মাইন্স মন্ত্রালয়
২০২৫ ফাওবগী মনুংদা তুবরকুলোসিস মুৎথৎনবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মাইন্স মিনিস্ত্রিনা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী সেন্ত্রেল তি.বি দিবিজনগা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখ্রে
05 JUN 2024 5:45PM by PIB Imphal
তুবরকুলোসিস মুৎথৎনবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা ঙসি নিউ দিল্লিদা মাইন্স মিনিস্ত্রিনা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী সেন্ত্রেল তি.বি দিবিজনগা এম.ও.য়ু অমা খুৎয়েক পীনখ্রে।
এম.ও.য়ু অদু ভারত সরকারগী মাইন্স মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি শ্রীমতি ফারিদা এম.নাইক অমসুং হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী ইকোনোমিক এদভাইজর দোক্তর কে ত্রিপাথিনা খুৎয়েক পীনখি অমসুং থৌরম অদুদা মিনিস্ত্রি অনিমক্কী ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি। থৌরম অদু ভর্চুএল ওইনা মাইন্স মিনিস্ত্রিগী ফিল্দ ফোর্মেসনশিং, সি.পি.এস.ইশিং অমসুং এত্তেচ/সর্বোদিনেত ওফিসশিং শরুক য়াখি। ভারতনা ২০২৫ ফাওবদা তি.বি মুৎথৎনবা পান্দম ফংনবা এম.ও.য়ু অসিনা মিনিস্ত্রিশিংগী মরক্তা মতেং পাংনগনি অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নগনি।
পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিদা মাইন্স মিনিস্ত্রিগী সি.পি.এস.ইশিং, এত্তেচ ওফিসশিং, সবোর্দিনেত ওফিসশিং অমসুং ওতোনোমস বোদিশিংশি শীজিন্নদুনা নেসনেল তি.বি ইলিমিনেসন প্রোগ্রামগী মখাদা ৱেবিনারশিং অমসুং অতোপ্পা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা থৌরমশিং পাংথোক্কনি। মসিগী থবক অসিনা মীয়াম মরক্তা তি.বি মুথৎনবগীদমক অখন্নবা খোঙজংশিং পাংথোক্নবা পি.এস.য়ুশিংগী হোস্পিতালশিং অমসুং হেল্থ সেন্তরশিংদা হকশেলগী থবক তৌরিবশিংগী কেপাসিতি বিল্দিদা মতেং পাংগনি।

Ministry of Mines
Mines Ministry Signs MoU with Central TB Division, Ministry of Health & Family Welfare for Collaborative Action Towards Elimination of Tuberculosis in the Country by 2025
05 JUN 2024 5:45PM by PIB Delhi
Ministry of Mines and Central TB Division of Ministry of Health & Family Welfare today signed a Memorandum of Understanding in New Delhi for collaborative and convergent action towards elimination of Tuberculosis.
The MoU was signed by Smt. Farida M. Naik, Joint Secretary, Ministry of Mines and Dr. K. K. Tripathy, Economic Advisor, Ministry of Health & Family Welfare, Govt. of India in the presence of officials from both the ministries. All the field formations, CPSEs and Attached/Subordinate offices of the Mines Ministry joined the program virtually. The MoU will forge inter-ministerial collaboration and strategic partnerships to achieve the target of Eliminating Tuberculosis (TB) in India by 2025.
This partnership aims for collaborative field actions like webinars and other awareness-building initiatives under National TB Elimination Programme by engaging the CPSEs, attached offices, subordinate offices and autonomous bodies of Ministry of Mines. This initiative will also help in capacity building of health functionaries of PSUs’ hospitals & health centres for specialized campaigns for eradication of TB at grass-root level.