ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সি.দি.এস. জেনরেল অনিল চৌহন্না বেঙ্গলুরুগী এয়রক্রাফ অমসুং সিস্তেম তেস্তিং ইস্তাব্লিশমেন্ত অমসুং এয়র ফোর্স তেস্ত পাইলোত স্কুলদা চৎখ্রে
জেনরেল অনিল চৌহন্না এ.এফ.তি.পি.এস.তা ৪৬শুবা ফ্লাইত তেস্ত কোর্সকী ভেলেদিক্তরী ফংসনগী ময়াই তাংবল লৌখি
25 MAY 2024 2:59PM by PIB Imphal
চীফ ওব দিফেন্স স্তাফ, জেনরেল অনিল চৌহন্না মে ২৪, ২০২৪দা বেঙ্গলুরুগী এয়রক্রাফ অমসুং সিস্তেম তেস্তিং ইস্তাব্লিশমেন্ত (এ.এস.তি.ই) অমসুং এয়র ফোর্স তেস্ত পাইলোত স্কুল (এ.এফ.তি.পি.এস.)দা চৎখ্রে। গার্দ ওব ওনরগী থৌরম অমসু পাঙথোকখি অমসুং মহাক্না ভারতকী তেস্ত ক্র্যু অমসুং সাইন্তিস্তশিংনা ফ্লাইত তেস্তিং পাঙথোকপা মতমদা কত্থোকখিবা কয়াগী মফমদা ইকাইখুম্নবা উত্তুনা লৈ পরেং কৎখি। মহাক্কী খোঙচৎ অসিগী শরুক অমা ওইনা, হৌজিক চত্থরিবা এ.এস.তি.ই. গী ত্রাইএল অমসুং এ.এফ.তি.পি.এস.কী ফ্লাইত তেস্ত ত্রেনিংগী মথক্তা আই.এ.এফ.কী অসিগুম্বা অখন্নবা ইন্সতিত্যুসনশিং অসিগী ওর্গানাইজেসনেল রোলশিংগী মতাংদা পাউদম থমখি। আত্মনির্ভরভারত অমসুং ত্রেনিং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী শরুক অমা ওইনা মরুওইবা লমদম অসিগী প্রোজেক্ত কয়াগী মথক্তা এ.এস.তি.ই. অমসুং এ.এফ.তি.এস.তা লৈরিবা খুদোংচাবশিংসু য়েংশিনখি। সি.দি.এস. অসিনা চহি য়াংখৈ হেল্লবা এ.এস.তি.ই অমসুং এ.এফ.তি.পি.এস.কী পুৱারী ওইরবা থবক কয়া তাক্লিবা মমল নাইদ্রবা পোৎলমশিং লৈরিবা এ.এস.তি.ই. ম্যুজিয়মদা য়েংখি।
জেনরেল অনিল চৌহন্না এ.এফ.তি.পি.এস.তা পাঙথোকখিবা ৪৬ ফ্লাইত তেস্ত কোর্সকী ভেলেদিক্তরী ফংসন্দা ময়াই তাংবল লৌখি। অপুনবা ওইনা মহৈরোই ১৭ না গ্রেজুএত তৌখি। হায়রিবা থৌরম অসি এ.এস.তি.ই.না গ্রেজুএত ফংলিবা মহৈরোইশিং অসিতা নত্তনা মখোয়গী লোইনবীশিংবুসু ক্বালিফিকেসনগী সর্তিফিকেত পীরিবা সুরঞ্জন দাস দিন্নরগী মহৌশাদগী চত্থরকপা থৌরম অমা ওইনা পাঙথোকখি। তোঙান-তোঙানবা কাংলুপশিংদা হেন্দোক থোইদোক্না হৈথোই শিংথোইবগীদমক্তসু মহৈরোই মঙাদা ত্রোফী খুৎশিন্নখি। মনা ফংখ্রবা মহৈরোইশিং অদুদি খ্বাইদগী ফবা তেস্ত পাইলতকী সুরঞ্জন দাস ত্রোফীগা লোইননা স্ক্বাদ্রোন লিদর এ বর্ৱাল, সি.এ.এস. ত্রোফী ফোর বেস্ত ফ্লাইত ইভালুএসনগা লোইননা স্ক্বাদ্রোন লিদর কাপিল য়াদব, বেস্ত এফ.তি.ই.গী মনা মহারাজা হনুমন্থ সিংহজিগা লোইননা স্ক্বাদ্রোন লিদর ভি সুপ্রিয়া, বেস্ত ইন গ্রাউন্দ সবজেক্তকে কাপিল ভার্গব ত্রোফীগা লোইননা স্ক্বাদ্রোন লিদর রজনিশ রাই অমসুং মোস্ত প্রোমিজিং এফ.তি.ই. অমসুং ফ্লাইত ইভালুএসনগী দুনলোপ ত্রোফীগা লোইননা ল্যুতনেন্ত কমান্দর গৌরব ত্যাগিনি। থৌরম অসিদা এ.ও.সি. ইন সি ত্রেনিং কমান্দ ওব আই.এ.এফ. অমসুং ভেতরান তেস্ত ক্র্যু কয়ানা শরুক য়াখি। একাদেমিক ওভর্ভ্যু অমসুং কোর্স লোইবগী রিপোর্ত অমা ওফিসর কমান্দিং এ.এফ.তি.পি.এস.না ইন্সতিত্যুসন অসিনা সর্ভিস অহুম হায়বদি ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ, হাল, দি.আর.দি.ও. অমসুং মরুপ মপাং ওইনরিবা মপান লৈবাকশিংদা ফ্লাইত তেস্ত ত্রেনিং পীবগী দি ফেক্তো সেন্তর ওব এক্সিলেন্স ওইদুনা লৌরিবা চাউরবা থৌদাংশিংগী মতাংদা থমখি।
মহাক্কী ভেলেদিক্তরী এদ্রেসতা, সি.দি.এস. অসিনা কমান্দেন্ত এ.এস.তি.ই. অমসুং এ.এফ.তি.পি.এস.কী স্তাফ পুম্নমক্কী মফমদা অসিগুম্বা হীরম অসিদা খ্বাইদগী ৱাংবা ত্রেনিংগী থাক পীবগীদমক অমসুং ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সপু অনৌবা সমাজ অসিদা চুনহন্দুনা অমসুং লৈবাক অসিগী মিলিতরী এভিএসনগী ফিভম চাউখৎহনবগীদমক শিংথাখি। মহাক্না গ্রেদুএত ফংলিবা ওফিসরশিংবু মথৌ পাঙথোকপা মতমদা শেম শাদুনা খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা পাঙথোকপা ঙম্নবা অমসুং মখোয়গী তেস্ত ক্র্যু ওইনা অৱাংবা থাক্কী প্রোফেসনেল কেপেবিলিতী ফংবা ঙম্নবগী য়াইফ পাউজেল পীখি।

