ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସମୁଦ୍ରରେ ତୈଳ ବିସ୍ଫୋରଣର ସମସ୍ୟାର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଆହ୍ୱାନର ମୁକାବିଲା କରିବା ପାଇଁ ଆଇସିଜି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ପ୍ରଦୂଷଣ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସେମିନାର ଏବଂ ମକ୍ ଡ୍ରିଲ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରିଛି
23 MAY 2024 3:51PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ତଟରକ୍ଷୀ ବାହିନୀ (ଆଇସିଜି) ପକ୍ଷରୁ ମେ ୨୨-୨୩, ୨୦୨୪ ରେ ହଳଦିଆସ୍ଥିତ ମୁଖ୍ୟାଳୟ କୋଷ୍ଟଗାର୍ଡ ଜିଲ୍ଲା ନଂ ୮ (ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ)ରେ ପ୍ରଦୂଷଣ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ସେମିନାର ଏବଂ “ମକ୍ ଡ୍ରିଲ୍” କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସମୁଦ୍ରରେ ତୈଳ ବିସ୍ଫୋରଣର ମୁକାବିଲା କରିବାର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଆହ୍ୱାନର ମୁକାବିଲା କରିବା ପାଇଁ ତୈଳ ପରିଚାଳନା ଏଜେନ୍ସି ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ଏଜେନ୍ସିର ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କୁ ଏକାଠି କରାଯାଇଥିଲା ।
ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ଏକ ଟେବୁଲ-ଟପ୍ ଅଭ୍ୟାସରେ ନିୟୋଜିତ ହୋଇଥିଲେ, ସେମାନେ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଏବଂ ସମସ୍ତ ସମ୍ପୃକ୍ତ ପକ୍ଷଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସମନ୍ୱୟ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ସିମୁଲେଟେଡ୍ ଦୃଶ୍ୟଉପରେ ସହଯୋଗ କରିଥିଲେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପ୍ରଦୂଷଣ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଉପକରଣ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ପରିବେଶ ସଙ୍କଟ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରସ୍ତୁତିକୁ ଆହୁରି ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନଙ୍କୁ ବ୍ୟବହାରିକ ଅଭିଜ୍ଞତା ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା ।
ମୁଖ୍ୟାଳୟ ତଟରକ୍ଷୀ ବାହିନୀ ଜିଲ୍ଲା ନଂ ୮ (ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ)ର କମାଣ୍ଡର ଜାତୀୟ ତୈଳ ସ୍ପିଲ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ଆକସ୍ମିକ ଯୋଜନାର ସମନ୍ୱୟ ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ରୂପାୟନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ସେ ସାମୁଦ୍ରିକ ସମ୍ପଦର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ସାମୂହିକ ଦାୟିତ୍ୱ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ସମୁଦ୍ର ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଉପକୂଳ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଆଇସିଜିର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଥିଲେ ।

Ministry of Defence
ICG conducts Pollution Response Seminar & Mock Drill in West Bengal to address critical challenges of combating oil spills at sea
23 MAY 2024 3:51PM by PIB Delhi
The Indian Coast Guard (ICG) organised a ‘Pollution Response Seminar and Mock Drill’ at the Headquarters Coast Guard District No. 8 (West Bengal) in Haldia on May 22-23, 2024. The event gathered key stakeholders from various agencies, along with oil handling agencies, to address the critical challenges of combating oil spills at sea.
Participants engaged in a table-top exercise, collaborating on simulated scenarios to enhance their response capabilities and foster synergy among all involved parties. State-of-the-art pollution response equipment was demonstrated, providing participants with practical experience to further improve their readiness for environmental crises.
The Commander of Headquarters Coast Guard District No. 8 (West Bengal) emphasised the importance of synergy and effective implementation of the National Oil Spill Disaster Contingency Plan. He highlighted the collective responsibility to protect marine resources and reaffirmed the ICG’s commitment to ensuring safer seas and cleaner coasts.