ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପାଲାମର 13 ବିଆରଡି ଏଓସି-ଇନ୍-ସି ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ କମାଣ୍ଡଙ୍କ ପରିଦର୍ଶନ
25 JUN 2024 1:13PM by PIB Bhubaneswar
ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ କମାଣ୍ଡର ଏୟାର ଅଫିସର କମାଣ୍ଡିଂ ଇନ୍ ଚିଫ୍ ଏୟାର ମାର୍ଶାଲ ବିଜୟ କୁମାର ଗର୍ଗ ଗତ ୨୩ରୁ ୨୪ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପାଲାମ ସ୍ଥିତ ବେସ୍ ମରାମତି ଡିପୋ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ। ତାଙ୍କ ସହ ଏମ୍ ସିର ବାୟୁସେନା ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ସଂଘ (ଆଞ୍ଚଳିକ) ସଭାପତି ରିତୁ ଗର୍ଗ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ। ଏୟାର ମାର୍ଶାଲଙ୍କୁ ପାଲାମର ବେସ୍ ମରାମତି ଡିପୋର ଏୟାର ଅଫିସର କମାଣ୍ଡିଂ ଏୟାର କମୋଡର ହର୍ଷ ବହଲ ଏବଂ ୱିଙ୍ଗ୍ କମାଣ୍ଡର (ଶ୍ରୀମତୀ) ରୀନା ବହଲ (ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ), ସଭାପତି ଏଏଫ୍ ଏଫ୍ ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏ (ସ୍ଥାନୀୟ) ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ। ସେଠାରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ପାଲାମସ୍ଥିତ ବେସ୍ ମରାମତି ଡିପୋର ବାୟୁଯୋଦ୍ଧାମାନେ ତାଙ୍କୁ ଗାର୍ଡ ଅଫ୍ ଅନର ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ।
ଏହି ଗସ୍ତ ସମୟରେ ଏୟାର ମାର୍ଶଲଙ୍କୁ ଡିପୋର ଗୁରୁତ୍ଵପୂର୍ଣ୍ଣ କ୍ଷେତ୍ର, ଶାନ୍ତି ଓ ଯୁଦ୍ଧକାଳୀନ ଭୂମିକା ହାସଲ ଦିଗରେ ନିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ଚାଲିଥିବା ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକର ଅଗ୍ରଗତି ସମ୍ପର୍କରେ ଅବଗତ କରାଯାଇଥିଲା। ଡିପୋ କର୍ମଚାରୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବା ଅବସରରେ ଏଓସି-ଇନ୍-ସି ଉତ୍କର୍ଷତା ପ୍ରତି ଡିପୋର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବା ସହ ବାୟୁସେନାର ପରିଚାଳନା ପ୍ରସ୍ତୁତି ଦିଗରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବେ ଯୋଗଦାନ କରିଥିବାରୁ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
୨୦୨୩-୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ ନିଜ ବର୍ଗରେ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ବିଦ୍ୟାଳୟ ଭାବେ ପୁରସ୍କୃତ ହୋଇଥିବା ବାୟୁସେନା ସ୍କୁଲ, ପଞ୍ଚବଟି ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ। ଏହାପରେ ଡିପୋ ଏବଂ ଆଖପାଖ ଅଞ୍ଚଳର ଭିନ୍ନକ୍ଷମ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଚିକିତ୍ସା ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ଡିପୋର ଏକ ଅନନ୍ୟ ଉଦ୍ୟୋଗ ନାମକ ନବଗଠିତ 'ଉମିଦ ନିକେତନ'କୁ ମଧ୍ୟ ଏଓସି-ଇନ୍-ସି ଏବଂ ସଭାପତି ଏଏଫ୍ଏଫ୍ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏ (ଆଞ୍ଚଳିକ)ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ।
ଏହି ଗସ୍ତ ସମୟରେ ଶ୍ରୀମତୀ ରିତୁ ଗର୍ଗ କଲ୍ୟାଣମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିବା ସହ ଡିପୋ ସହଚରୀମାନଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ। ପରିବାରର ଜୀବନଧାରଣମାନରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ପାଇଁ ଡିପୋ ପକ୍ଷରୁ ନିଆଯାଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ ସମ୍ପର୍କରେ ତାଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଯାଇଥିଲା। ସେ ଏଏଫ୍ ଏଫ୍ ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏ (ଲୋକାଲ) ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଉଦ୍ୟୋଗ ପରିଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ।
UMSR.JPG)
FSV9.JPG)

Ministry of Defence
VISIT BY AOC-IN-C MAINTENANCE COMMAND TO 13 BRD, PALAM
25 JUN 2024 1:13PM by PIB Delhi
Air Marshal Vijay Kumar Garg, Air Officer Commanding in Chief, Maintenance Command visited Base Repair Depot, Palam from 23 to 24 Jun 24. He was accompanied by Mrs. Ritu Garg, President Air Force Family Welfare Association (Regional), MC. The Air Marshal was received by Air Commodore Harsh Bahl, Air Officer Commanding, Base Repair Depot, Palam and Wing Commander (Mrs.) Reena Bahl (Retd.), President AFFWA (Local). On arrival, he was presented with a ceremonial Guard of Honour by the air warriors of Base Repair Depot, Palam.
During his visit, the Air Marshal was briefed about the thrust areas of the Depot including initiatives taken towards achievement of peace and war time roles, as well as progress of ongoing projects. During the address to Depot personnel, the AOC-in-C appreciated the commitment of Depot towards excellence and complimented the personnel for contributing effectively towards operational readiness of IAF.
He also visited the Air Force School, Panchwati which had been awarded the best school in its category for the AY 2023-24. The AOC-in-C and President AFFWA (Regional) then visited the newly established ‘Umeed Niketan’, a unique venture of Depot for providing therapy to specially abled children of the Depot and nearby areas.
During her visit, Mrs. Ritu Garg focused on the welfare activities and interacted with the Depot Sanginis. She was briefed about various initiatives taken by the depot to improve quality of life of families. She also visited important ventures being operated by AFFWA (Local).
UMSR.JPG)
FSV9.JPG)