লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
EPFOনা এপ্রিল 2024 মনুংদা নেৎ মেম্বর লাখ 18.92 খ্বাইদগী য়াম্না হাপচিনবগী রেকোর্দ তৌখ্রে
EPFOদা এপ্রিল 2024 মনুংদা অনৌবা মেম্বর লাখ 8.87 এনরোল তৌখি
20 JUN 2024 2:41PM by PIB Imphal
2024গী জুন 20দা EPFOগী প্রোবিজিনেল পেরোল দেতা ফোঙখিবদা EPFOনা 2024গী এপ্রিল থাদা নেৎ মেম্বর লাখ 18.92 হাপখি। থা অসিগী মনুংদা হাপখিবা অসি এপ্রিল 2018দা অহানবা পেরোল দেতা ফোংখ্রবা মতুংদগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি। মমাংগী থা মার্চ 2024গা চাংদম্নবদা চৎলিবা থা অসিদা নেৎ মেম্বর এদিসনদা 31.29% হেনগৎলকগী রেজিস্তর তৌখ্রে।
ইয়র-ওন-ইয়র এনালাইসিস্না 2023গী এপ্রিলগা চাংদম্নবদা নেৎকী মেম্বর এদিসনদা 10% হেনগৎলকপা উবা ফংখি। মেম্বর ওইবগী মশিং অসি হেনগৎলকপা অসিনা মরম ওইদুনা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎলকপা, ইমপ্লোয়ী বেনিফিৎশিংগী মতাংদা হেন্না খঙবা হেনগৎলকপা অমসুং EPFOগী আউতরিচ প্রোগ্রামশিংগী কান্নবা হেনগৎলকপা অসিনচিংবা য়াওনা মখল কয়াগী মরম ওইদুনা ওইরকপনি।
দেতা অসিনা তাক্লি মদুদি এপ্রিল 2024গী মনুংদা চাউরাক্না অনৌবা মেম্বর লাখ 8.87না এনরোল তৌখি। দেতা অসিগী মশক থোকপা এস্পেক্ত অমা হায়রগদি এপ্রিল 2024দা অপুনবা অনৌবা মেম্বরগী চাদা 55.50 ওইরিবা চহি 18-25গী কাংলুপ অসিনা দোমিনেৎ তৌরি। মসি মমাংগী ত্রেন্দগা চুনৈ, মসিনা তাক্লি মদুদি ওর্গানাইজ তৌরবা শিন্মীশিংদা য়াওরিবা মীওই অয়াম্বদি নহাশিংনি, মরুওইনা অহানবা ওইনা থবক থিরিবা মীওইশিংনি।
EPFO দগী চাউরাক্না মেম্বর লাখ 14.53না তোকখি অমসুং মতুং তারকপদা অমুক হন্না EPFOদা য়াওখি হায়না পে-রোল দেতা অসিনা উৎলি। মশিং অসি মমাংগী থা মার্চ 2024গা চাংদম্নবদা চাদা 23.15 হেনগৎলক্লি তাক্লি। মেম্বরশিং অসিনা মখোয়গী থবক হোংদোকখি অমসুং EPFOগী মখাদা লৈবা এস্তাব্লিসমেন্তশিংদা অমুক হন্না য়াওখি অমসুং ফাইনেল সেতলমেন্তকীদমক্তা এপ্লাই তৌবগী মহুত্তা মখোয়গী এক্যুমুলেসনশিং ত্রান্সফর তৌনবা খনখি। মসিনা লোং-তর্ম ফাইনান্সিএল ৱেল-বিং ঙাক্লি অমসুং মখোয়গী সোসিএল সেক্যুরিতী প্রোতেক্সন হেনগৎহনখি।
পেরোল দেতাগী জেন্দর-ৱাইস এনালাইসিসনা উৎখি মদুদি অনৌবা মেম্বর লাখ 8.87গী মনুংদা লাখ 2.49রোমদি অনৌবা নুপী মেম্বরশিং ওইখি। অমসুং অপুনবা নুপী মেম্বরগী এদিসন অসি থা অসিদা লাখ 3.91 রোম ওইদুনা মার্চ 2024গী মমাং থাগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না 35.06% হেনগৎক্লি তাক্লি। নুপী মেম্বর হাপচিল্লকপা অসিনা হেন্না ইনক্লুসিব অমসুং দাইভর্স ৱার্কফোর্স অমগী মাইকৈদা চাউনা অহোংবা লাক্লি তাক্লি।
পেরোল দেতাগী স্তেৎ-ৱাইস এনালাইসিসনা উৎখি মদুদি নেৎ মেম্বর এদিসন অসি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, তমিল নাদু, গুজরাত অমসুং হরিয়ানা, রাজ্য/UT 5দা খ্বাইদগী ৱাংখি। রাজ্যশিং অসিনা নেৎ মেম্বর এদিসনগী 58.30%রোম শরুক তমদুনা থা অসিগী মনুংদা নেৎ মেম্বরগী অপুনবা লাখ 11.03 ওইহল্লি। রাজ্য পুম্নমক্কী মরক্তা মহারাস্ত্রনা থা অসিদা নেৎ মেম্বর 20.42% হাপচিন্দুনা মাংজিল থাখি।
ইন্দস্ত্রী-ৱাইস দেতা মন্থ-ওন-মন্থ ওইনা চাংদম্নবনা এক্সপর্ত সর্ভিসেস, ত্রেদিং – কম্মর্সিএল এস্তাব্লিশমেন্তশিং, ইলেক্ত্রিকেল, মেকানিকেল নত্ত্রগা জেন ইঞ্জিনীয়রিং প্রদক্তশিং, ইঞ্জিনীয়রশিং – কন্ত্রেক্তরশিং, স্কুল, বিল্দিং অমসুং কনস্ত্রক্সন ইন্দস্ত্রী, য়ুনিভর্সিতী, কোলেজ, স্কুলনচিংবা ইন্দস্ত্রীশিংগী এস্তাব্লিশমেন্তশিংদা থবক তৌবা মেম্বরশিংদা চাউনা গ্রোথ লৈখি। অপুনবা নেৎ মেম্বরশিপকী মনুংদা 41.41%রোমদি এক্সপর্ত সর্ভিসেস্তগী ওইখি (মেনপাৱর সপ্লায়রশিং, নোর্মেল কন্ত্রেক্তরশিং, সেক্যুরিতী সর্ভিসেস, অতৈ এক্তিবিতীশিং য়াওরগা)।
মথংক্কী পেরোল দেতা অসি প্রোভিজনেলনি মরমদি দেতা জেনরেসন অসি লেপ্পা লৈতবা থৌওং অমনি, এমপ্লোয়ী রেকোর্দ অপদেৎ তৌবা অসি লেপ্পা লৈতবা থৌওং অমা ওই। মমাংগী দেতা অসি থা খুদিংমক্কী অপদেৎ তৌই। এপ্রিল-2018গী থাদগী EPFOনা সেপ্তেম্বর 2017দগী হৌরগা পেরোল দেতা ফোঙদুনা লাকখি। থাগী পেরোল দেতাদা আধার ভেলিদেতেদ য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর (UAN)গী খুত্থাংদা অহানবা ওইনা EPFO য়ৌরকপা মেম্বরশিংগী মশিং, EPFOগী কবরেজতগী হান্নগী লৈরিবা মেম্বরশিং, অমসুং মেম্বর ওইনা নৌনা অমুক য়াওরকখিবশিং অসি নেৎ মন্থলী পেরোলদা য়াওহল্লি।