Ministry of Defence
CDS Gen Anil Chauhan visits Aircraft and Systems Testing Establishment & Air Force Test Pilots School in Bengaluru
Gen Anil Chauhan presides over the valedictory function of 46th Flight Test Course at AFTPS.
25 MAY 2024 2:59PM by PIB Delhi
Chief of Defence Staff, Gen Anil Chauhan visited Aircraft and Systems Testing Establishment (ASTE) and Air Force Test Pilots School (AFTPS) in Bengaluru on 24 May 2024. A ceremonial Guard of Honour was accorded and he laid a wreath at the memorial which honours the supreme sacrifice made by the Indian test crew and scientists while undertaking flight testing. As part of his tour, he was briefed on the ongoing trials at ASTE and flight test training activities of AFTPS alongside aspects of the organisational roles of these unique institutions of IAF. He was conducted around the facilities available at ASTE and AFTPS with the demonstration of major indigenous projects as part of Aatmnirbharata and the training infrastructure. The CDS also visited the well-archived ASTE museum which houses artifacts depicting significant historical milestones along the five-decade-long journey of ASTE and AFTPS.
Gen Anil Chauhan presided over the valedictory function of the 46 Flight Test Course, which was conducted at AFTPS. A total of 17 students have graduated. This event was hosted by the ASTE as the traditional Suranjan Das Dinner where not only the graduating students but also their spouses were given a certificate of qualification. Five students were also awarded trophies for their outstanding performance under various categories. The students who were awarded were Sqn Ldr A Berwal with the Suranjan Das Trophy for best Test Pilot , Sqn Ldr Kapil Yadav - CAS Trophy for best flight evaluation, Sqn Ldr V Supriya - Maharaja Hanumanth Singhji Sword for best FTE, Sqn Ldr Rajnish Rai - Kapil Bhargava Trophy for best in ground subjects and Lt Cdr Gaurav Tyagi - Dunlop Trophy for most promising FTE and flight evaluation.
The occasion was also graced by the AOC-in-C Training Command of IAF and veteran test crew. The academic overview and end of course report was presented by the Officer Commanding AFTPS, who highlighted the critical role being played by the institution as the de-facto Centre of Excellence for imparting flight test training to officers of the three services, Indian Coast Guard, HAL, DRDO and friendly foreign nations.
In his valedictory address, the CDS complimented Commandant ASTE and all staff of AFTPS for maintaining the highest standards of training in this niche field and their crucial role in capability building and modernisation of the Indian Air Force, including the upgradation of the military aviation environment of the nation. He congratulated the graduating officers, emphasising the importance of professional competence to meet the quality & safety requirements for operational preparedness, and extolled them to continue to strive hard to achieve higher professional capability in their journey as test crew.