ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল বে ওফ বেঙ্গলদগী হৌরক্লিবা নোংলৈ-নুংশিৎ ‘রেমাল’গীদমক আই.সি.জিনা মাংজৌননা থবকশিং পায়খৎলে
মতম চানা মতেং পাংনবা মসিগী জহাজশিং অমসুং এয়রক্রাফ থৌরাং তৌদুনা থম্লে
মরুওইবা মফমশিংদা দিজাস্তর রিলিফ তিম ৯ থম্লে
24 MAY 2024 8:12PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বে ওফ বেঙ্গলদগী হৌরক্লিবা নোংলৈ-নুংশিৎ ‘রেমাল’ সমুদ্রদা মী শিবা অমসুং লন-থুম মাঙবা হন্থহন্নবা ইন্দিয়ান কোস্ত কার্দ(আই সি জি)না মাংজৌননা চেকশিন-থৌরাংশিং পায়খৎলে। মসি মে ২৫,২০২৪দা অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ অমা ওইরকপা য়াই হায়না থাজবা থম্লি। নোংলৈ-নুংশিৎ অসি মে ২৬ অমসুং মে ২৭গী লোন্নবা অহিংদা নোংচুপ বেঙ্গলগী সমুদ্র মপানগী অৱাং/অৱাং-নোংচুপ থংবা নোংচুপ বেঙ্গলগী শরুক্তা য়ৌরকপা য়াই হায়না পানরি।
নোংলৈ-নুংশিৎ অসিনা থোকহল্লকপা য়াবা অমাং-অতাশিংদগী অমতা ওইনা থেংননবা আই.সি.জিনা মরী লৈনবা রাজ্য সরকারগী লোয়শঙশিং অমসুং অতৈ মরী লৈনবা এজেন্সিশিংগা থবক পায়খৎমিন্নরে। থৌরাং তৌদুনা লৈনবা অমসুং অপুনবা ওইনা থবক পায়খৎমিননবা ওইরক্লিবা ফিবম অসিগী মতাংদা মরীলৈনবা খুদিংমক্তা ই-পাউ ফংহল্লে।
হালদিয়া অমসুং পরাদিপতা লৈবা আই.সি.জিগী রিমোত ওপরেতিং স্তেসনশিংনা চাংনাইনা অমসুং লোল কয়াদা ভেরি হায় ফ্রিকেন্সি এলার্তশিং শন্দোক্লি, দরকার ওইবা চেকশিন-থৌরাংশিং পায়খৎনবা মফম অসি ফাউদনা চৎলিবা মার্চেন্ত মেরিন্নরশিংদা পাউতাক পীরে। মসিগী মথক্তা, মতম চানা মতেং পাংনবা নোংলৈ-নুংশিৎ অসিনা ফাওদুনা চৎখিবা য়াবা মফমদা আই.সি.জি জহাজশিং অমসুং এয়রক্রাফনা য়েংশিনবগী থবক চৎথরি।
খুদোংথিবা থৌদোক অমা থোক্লকপা মতমদা খুদক্তা মতেং পাংনবা হালদিয়া, পারাদিপ, গোপালপুর অমসুং ফ্রাজেরগঞ্জ য়াওনা মরুওইবা মফমশিংদা দিজাস্তর রিলিফ তিম ৯ থম্লে।
দরকার ওইবা চেকশিন-থৌরাংশিং পায়খৎনবা অমসুং ঙামীশিং অমসুং মার্চেন্ত মেরিন ভেসেলশিং মীকুপ-নাহুম শিংনা লৈনবা থবক পায়খৎনবা আই.সি.জিনা বাংলাদেস কোস্ত কার্দতা খঙহনখ্রে। খামদুনা থম্লিবা মার্চেন্ত ভেসেলশিং চেকশিন্না লৈনবা খঙহনখ্রে অমসুং মতিক চাবা থবকশিং লৌখৎনবা মরীলৈনবা হিথাংফমশিংগী ওথোরিতিশিংদা খঙহনখ্রে। ঙা ফাবা থিংবগী মথক্তা, ফিসরিজ দিপার্তমেন্তনা ওইরক্লিবা ফিবমশিং অসিগী মতাংদা কন্ত্রি বোতশিংদা চেকশিন্না লৈনবা খঙহনখ্রে।

Ministry of Defence
ICG takes preparatory measures in view of Cyclone Storm ‘Remal’ originating from Central Bay of Bengal
Mobilises its ships & aircraft for surveillance to provide timely assistance
Nine disaster relief teams positioned at crucial locations
24 MAY 2024 8:12PM by PIB Delhi
Indian Coast Guard (ICG) has initiated comprehensive preparatory measures to ensure minimal loss of life and property at sea due to Cyclonic Storm ‘Remal’ originating in the central Bay of Bengal. It is expected to intensify into a Severe Cyclonic Storm by May 25, 2024. The system is likely to make landfall at North/ North-West Bay of Bengal near West Bengal Coast on the intervening night of May 26 & 27.
The ICG has made coordination efforts with the concerned state administrations and stakeholders to facilitate a synchronised response to potential contingencies arising from the cyclonic storm. All pertinent information regarding the evolving situation has been disseminated to stakeholders to facilitate preparedness and coordinated action.
The ICG’s Remote Operating Stations at Haldia and Paradip are broadcasting regular and multilingual Very High Frequency alerts, advising transit merchant mariners to take necessary precautions. Additionally, ICG ships and aircraft are conducting surveillance along the projected path of the cyclonic storm to provide timely assistance and support.
Nine disaster relief teams have been positioned at strategic locations including Haldia, Paradip, Gopalpur, and Frazerganj, ready to provide immediate assistance in the event of an emergency.
The ICG has notified Bangladesh Coast Guard authorities, urging them to undertake necessary preparations and disseminate alerts to fishermen and merchant marine vessels. Merchant vessels at anchorages have been alerted, and respective port authorities have been advised to take appropriate actions. Despite the fishing ban in force, the Fisheries Department has been cautioned to inform country boats in their respective areas about the developing situation.