Ministry of Defence
KEEL LAYING OF THE FIRST NEXT GENERATION OFFSHORE PATROL VESSEL (ex-GSL) ON 03 MAY 24 AT GOA SHIPYARD LTD
04 MAY 2024 12:31PM by PIB Delhi
Keel laying ceremony of the first NGOPV (ex-GSL) was held at M/s Goa Shipyard Ltd, Goa on 03 May 24. The ceremony was presided by VAdm B Siva Kumar, Controller Warship Production & Acquisition in presence of Shri B K Upadhyay, Chairman & Managing Director, GSL and other senior officials from Indian Navy and M/s GSL.
The contracts for indigenous design and construction of 11 Next Generation Offshore Patrol Vessels (NGOPV) were concluded on 30 Mar 23 between MoD and M/s Goa Shipyard Ltd (GSL), Goa and M/s Garden Reach Shipbuilders and Engineers (GRSE), Kolkata, with seven ships to be constructed by Lead Shipyard M/s GSL and four ships by Follow Shipyard M/s GRSE.
The NGOPVs will be utilised for performing missions such as Anti-Piracy, Coastal Defence & Surveillance, Search & Rescue and Protection of Offshore Assets. These ships will enable Indian Navy to maintain its combat capability to protect the economic and geopolitical interests of the nation in the Indian Ocean Region. This is yet another significant milestone in Indian Navy’s pursuit towards indigenous shipbuilding and is in consonance with ‘Aatmanirbhar Bharat’ and ‘Make in India’ initiatives of the nation.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মে ০৩, ২০২৪দা গোৱাগী শিপয়ার্দ লিমিতেদতা ইহান হানবা নেক্স জেনরেসন ওফসোর পেত্রোল ভেসেল (এক্স-জি.এস.এল.) গী কীল লেয়িং
04 MAY 2024 12:31PM by PIB Imphal
ইহান হানবা এন.জি.ও.পি.ভি (এক্স-জি.এস.এল.)গী কীল লেয়িংগী থৌরম এম/এস গোৱা শিপয়ার্দ লিমিতেদ, গোৱাদা মে ০৩, ২০২৪দা পাঙথোকখ্রে। থৌরম অসি ভি এ.দি.এম. বি. শিব কুওমার, কন্ত্রোলর ৱারশিপ প্রদক্সন অমসুং এক্যুজিসননা শ্রী বি.কে. উপাধ্য, চীয়রমেন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর, জি.এস.এল অমসুং ইন্দিয়ন নেভী অমসুং এম./এস. জি.এস.এল.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা থৌরম মপু ওইখি।
লমদম অসিগী ওইবা মওংদা শাজবা অমসুং নেক্স জেনরেসন ওফসোর পেত্রোল ভেসেল (এন.জি.ও.পি.ভি.) ১১ শাবগী কন্ত্রেক্ত অসি মার্চ ৩০, ২০২৩দা এম.ও.দি. অমসুং এম/এস গোৱা শিপয়ার্দ লিমিতেদ (জি.এস.এল.), গোৱা অমসুং এম./এস. গার্দন রিচ শিপবিল্দর অমসুং ইঞ্জিনীয়র (জি.আর.এস.ই), কোলকতা অনিগী মরক্তা জহাজ তরেতনা লিদ শিপয়ার্দ এম./এস. জি.এস.এল.না শাদুনা অমসুং জহাজ মরিনা ফোলো শিপয়ার্দ এম/এস জি.আর.এস.ই.না শাবা হায়না য়ানখি।
এন.জি.ও.পি.ভি.শিং অসি এন্তি পাইরেসি, কোস্তেল দিফেন্স অমসুং সর্ভিলেন্স, সর্চ অমসুং রেস্ক্যু অমসুং ওফশোর এসেতশিং ঙাকশেন্নবগী থবকশিংদা শীজিন্নগনি। হায়রিবা জহাজশিং অসিনা ইন্দিয়ন নেভীবু মখোয়গী লানগী শক্তিশিং শেন্মিৎলোন অমসুং জিওপোলিতিকেলগী ওইবা থবকশিং ইন্দিয়ন ওসিন রিজন্দা হেনগৎহল্লগনি। মসিনা ইন্দিয়ন নেভীনা লমদম অসিগী ওইবা মওংদা জহাজ শাবগী চঙশিল্লিবা থবকশিংদা চাউনা মায় পাকপা অমা ওইরগনি অমসুং মসিনা লৈবাকসিগী 'আত্মনির্ভর ভারত' অমসুং 'মেক ইন ইন্দিয়া' থৌরাংগী শরুক অমা ওইরি।