ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মেজর জেনেরেল হার্স ছিব্বর কলেজ ওফ দিফেন্স মেনেজমেন্ত, সিকন্দরবাদকী কমান্দেন্ত ওইরে
01 JUN 2024 9:32AM by PIB Imphal
মে ৩১,২০২৪ দগী মেজর জেনেরেল হার্স ছিব্বর কলেজ ওফ দিফেন্স মেনেজমেন্ত, সিকন্দরবাদকী কমান্দেন্ত ওইরে, ফম অসি রিয়ার এদমিরেল সঞ্জয় দত্তনা পায়রম্বনি। নেসনেল দিফেন্স একাদেমিগী মহৈরোয় মেজর জেনেরেল ছিব্বর আর্মি সর্বিস কোরদা দিশেম্বর ১৯৮৮ দা চঙখি।
মেজর জেনেরেল হার্স ছিব্বর বিজিনেস মেনেজমেন্ত অমসুং পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন্দা এম.ফিল দিগ্রি অনিগা লোয়ননা পব্লিক পোলিসিদা দোক্তর ওফ ফিলোসোফি(পি.ঐচ.দি) দিগ্রি অমা পায়রি। মহাক তেক্নিকেল স্তাফ ওফিসারস কোর্স(তি এস ও সি), হায়র দিফেন্স মেনেজমেন্ত কোর্স(ঐচ দি এম সি) অমসুং এদভান্স প্রোফেসনেল প্রোগ্রাম ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন(অপ্পা) শরুক য়াখ্রে।
পেরা এ.এস.সি কম্পেনি, এ.এস.সি বত্তালিয়ন অমসুং এ.এস.সি ত্রেনিং সেন্তর য়াওনা ইস্তর্ন, নোর্থন অমসুং ৱেস্তর্ন সেক্তরশিংদা মেজর জেনেরেল হার্স ছিব্বরনা তোঙান-তোঙানবা মরুওইবা থৌদাং কয়া পাংথোকখ্রে। মহাক ইস্তর্ন সেক্তরদা ব্রিগেদিয়ার জেনেরেল স্তাফ(ইনফোর্মেসন সিস্তেম) অমসুং নোর্থন সেক্তরদা মেজর জেনেরেল(ওপরেসনেল লোজিসতিক্স) ওইখ্রে। মহাক আর্মি সর্বিস কোর সেন্তর অমসুং কলেজদা ইন্সত্রক্তর ওইনশু থৌ পুরমখি অমসুং কলেজ ওফ দিফেন্স মেনেজমেন্তদা ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত দিপার্তমেন্তদা দিরেক্তিং স্তাফ অমসুং হেদ ওইনা পুরমখি। মহাক্না শেমগৎখিবা সোফৱায়র এপ্লিকেসনশিং অমসুং থবক ওইনা পাংথোকখিবশিং মশিং য়াম্লবা য়ুনিতশিংদা শীজিন্নরি।
(2)DFD7.jpeg)
(4)FT1N.jpeg)

Ministry of Defence
Maj Gen Harsh Chhibber takes over as Commandant, College of Defence Management, Secunderabad
01 JUN 2024 9:32AM by PIB Delhi
Maj Gen Harsh Chhibber took over as the Commandant, College of Defence Management, Secunderabad on 31 May 24 from Rear Admiral Sanjay Datt. An alumnus of the National Defence Academy, Major General Harsh Chhibber was commissioned into the Army Service Corps in December 1988.
Maj Gen Harsh Chhibber holds a Doctor of Philosophy (PhD) on Public Policy along with two M.Phil degrees in Business Management and Public Administration. He has also undertaken Technical Staff Officers Course (TSOC), Higher Defence Management Course (HDMC), and the Advanced Professional Programme in Public Administration (APPPA).
Major General Chhibber's military experience encompasses various important assignments in Eastern, Northern and Western Sectors including command of the Para ASC company, an ASC Battalion and the ASC Training Centre. He has been Brigadier General Staff (Information System) in Eastern Sector and Major General (Operational Logistics) in Northern Sector. He has also served as an instructor at the Army Service Corps Centre and College and as the Directing Staff and Head of the Financial Management Department at College of Defence Management. Software applications developed and implemented by him are in use in a large number of units.
(2)DFD7.jpeg)
(4)FT1N.jpeg)