ৰাষ্ট্ৰপতি সচিবালয়
প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি
05 JUN 2024 5:36PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ০৫-০৬-২০২৪ত অনুষ্ঠিত বৈঠকত ৰাষ্ট্ৰপতিক ১৭ সংখ্যক লোকসভা তৎকালীনভাৱে কাৰ্যকৰী হোৱাকৈ ভংগ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে।
ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ০৫-০৬-২০২৪ত কেবিনেটৰ এই পৰামৰ্শ স্বীকাৰ কৰে আৰু সংবিধানৰ অনুচ্ছেদ ৮৫ৰ খণ্ড (২)ৰ উপ-খণ্ড (বি)ৰ দ্বাৰা প্ৰদত্ত শক্তিসমূহৰ প্ৰয়োগ কৰি ১৭ সংখ্যক লোকসভা ভংগ কৰাৰ আদেশত হস্তাক্ষৰ কৰে।

President's Secretariat
PRESS COMMUNIQUE
05 JUN 2024 5:36PM by PIB Delhi
The Cabinet, in its meeting held on 05.06.2024, has advised the President to dissolve the 17th Lok Sabha with immediate effect.
The President has accepted the advice of the Cabinet on 05.06.2024 and signed the Order dissolving the 17th Lok Sabha in exercise of the powers conferred upon her by Sub-clause (b) of Clause (2) of Article 85 of the Constitution.