Ministry of Information & Broadcasting
77 Films Compete for the Recognition in MIFF 2024’s National Competition
Best Films in Documentary, Short Film & Animation category to be Awarded the Coveted Silver Conch
Special Award to be given for Short Film on ‘India in Amrit Kaal’ at 18th MIFF
From Classrooms to Contestants: 12 Student Films competing under National Competition at MIFF 2024
16 JUN 2024 2:48PM by PIB Mumbai
Mumbai, 16 June 2024
The quest for cinematic excellence finds its stage at the 18th Mumbai International Film Festival (MIFF) showcasing a vibrant tapestry of Indian cinema. With a record-breaking 840 submissions, the festival unveils a meticulously curated selection of 77 films contesting in the national competition. The films competing under the National Competition are made in India by Indian citizens between 01st January 2022, and 31st December 2023.
This year's MIFF, being held between 15th to 21st June, champions the future of Indian cinema. A remarkable 30 films by debutant directors and 12 student works find their place amongst the contestants. Prepare to be captivated by fresh perspectives and stories waiting to be discovered. You can find the complete list of films under National Competition here. https://miff.in/wp-content/uploads/2024/06/National-Competition-MIFF-2024.pdf
The films under National competition are competing under three categories:
• National Documentary Competition: This section showcases 30 thought-provoking documentaries.
• National Competition: Short Fiction & Animation: Witness the power of storytelling with 41 films encompassing short fiction and animation genres.
• National Competition: India in Amrit Kaal: Explore the nation's future through six specially curated films centered around this theme.
The prestigious awards awaiting the winning films and filmmakers (listed below) further elevate the stakes, making participation in the MIFF National Competition a truly inspiring festival.
Here's a breakdown of the Awards
National Competition Awards:
• Best Indian Documentary Film: Receives a Silver Conch and a cash prize of Rs. 5 lakh.
• Best Indian Short Fiction Film (up to 30 minutes): Receives a Silver Conch and a cash prize of Rs. 3 lakh.
• Best Indian Animation Film: Receives a Silver Conch and a cash prize of Rs. 3 lakh.
• Best Debut Film (Sponsored Award): Receives a trophy and a cash prize of Rs. 1 lakh.
• Best Student Film (Sponsored Award): Receives a trophy and a cash prize of Rs. 1 lakh.
• Special Award for Best Short Film on "India in Amrit Kaal" (up to 15 minutes): Open to Indian filmmakers only, this award comes with a trophy and a cash prize of Rs. 1 lakh.
Technical Awards (Common to National & International Competition):
• Cinematography: Receives a certificate and a cash prize of Rs. 3 lakhs.
• Editing: Receives a certificate and a cash prize of Rs. 3 lakhs.
• Sound Design: Receives a certificate and a cash prize of Rs. 3 lakhs.
Additional Recognition:
FIPRESCI Jury Award: Three distinguished film critics representing the International Federation of Film Critics (FIPRESCI) will present an award to a documentary film in the national competition.
Jury for National Competition
A distinguished panel of national and international film luminaries will preside over the National Competition. Their expertise and experience ensure a discerning selection process.
The jury members for the national competition this year include German film producer Adele Seelman (Das Weibe Rauschen, Alles auf die Siebzehn) Filmmaker Dr. Bobby Sarma Baruah (Mishing, Sonar Baran Pakhi), animator Munjal Shroff (Krish, Trish and Baltiboy) Film Producer Apoorva Bakshi (Delhi Crime) and German filmmaker Anna Henckel-Donnersmarck
The jury will present the National Competition awards, including Best Indian Documentary, Short Film, Animation, Best Debut Film, Best Student Film, and Technical awards. They will also select the winner of the Special Award for Best Short Film on "India in Amrit Kaal."
