শিপ্পিং মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিগী অহানবা ওইনা, ৱার্ল্দ বেঙ্কগী মালেমগী মকোক থোংবা হিথাংফম ১০০গী মনুংদা, ভারতকী মরুওইবা হিথাংফম ৯ য়াওরে: শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱাল
২০২৩গী মালেমগী মকোক থোংবা হিথাংফম ২০গী মনুংদা বিশাখাপত্নম হিংথাংফম ১৯ শুবদা লৈরে, ভারতকী অতোপ্পা অহানবা ওইনা, ২০২২দা ১১৫শুবা মফমদা লৈরম্বদগী হাইগৎলকপনি: শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱাল
হৌখিবা চহিদা মসিগী রেঙ্ক ৪৮ দগী হাইগৎলক্তুনা, হৌজিক মুন্দ্রা হিথাংফম ২৭শুবা মফমদা লৈরে
ৱার্ল্দ বেঙ্ক অমসুং এস এন্দ পি গ্লোবেল মার্কেত ইন্তিলিজেন্সনা শেম্বা কন্তেন্নর পোর্ত পর্ফোমেন্স ইন্দেক্স(সি পি পি আই) অসিনা হিথাংফমশিংনা খুদোংথিবা মায়োক্নবা ঙম্বা, থবক ফজনা পাংথোকপা অমসুং হিরম খুদিংমক্কী থবকশিং ওল্লি
19 JUN 2024 7:06PM by PIB Imphal
ভারতকী হিথাংফম চাউখৎহন্নবা থৌরমদা অচৌবা ইনোৎ অমা ওইনা, ৱার্ল্দ বেঙ্ক অমসুং এস এন্দ পি গ্লোবেল মার্কেত ইন্তিলিজেন্সনা শেম্বা রিপোর্ত- কন্তেন্নর পোর্ত পর্ফোমেন্স ইন্দেক্স(সি পি পি আই),২০২৩ দা মালেমগী মকোক থোংবা হিথাংফম ১০০গী মনুংদা, ভারতকী মরুওইবা হিথাংফম ৯ য়াওরে। মাইপাকপা অসিগী মনা, হিথাংফমশিং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা অমসুং মখোয় থবক পাংথোকপা হেনগৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা শেমগৎপা সাগরমালাদা, পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱালনা পীখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱালনা হায়খি মসি ভারতকী হিথাংফমশিংগী অচৌবা মাইপাকপা অমনি অমসুং থবক পাংথোকপা হেনগৎহন্নবা মখোয় মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা, মেকানাইজ তৌনবা অমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্ননবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী সরকারনা হোৎনখিবগী খুদম অমনি। জহাসশিং অমসুং কার্গো লোয়নবগী থবকশিং শিংথাবা য়ানা ফগৎলে।
মীৎয়েং শানবা লুচিংবগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎলদুনা, শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱালনা হায়খি সাগরমালাগুম্বা অচৌবা থবকশিংগী খুৎথাংদা ঐখোয়না হিথাংফমশিং মথৌ পাংথোকপা হেনগৎহল্লে। মসিনা ভারতকী মেরিতাইম উদ্যোগ অসি মালেমগী কৈথেলশিংদা চাংদম্নবা ঙম্নবা অমসুং তুংকোইনা থবক তৌবা ঙম্নবা খুদোংথিবা মায়োক্নবা ঙম্বা, অনৌবা তেক্নোলোজি শীজিন্নবা অমসুং গ্রিন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মতেং পাংলে। হিরম অসিদা থবক কয়া পায়খৎতুনা, ভারতকী মেরিতাইম সেক্তর অসি মখা তানা ফগৎহনবা ঙমগনি অমসুং হিথাংফম্না লমজিংবা শেন্মিৎলোন অমা চাউখৎহনবা ঙমগনি হায়না ঐখোয়না থাজবা থম্লি।
বিশাখাপত্নম অসি ২৭.৫ মুভস পর ক্রেন আৱার, পুং ২১.৪গী তর্ন আরাউন্ত তাইম(তি আর তি) লৈদুনা অমসুং বার্থ আইদল তাইম য়ামদনা লৈদুনা ফজনা থবক তৌরি হায়বা উৎলে। হায়রিবা মশিং অসিনা কন্তেন্নর জহাসশিং শেন্নবদা হিথাংফম অসিনা পাংথোক্লিবা থবকশিং উৎথোক্লে। মালেমগী মকোক থোংবা হিথাংফম ১০০গী মনুংদা য়াওরিবা ভারতকী অতোপ্পা হিথাংফম ৭ অদুদি পিপাবাব(৪১), কমারাজার(৪৭), কোচিন(৬৩), কৃষ্ণপত্নম(৭১), চেন্নাই(৮০) অমসুং জৱাহরলাল নেহরু(৯৬)নি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
9 Major Ports of India makes it to Global Top 100 by World Bank, a First for the country: Shri Sarbananda Sonowal
Visakhapatnam Port made it to Top 20 ports of the World at 19 in 2023, recording a marked improvement from 115 in 2022, another first for India”: Shri Sarbananda Sonowal
Mundra Port also climbed up the index at 27 in the current ranking, upping its rank from 48 last year
Container Port Performance Index (CPPI), developed by World Bank and S&P Global Market Intelligence, measured the resilience, efficiency & overall performance of the Ports
19 JUN 2024 7:06PM by PIB Delhi
In a significant boost to the India’s port development programme, as many as 9 ports of India made it to the Global Top 100 in the latest edition of Container Port Performance Index (CPPI), 2023 - a report prepared by the World Bank and S&P Global Marketing Intelligence. The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Sarbananda Sonowal gave credit to the ambitious Sagarmala programme, envisioned by Prime Minister Narendra Modi, for modernisation of the ports and improving their efficiency.
Speaking on the occasion, the Union Minister Sarbananda Sonowal said, “This is a tremendous achievement for the Indian ports and is a testament to the efforts taken by the Narendra Modi Government to modernise, mechanise and make them technologically savvy to improve performance and enhance efficiency. There has been a significant improvement via operational efficiency and service delivery in the efficient handling of ships and cargo. Thanks to the visionary leadership of Prime Minister Narendra Modi ji, we have been able to work on to improve the efficiency of our ports through path breaking ambitious initiatives like Sagarmala. This has helped us build resilience, incorporate new technology, and green infrastructure to ensure stability of global markets and sustainability of India’s maritime industry. With sustained effort in this regard, we are confident that Indian maritime sector will further improve resilience and efficiency of Maritime gateways and boost port led economic development.”
Vishakhapatnam Port has showcased strong performance with 27.5 moves per crane hour, a turnaround time (TRT) of 21.4 hours, and minimal berth idle time. These metrics highlight the port's efficiency in handling container ships and significantly influence customer preference. Seven other Indian ports, which secured ranks in the top 100, are Pipavav (41), Kamarajar (47), Cochin (63), Hazira (68), Krishnapatnam (71), Chennai (80) and Jawaharlal Nehru (96).