Ministry of Labour & Employment
EPFO records highest addition of 18.92 lakh net members during the Month of April 2024
8.87 lakh new members enrolled with EPFO during April 2024
20 JUN 2024 2:41PM by PIB Delhi
EPFO’s provisional payroll data released on 20th June 2024 highlights that EPFO has added 18.92 lakh net members in the month of April 2024. The addition during the month is the highest since first payroll data was published in April 2018. An increase of 31.29% has been registered in net member addition during the current month as compared to the previous month of March 2024.
Further, the year-on-year analysis reveals a growth of 10% in net member additions compared to April 2023. This surge in membership can be attributed to various factors, including increased employment opportunities, a growing awareness of employee benefits, and the effectiveness of EPFO's outreach programs.
The data indicates that around 8.87 lakh new members have enrolled during April 2024. A noticeable aspect of the data is the dominance of the 18-25 age group, constituting a significant 55.50% of the total new members added in April 2024. This is in consonance with the earlier trend which indicates that most individuals joining the organized workforce are youth, primarily first-time job seekers.
The payroll data highlights that approximately 14.53 lakh members exited and subsequently rejoined EPFO. This figure represents a 23.15% increase compared to the previous month of March 2024. These members switched their jobs and re-joined the establishments covered under the ambit of EPFO and opted to transfer their accumulations instead of applying for final settlement thus, safeguarding long-term financial well-being and extending their social security protection.
Gender-wise analysis of payroll data unveils that out of 8.87 lakh new members, around 2.49 lakh are new female members. Also, the net female member addition during the month stood at around 3.91 lakh reflecting an increase of approximately 35.06% compared to the previous month of March 2024. The surge in female member additions is indicative of a broader shift towards a more inclusive and diverse workforce.
State-wise analysis of payroll data denotes that net member addition is highest in the 5 states/ UTs of Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, Gujarat and Haryana. These states constitute around 58.30% of net member addition, adding a total of 11.03 lakh net members during the month. Of all the states, Maharashtra is leading by adding 20.42% of net members during the month.
Month-on-month comparison of industry-wise data displays significant growth in the members working in establishments engaged in the industries viz. Expert services, Trading - commercial establishments, Elec, mech or gen engg products, Engineers - engg. Contractors, School, Building and construction industry, University, college, school. etc. Of the total net membership, around 41.41% addition is from expert services (consisting of manpower suppliers, normal contractors, security services, miscellaneous activities etc.).
The above payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise, as updating employee record is a continuous process. The previous data hence gets updated every month. From the month of April-2018, EPFO has been releasing payroll data covering the period September 2017 onwards. In monthly payroll data, the count of members joining EPFO for the first time through Aadhaar validated Universal Account Number (UAN), existing members exiting from coverage of EPFO and those who exited but re-joining as members, is taken to arrive at net monthly payroll.