For more information log on to www.miff.in.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ফিল্ম 77 না এম.আই.এফ.এফ. ২০২৪গী নেসনেল কম্পিতিসনগীদমক শকখঙনবা অথোই অহেন তান্নগদৌরি
দোক্যুমেন্তরী, শোর্ত ফিল্ম অমসুং এনিমেসন কাংলুপকী খ্বাইদগী ফজবা ফিল্মবু কোভেতেদ সিলভর কোঞ্চ মনা পীগনি
১৮শুবা এম.আই.এফ.এফ.তা 'ইন্দিয়া ইন অমৃত কাল' হায়বসিদা শোর্ত ফিল্মগী ওইনা অখন্নবা মনা পীগনি
ক্লাসরুমদগীনা কন্তেস্তেন্ত ফাওবদাঃ মহৈরোই ১২ গী ফিল্মনা নেসনেল কম্পিতিসনগী মখাদা এম.আই.এফ.এফ. ২০২৪দা অথোই অহেন তান্নরি
16 JUN 2024 2:48PM by PIB Imphal
সিনেমাতিক এক্সিলেন্স তানবগী মশক অমা ১৮শুবা মুম্বাই ইন্তর্নেসনেল ফিল্ম ফেস্তিবেল (এম.আই.এফ.এফ.)তা ভারতকী সিনেমাগী মচু কয়াগী মায়খুম হাংগদৌরি। মমাংদগী হেন্দুনা ৮৪০ থাজিল্লকপগা লোইননা ফেস্তিবেল অসিনা কুপ্না নৈনরবা মতুংদা ফিল্ম ৭৭ খন্দুনা নেসনেল কম্পিতিসন অসিদা অথোই অহেন তান্নগদৌরি। নেসনেল কম্পিতিসনগী মখাদা অথোই অহেন তান্নরিবা ফিল্মশিং অসি ভারত্তা ভারত মচাশিংনা জনুৱারী ১, ২০২২ অমসুং দিসেম্বর ৩১, ২০২৩গী মরক্তা নমখিবশিংনি।
জুন ১৫দগীনা ২১ ফাওবা পাঙথোক্কদৌরিবা চহি অসিগী এম.আই.এফ.এফ. অসিনা ভারতকী সিনেমাবু মাংজিল থাহল্লি। অনৌবা দিরেক্তরশিং অমসুং মহৈরোই ১২ দগী শক্নাইরবা ফিল্ম ৩০ না অথোই অহেন তান্নরিবশিংগী মরক্তা মফম কল্লি। অনৌবা মায়কৈ অমসুং লীগদবগী ঙাইদুনা লৈরিবা ৱারীশিংগীদমক শেম শাদুনা লৈবীয়ু।
নেসনেল কম্পিতিসনগী মখাদা লৈবা ফিল্মশিংগী মপুং ফাবা লিস্ত অদোম্না মফন অসিদগী ফংবীগনি। https://miff.in/wp-content/uploads/2024/06/National-Competition-MIFF-2024.pdf
নেসনেল কম্পিতিসনগী মখাদা লৈরিবা ফিল্মশিং অসিনা কাংলুপ অহুমগী মখাদা অথোই অহেন তান্নরিঃ
• নেসনেল দোক্যুমেন্তরী কম্পিতিসনঃ কাংলুপ অসিনা ৱাখল খলহনবা ঙম্বা দোক্যুমেন্তরী ৩০ উৎকনি।
• নেসনেল কম্পিতিসনঃ শোর্ত ফিক্সন অমসুং এনিমেসনঃ মসিনা শোর্ত ফিক্সন অমসুং এনিমেসন জোনরাগী ফিল্ম ৪১ গা লোইননা ৱারী লীবগী শক্তি উৎলি।
• নেসনেল কম্পিতিসনঃ ইন্দিয়া ইন অমৃত কালঃ লৈবাক অসিগী তুংলমচৎপু অখন্ননা হায়রিবা থিম অসিদা য়ুম্ফম ওইদুনা অখন্নবা শেম্লবা ফিল্ম তরুক্কী খুত্থাংদা য়েংবীয়ু।
মায় পাক্লবা ফিল্ম অমসুং ফিল্মমেকর (মখাদা পীরিবা)শিংবু ঙাইরিবা তাঙলবা মনাশিং অসিনসু হেন্না মগুন হেনগৎহল্লি, মসিনা এম.আই.এফ.এফ. নেসনেল কম্পিতিসন্দা শরুক য়াবা হায়বসি ইনোৎ হাপ্নিংঙাই ওইবা কুমহৈ অমা ওইহল্লি।
