairs
₹ 860.35 Cr approved under SBM-U 2.0 to boost urban swachhata infrastructure in West Bengal
Swachh Bharat Mission-Urban targets to have waste processing plants in all cities of the State by 2026
27 JUN 2024 6:24PM by PIB Delhi
MoHUA has approved proposals worth ₹ 860.35 Cr for West Bengal under SBM-U 2.0. During the first phase of SBM-U (2014-19) a total fund of ₹ 911.34 Cr was allocated to West Bengal which has been increased by 1.5 times to ₹ 1449.30 Cr in SBM-U 2.0 (2021-26).
The Ministry has been working closely with the State of West Bengal to achieve significant advancements in waste management and sanitation. There are 118 legacy waste dumpsites in West Bengal of which only 5% waste has been remediated. The Dhapa landfill, Kolkata’s main municipal dumping ground since 1987, has been undergoing bio-mining and bioremediation, the methods chosen by the National Green Tribunal (NGT) for clearing legacy waste, which allows extraction of usable materials from the waste.
Cities in West Bengal generate around 4,046 tons of municipal solid waste per day. Under SBM-U 2.0, the State has proposed projects to manage this huge quantity of waste that includes over 4800 composting plants and 4500 Material Recovery Facilities (MRFs). To facilitate disposal of solid waste in an environmentally safe manner, 2216 Secured Landfill Facilities (SLFs) have been proposed by the State. The State has received a major push for Waste to Energy with Ministry’s approval for 460 Compressed Bio-Gas (CBG) plants. Proposals worth ₹ 217 Cr have been approved under SBM-U 2.0 for the remediation of legacy waste dumpsites in over 100 ULBs.To maintain a seamless flow of funds for managing sanitation and waste management, the GoI released an additional tranche of ₹ 209 Cr to fast-track the proposed projects by the State. The target is to have waste processing plants in all cities of the State by 2026 under Swachh Bharat Mission-Urban.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
ৱেস্ত বেঙ্গলদা অর্বান স্বচ্ছতা ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্নবা SBM-U 2.0গী মখাদা লুপা করোর 860.35 অয়াবা পীখ্রে
স্বচ্ছ ভারত মিসন-অর্বাননা 2026 ফাওবদা রাজ্যগী শহর খুদিংদা ৱেস্ত প্রোসেসিং প্লান্তশিং লৈনবা পান্দম থম্লি
27 JUN 2024 6:24PM by PIB Imphal
MoHUAনা SBM-U 2.0গী মখাদা ৱেস্ত বেঙ্গলগীদমক লুপা করোর 860.35গী প্রপোজেলশিং অয়াবা পীখ্রে। SBM-U (2014-19)গী অহানবা ফেজগী মনুংদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা লুপা করোর 911.34গী অপুনবা ফন্দ অমা এলোকেত তৌখি, মদু SBM-U 2.0 (2021-26)দা শরুক 1.5 হেনগৎতুনা লুপা করোর 1449.30 ওইখি।
মন্ত্রালয়না ৱেস্ত বেঙ্গল রাজ্যগা লোয়ননা ৱেস্ত মেনেজমেন্ত অমসুং সেনিতেসনদা মশক থোকনা খুমাংচাউশিন্নবা নক্ননা থবক তৌরি। ৱেস্ত বেঙ্গলদা লেগেসী ৱেস্ত দম্পসাইত 118 লৈরি, মদুদা ৱেস্ত 5% খক্তমক শেমদোকপা ঙম্লি। 1987দগী কোলকতাগী মরুওইবা ম্যুনিসিপাল দম্পিং গ্রাউন্দ ধাপা লেন্দফিলদা লেগেসী ৱেস্ত শেংদোকপগীদমক নেস্নেল গ্রীন ত্রিব্যুনেল (NGT) খনগৎলবা বাইও-মাইনিং অমসুং বাইওরেমেদেসন মেথদশিং চত্থরি।
ৱেস্ত বেঙ্গলদা লৈরিবা শহরশিংনা নুমিৎ খুদিংগী ম্যুনিসিপাল সোলিদ ৱেস্ত তন 4,046গী ময়া জেনরেত তৌই। SBM-U 2.0গী মখাদা রাজ্যনা মসিগী অচৌবা ৱেস্তকী চাং অসি মেনেজ তৌনবা প্রোজোক্তশিং প্রপোজ তৌরি মদুদা কম্পোজিসন প্লান্ত 4800 অমসুং মেতরিয়েল রিকোবরী ফেসিলিতীজ (MRFs) 4500 য়াওরি। সোলিদ ৱেস্তপু এনভাইরনমেন্তেলী সেফ ওইবা মওংদা দিস্পোজ তৌবা ঙমহন্নবা রাজ্যনা সেক্যুর্দ লেন্দফিল ফেসিলিতিজ (SLFs) 2216 প্রপোজ তৌরি। কমপ্রেস বাইও-গ্যাস (CBG) প্লান্ত 460গীদমক মন্ত্রালয়গী অয়াবগা লোয়ননা রা়জ্যনা ৱেস্ত তু ইনর্জীগীদমক অচৌবা শাহৌ অমা ফংলে। ULB 100 হেনবদা লেগেসী ৱেস্ত দম্পসাইতশিংগী রেমেদিয়েসনগীদমক SBM-U 2.0গী মখাদা লুপা করোর 217গী প্রপোজেলশিং অয়াবা পীখ্রে। সেনিতেসন অমসুং ৱেস্ত মেনেজমেন্ত মেনেজ তৌনবগীদমক ফন্দশিং অপনবা লৈতনা ফংহন্নবা রাজ্যনা প্রপোজ তৌরিবা প্রোজেক্তশিংদা ভারত সরকারনা ফাস্ত-ত্রেক্তা লুপা করোর 209গী অহেনবা শেনফম অমা রিলিজ তৌখ্রে। মসিগী পান্দমদি স্বচ্ছ ভারত মিসন-অর্বানগী মখাদা 2026 ফাওবদা রাজ্যগী শহর খুদিংদা ৱেস্ত প্রোসেসিং প্লান্তশিং লৈবনি।