মখাদা মনাশিং শুগাইনা পীরি
নেসনেল কম্পিতিসন মনাঃ
• বেস্ত ইন্দিয়ন দোক্যুমেন্তরী ফিল্মঃ সিলভর কোঞ্চ অমসুং লুপা লাখ ৫গী শেলগী মনা
• বেস্ত ইন্দিয়ন শোর্ত ফিক্সন ফিল্ম (মিনিত ৩০ ফাওবা): সিলভর কোঞ্চ অমা অমসুং লুপা লাখ ৩ গী মনা
• বেস্ত ইন্দিয়ন এনিমেসন ফিল্মঃ সিলভর কোঞ্চ অমা অমসুং লুপা লাখ ৩ গী শেলগী মনা।
• বেস্ত দেব্যু ফিল্ম (স্পোন্সর্দ এৱার্দ): ত্রোফী অমা অমসুং লুপা লাখ ১ গী শেলগী মনা
• বেস্ত স্ত্যুদেন্ত ফিল্ম (স্পোন্সর্দ এৱার্দ): ত্রোফী অমা অমসুং লুপা লাখ ১ গী শেলগী মনা
• 'ইন্দিয়া ইন অমৃত কাল'দা বেস্ত শোর্ত ফিল্মগী স্পেসল এৱার্দ (মিনিত ১৫ ফাওবা): ইন্দিয়ন ফিল্মমেকরখক্তগী, মনা অসিদা ত্রোফী অমা অমসুং লুপা লাখ ১ গী শেলগী মনা।
তেক্নিকেল এৱার্দস (নেসনেল অমসুং ইন্তর্নেসনেল কম্পিতিসন):
• সিনেমাতোগ্রাফীঃ সর্তিফিকেত অমা অমসুং লুপা লাখ ৩ গী শেলগী মনা।
• ইদিতিং: সর্তিফিকেত অমা অমসুং লুপা লাখ ৩ গী শেলগী মনা।
• সাউন্দ দিজাইনঃ সর্তিফিকেত অমা অমসুং লুপা লাখ ৩ গী শেলগী মনা।
অহেনবা রিকগনিসনঃ
এফ.আই.পি.আর.ই.এস.সি.আই. জুরী এৱার্দঃ ইন্তর্নেসনেল ফেদরেসন ওব ফিল্ম ক্রিতিক (এফ.আই.পি.আর.ই.এস.সি.আই.) বু মহুৎ শিন্দুনা অখন্নবা ফিল্ম ক্রিতিক অহুম্না নেসনেল কম্পিতিসনগী দোক্যুমেন্তরী ফিল্ম অমদা মনা অমা পীগনি।
নেসনেল কম্পিতিসনগী জুরী
শক্নাইরবা নেসনেল অমসুং ইন্তর্নেসনেল ফিল্মগী অখন্নবা পেনেল অমনা নেসনেল কম্পিতিসন্দা ময়াই তাংবল লৌগনি। মখোয়গী হৈশিংবা অমসুং খঙ হৈবনা খনবগী থৌওং মতীক চানা পাঙথোক্কনি।
চহি অসিগী নেসনেল কম্পিতিসনগী জুরী মেম্বরশিংদা জর্মন ফিল্ম প্রদ্যুসর এদিলি সীলমন (দাস ৱৈবি রোসচেন, এলিস ওফ দি সিবজেন) ফিল্মমেকর দা. বোবী সর্ম বরুৱা (মিশিং, সোনার বরান পাখি), এনিমেতর মুঞ্জাল শ্রোফ (কৃশ, ত্রিশ, অমসুং বালতিবোই) ফিল্ম প্রদ্যুসর অপুর্বা বশকি (দিল্লী ক্রাইম) অমসুং জর্মন ফিল্মমেকর অন্না হেক্কেল-দোন্নরস্মার্ক য়াওরি।
জুরী অসিনা বেস্ত ইন্দিয়ন দোক্যুমেন্তরী, শোর্ত ফিল্ম, এনিমেসন, বেস্ত দেব্যু ফিল্ম, বেস্ত স্ত্যুদেন্ত ফিল্ম, অমসুং তেক্নিকেল মনাশিং য়াওনা নেসনেল কম্পিতিসনগী মনা লান্থোক্কনি। মখোয়না 'ইন্দিয়া ইন অমৃত কাল'দা বেস্ত শোর্ত ফিল্মগী অখন্নবা মনাগী অথোইবসু খনগনি।
অহেনবা ঈ পাউগীদমক www.miff.in দা লোগ ওন তৌবীয়ু।